متخصصان بازاریابی صنعت خودرو کشور، کمتر از انگشتان یک دست

 

متخصصان بازاریابی صنعت خودرو کشور، کمتر از انگشتان یک دست

 
افزایش تیراژ تولید در تناسب مستقیم با افزایش آمار فروش است و این مهم خود در گرو روش و نحوه بازاریابی یا مارکتینگی است که شرکت مادر انجام می دهد.کاملا واضح است که هرچه ابعاد و آمار فروش یک شرکت بیشتر باشد باید از روش بازاریابی متفاوت تری بهره گیرد. تفاوت روش های بازار یابی شرکت های خودروساز ایرانی در مقایسه با خودروسازان مطرح اروپایی چیست؟
بازاریابی یکی از مهمترین فرایندهای فروش محصول است و هرگونه خلل در انجام این فرایند با تغییر در آمار فروش و حتی تغییر تصویر برند در بازار همراه خواهد بود. خودروسازان ایرانی چند سالی است که دم از حضور در بازارهای فروش کشورهای خارجی می زنند اما سهم آن ها از بازارهای خارجی نشان از عدم موفقیت آن ها در عرصه فروش بین الملل دارد.
 
گروه خودروسازی بزرگ فولکس واگن با داشتن زیر مجموعه هایی چون فولکس واگن، بنتلی، آئودی، بوگاتی، پورشه، سئات، اشکودا، MAN، اسکانیا و خودروهای تجاری فولکس واگن از بزرگ ترین خودروسازان جهان به شمار می رود. این برند با در اختیار داشتن چندین برند مختلف در سگمنت های متفاوت فروش، سهم بازار مختص به خود را به دست آورده است. اما این شرکت با اینچنین تنوع گسترده ای در سگمنت های مختلف از چه روش بازاریابی بهره می برد؟ تفاوت روش های بازاریابی خودروسازان بین المللی و خودروسازان ایرانی در چیست؟
 
علی شکوهی، کارشناس صنعت خودرو در رابطه ماهیت بازاریابی در صنعت خودرو ایران به خبرنگار خودروکار می گوید: «مبحث بازاریابی در صنعت خودرو ایران را باید از زاویه ای متفاوت با خودروسازان بین المللی نگاه کرد چرا که نوع و مناسبات بازار خودرو کشور ما بسیار متفاوت است. عدم وجود رقابت در میان خودروسازان داخلی در کنار بازار تقاضایی که همواره از بازار عرضه بزرگ تر است موجب می شود که همیشه و تحت هر شرایطی خودروهای تولیدی مشتری خود را داشته باشند.»
 
او ادامه می دهد: «به همین دلیل تبلیغات خودروسازان داخلی تنها محدود به معرفی محصول و شرایط فروش در راستای عرضه محصول است و هرگز خلاقیتی در کار تبلیغات دیده نمی شود چراکه بازار بدون رقابت نیازی به بازاریابی ندارد. این تفاوت اساسی میان بازاریابی میان بازار خودرو ایران و بازار خودرو بین المللی است.»
 
این کارشناس درباره نحوه بازاریابی شرکت های خودروساز بین المللی می گوید: «شرکت های خودروساز مادر در برنامه بازاریابی شرکت های زیرمجموعه دخالتی نمی کند. هر برند به تناسب محصول تولیدی، بازار فروش و سطح مشتریان که از طریق تحقیق بازار به دست می آید، استراتژی بازاریابی و پیام مربوط به هر محصول را تنظیم کرده و بر اساس آن رسانه مورد نظر برای انجام کار بازاریابی را تعیین می کنند.»
 
شکوهی با اشاره به ناپایداری های اقتصادی کشور می افزاید: «کشورهای خارجی با تکیه بر پایداری اقتصادی به صورت سالیانه برنامه های بازاریابی خود را بر اساس استراتژی های کاری خود چیده و به آن عمل می کنند اما در ایران به دلیل عدم ثبات بازار و اقتصاد، ریسک سرمایه گذاری و تغییرات ناگهانی قوانین در کنار بازی های سیاسی پشت پرده، شرکت ها هرگز نمی توانند در بخش بازاریابی برنامه ریزی بلند مدت کنند و از این رو بازاریابی آن ها به فعالیت های کوتاه مدت و غیر حرفه ای بدل می شود.»
 
این کارشناس خودرو در رابطه با نقش دانش بازاریابی و ناپایداری های اقتصادی در اجرای ناصحیح فعالیت های بازاریابی در صنعت خودرو ایران می گوید: «به جرات می توان گفت بیش از 90 درصد ضعف بازاریابی در صنعت خودرو کشور در گرو نبود دانش تخصصی این رشته است. اگرچه وجود ثبات در بازار به تدوین استراتژی صحیح در بازاریابی می انجامد اما به این معنا نیست که ثبات در ایران نیز می تواند به چیدمان استراتژی صحیح در مارکتینگ ختم شود چرا که دانش آن در کشور وجود ندارد.»
 
او ادامه می دهد: «زمانی بود که پایداری نسبی در بازار برقرار بود اما همچنان روش بازاریابی شرکت های خودرویی کشور بسیار اشتباه بود و حالا که شرایط اقتصادی نامناسب است تقصیر را گردن شرایط ناپایدار می اندازند. اما واقعیت آن جا است که متاسفانه تعداد متخصصان بازاریابی در صنعت خودرو کشور به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد که همین مهم نشان دهنده کمبود دانش در این زمینه است.»
 
با توجه به نبود دانش مناسب در زمینه بازاریابی در صنعت خودرو شاید بتوان گفت دست یکی از بزرگ ترین عوامل شکست صنعت خودروسازی کشور رو شده است. شایسته است که مسئولان این صنعت در راستای تقویت زیرساخت های علمی صنعت خودرو گام بردارند تا حداقل در سال های آتی شاهد رشد و پیشرفت چشمگیر تر این صنعت در بازارهای جهانی باشیم چراکه بدون داشتن دانش و استراتژی صحیح بازاریابی صنعت خودرو ایران هرگز نمی تواند به بازارهای فروش بین المللی حقیقی وارد شود.
 
 
 

منبع (source)

khodrocar

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , صنعت خودرو , بازاریابی خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
990
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 66 نظر
7Mosi 20 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شاهین بدون واریزی : بله من آخرین بار یکم اردیبهشت برام پیام اومد
جک s3 به sr3 : سلام ب دوستان ثبت نام تیر ماه پارسال دیگه خسته شدیم انقدر دروغ شنیدیم گفتن تا آخر اردیبهشت شاسی می خوره ولی اردیبهشت هم تموم شد خبری نشد خدا مگه خودش کمک حالمون باشه .اگر مسئولی صدای ما رو مب شنوه یک کاری بکنه دیگه داریم دیوونه میشیم دارو ندارمون رو دادیم الان فقط سرزنش میشنویم.
ثبت نام بهمن x5 : سلام تکلیف این ۸۸ میلیون که دارن از ثبت نام بهمنا میگیرن چیه؟ قرارداد قطعی بستن الان میگن باید بدی
تارا فروش فوری : تغییر رنگ اومده، تیتانیوم بود ، خاکستری زدم
ناشناس : از بس سر به این صفحه زدیم دیگه وقتی میایم تو سایت باز میکنیم اگه پیام جدید نباشه افسرده میشیم خمار میکنیم 🤣😆
سعید.18اذر.g : سلام باشماره۱۲۴ وزارت صنعت معدن تجارت و۱۳۶ سازمان بازرسی کشور تماس بگیریم همگی.
تارادستی‌سفید : خب.وقتی‌قصدتحویل‌دادن‌ماشین ندارن چرااول‌کاری ماشین‌های‌فرسوده‌امون‌گرفتن،بازکارمون راه‌مینداخت.لعنت‌بهشون
علی : فقط کامیون مان وبنز عالی بود
تارادستی‌سفید : واقعا‌خسته‌شدیم‌،همون‌ندارن‌تبدیل‌بزنن‌به‌دنا؛207.صاحب‌نداره‌که‌مردم‌رومعطل‌خودشون‌کردن‌یذره‌احترام‌قائل‌نیستن‌ب‌مشتری
سینا : بزرگوار اونای که اینجا تشریف دارن همه گرفتارن و اونی که تکمیل وجه اسفند بوده و گرفته نمیاد اینجا سراغ مشکلات رو بگیره
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
توحید ارومیه : در مورد سخا هم ادرس شما پس از تایید توسط پست در سایت پلیس هم به روز میشه .خودتون هم میتونید پرینتش رو بگیرید و به نمایندگی ببرید تا ثبت کنن نیازی به مهر خاصی نیست
27 بهمن : خوش برگشتی هم دوره‌ای 😁 به نظرت این هفته امیدی داریم برا فاکتور شدن ؟
سورنا آریزو 6 پرو : با سلام و احترام تیگو 8 پرومکس و ایکس 22 ام تی و ایکس 33 کراس جمعا 550 عدد مجوز خروج به تاریخ 29 اردیبهشت 1404 خوردند.
29بهمن : سلام دوستان متاسفانه فک کنم امروزم کسی فاکتور نشد و واقعا من موندم چقدر یه شرکت و مدیرانش میتونن حروم خور باشن
محمودرضا : دوست عزیز دیون دولتی شامل عوارض، مالیات شماره گذاری، مالیات نقل و انتقال، مالیات ارزش افزوده و ... به صورت روتین بهنگام فاکتور شدن خودرو لحاظ می شود و چیز جدیدی نیست. این دیون هم بر اساس قیمت کارخانه محصولات تولیدی محاسبه می شود. تنها موردی که اخیرا مطرح شده است این است که ارز تخصیصی گمرک به خودروسازان از 28.5 هزار تومان به 70 هزار تومان افزایش یافته است که روی قیمت کارخانه ای خودرو تاثیر میگذارد. اگر ارزبری هر خودروی داخلی (انطور که اعلام شده است) به طور متوسط 2650 دلار باشد وقتی این عدد ضربدر اختلاف عدد 70 و 28.5 هزار تومان می شود (41500) به عدد 110 میلیون تومان میرسیم که دیون دولتی حدود 3.5 درصد این عدد را شامل می شود که به طور متوسط اختلاف قیمت ان با قبل به عددی زیر 4 میلیون تومان می رسد.
مهسا 28بهمن : آقا توحید تورو خدا اینجا بیا سر بزن آقای کن بازم معرفت تو داداش فاکتور نمیکنن چی شده تو بهتر میدونی
توحید ارومیه : پارسا حق با تو هست.من بارها گفتم سخا فقط برای پلاک هست اما سایپا ازش برای ندادن و دزدی از سود تاخیر استفاده میکنه .شما اگه 5ماه هم سخا رو دیرتر تحویل بدین با واریزی های همان روز فاکتور میشی اما مقدار سود تاخیرت کمتر میشه.همان روز مطمین باش پس و پیش میشه.چون اون بانکی که انتخاب میکنید برای واریز وجه اونم مهم هست که کی پول رو بحساب شرکت واریز کنه
توحید ارومیه : اونایی که حرف بی ربط اینجا بزنن گزارش میکنم کامنتشون پاک بشه
دنا اپشنال : سلام این انتخاب تغییر رنگ کجای کاستومر میاد من که چیزی ندیدم
توحید ارومیه : سلام این چرندیات چیه بعضی ها حرف از افزایش قیمت میزنن.اولا اونایی که تکمیل وجه کردن به هیچ عنوان پوا اضافه نمیدن دوما اگه قرار بر افزایش قیمت بود سایپا دعوتنامه تکمیل وجه ساینا تک سور موعد تیر ماه رو نمفرستاد و نگه میداشت سر موقع با افزایش فیمت ارسال میکرد سوما خواهش میکنم دیگه حرفی از افزایش قیمت ننویسید