مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به اعلام آمادگی استان سمنان برای ساخت جاده تست خودروهای داخلی، گفت: در حال حاضر عملیات ساختوساز جاده تست خودروهای داخلی در جاده تهران - قم آغاز شده و امیدواریم با پایان این عملیات، نخستین جاده تست کشور راهاندازی شود.
سعید مدنی در حاشیه بازدید از نمایشگاه خودرو و صنایع وابسته و در جمع قطعهسازان استان سمنان اظهار کرد: استان سمنان با توجه بیشتر به ظرفیتهای بومی خود میتواند در آینده نزدیک تبدیل به یکی از قطبهای خودروسازی و قطعهسازی در کشور شود.
وی ادامه داد: استان سمنان از ظرفیت خوبی در بخشهای قطعهسازی و خودروسازی برخوردار است و با تکیه بر نیروهای بومی، این استان، میتواند به یکی از قطبهای مهم صنعت خودروساز کشور تبدیل شود.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا افزود: موقعیت جغرافیایی استان سمنان و همجوار بودن با دو استان خودروساز و نیز صنعتی بودن این استان میتواند به تبدیل استان به قطب سوم صنعت خودروسازی ایران کمک شایانی کند.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا بیان کرد: استان سمنان به همت مهندسان و نیروهای فنی خود میتواند در راستای تبدیل صنعت خودروسازی به یکی از صنایع پویا و با نشاط کشور کمک بسیار خوبی به خودروسازان و قطعهسازان داخلی کند.
مدنی خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیتهای داخلی و بومی در این عرصه نیازمند حمایتهای مادی و معنوی از سوی دولت تدبیر و امید است.
وی ادامه داد: ایران با وجود تولیدکنندگان داخلی و همچنین به عنوان یکی از کشورهای دارای صنعت خودروسازی در جهان، به جاده تست خودروهای داخلی نیاز دارد و بهرهبرداری هرچه سریعتر از این پروژه میتواند کمک شایانی به رشد صنعت خودروسازی داشته باشد.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا افزود: راهاندازی جاده تست خودروهای داخلی در جاده تهران- قم، هزینه زیادی داشته که این هزینهها بهعنوان سرمایهگذاری در این صنعت مهم در اقتصاد کشور محسوب میشود.
مدنی افزود: امکان انتقال جاده تست خودرو وجود ندارد اما استان سمنان هم از نظر امکاناتی و هم از لحاظ جغرافیایی گزینه مناسبی برای ساخت جاده تست در کشور است.
وی متذکر شد: استان سمنان از زیرساختهای مناسبی در خصوص احداث جاده تست خودرو برخوردار است و باید با سرمایهگذاری در این بخش به سمت ساخت دومین جاده تست در راستای ارتقای کیفیت صنعت خودروسازی ایران برویم.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا بیان کرد: وجود جاده تست در کشور هم به قطعهسازان کمک میکند تا خود را مورد ارزیابی قرار دهند و هم به خودروسازان بومی اجازه تست خودروهای خود را قبل از عرضه به بازارهای داخلی و خارجی با توجه به استانداردهای جهانی خواهد داد.
مدنی تشریح کرد: همه کشورهای دارای صنعت خودروسازی در جهان جاده تست خودرو دارند و ما نیز در تلاشیم تا با حمایت مسوولان دولت تدبیر و امید از وجود این جاده در کشور برخوردار شویم.
همچنین محمدرضا نجفیمنش - عضو هیئت مدیره انجمن قطعهسازان ایران - گفت: در حال حاضر درآمد ایران از تولید قطعات داخلی خودرو 6 میلیارد دلار است که این درآمد برپایه سند چشمانداز صنعت قطعهسازی باید به 30 میلیارد دلار برسد.
او اظهار کرد: تحقق این مهم تنها در سایه حمایت جدی از تولیدات بومی قطعات خودرویی امکانپذیر میشود.
وی، گفت: مشکلات بزرگ و اساسی بر سر راه تولیدکنندگان بومی قطعات خودرو قرار دارد و موانع موجود در این بخش باید مرتفع شود.
با اشاره به اینکه در صنعت قطعهسازی مشکلات و موانع زیادی برای تولیدکنندگان داخلی وجود دارد، افزود: موانع اصلی و مشکلات تولیدکنندگان داخلی در صنعت قطعهسازی باید برداشته شود تا با امکانات بیشتر و مشکلات کمتر، فعالان این عرصه بتوانند قطعات خودروهای داخلی را با کیفیت بیشتر و حتی بالاتر از کیفیت قطعات خارجی تولید کنند.
نجفیمنش با اشاره به اینکه تولیدکنندگان داخلی در تنگنا هستند و مشکلات عمدهای در مسیر تولید قطعات وجود دارد، تصریح کرد: برای یکقدم پیشرفت در عرصه تولید قطعات بومی خودرو زحمات بسیار زیادی کشیده میشود و لذا باید با هموار کردن مسیر تولید این قطعات به تولیدکنندگان بومی انگیزه مضاعف دهیم.
وی همچنین گفت: با وجود تمام مشکلات در مسیر تولید قطعات داخلی خودروها، در افق 1404 باید هرچه در این صنعت بزرگ و تأثیرگذار در زمینه اقتصادی داریم، را پنج برابر کنیم تا با اشتغالزایی و رونق اقتصادی کشور و حل مشکلات عمده جامعه کمک بزرگی کرده باشیم.
استاندار سمنان گفت: واردات قطعات خودرو به کاهش 50 درصدی تولیدات قطعه سازان کشور انجامیده است.
محمد وکیلی گفت: استان سمنان میتواند با توجه به ظرفیتهای بالایی که دارد بعنوان سومین قطب خودروسازی در کشور مطرح شود.
او با اشاره به پتانسیلها و قابلیتهای مهم استان از لحاظ وجود پنج دانشگاه فنی و مهندسی، شهرکهای صنعتی، چهار منطقه ویژه اقتصادی و قرار گرفتن در کریدور راههای اصلی کشور افزود: استان سمنان پتانسیلها و ظرفیتهای فراوانی در حوزه خودرو دارد و باید از ظرفیتها استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه در همسایگی کشور ایران 14 کشور با ظرفیت 500 میلیون نفر وجود دارند این ظرفیت را بازار مناسبی برای تولیدات خودرو داخلی دانست و بر حمایت از قطعهسازان و تولیدکنندگان و سرمایهگذاران در این بخش تاکید کرد.
استاندار سمنان با اشاره به ضرورت حمایت از خودروسازان و قطعهسازان در کشور، گفت: مسوولان و دست اندرکاران باید دغدغه های خودروسازان و قطعه سازان را جایگزین دغدغههای واردات خودروهای لوکس کنند.
وی به مناطق ویژه موجود در شهرکهای صنعتی استان در غرب و شرق اشاره کرد و گفت: خودروسازان میتوانند از ظرفیتهای ویژه از جمله معافیتهای مالیاتی استان در صنعت خودروسازی استفاده کنند.