الن ماسک (Elon Musk)، مدیر عامل کمپانی تسلا، در مراسم رونمایی از تسلا مدل S جدید از تجهیزات و تکنولوژی های به کار رفته در این خودروی الکتریکی سخن گفت. وی نه تنها وجود دو موتور را عامل سرعت بیشتر این خودرو دانست، بلکه استفاده از تکنولوژی های پیشرفته را نیز، به عنوان عامل افزایش ایمنی تسلا مدل S عنوان کرد. در ادامه به معرفی و توضیح این فناوری ها میپردازیم.
موتور دوم (Dual Motors): در تسلا مدل S P85D، حرف D به معنای افزوده شدن یک موتور الکتریکی در قسمت جلوی خودرو و به حرکت درآوردن چرخ های جلو میباشد؛ گفتنی است، پیش از این مدل S تنها به صورت دیفرانسیل عقب عرضه میشد. این موتور با افزودن 221 اسب بخار، قدرت این مدل از تسلا را در مجموع به 691 و گشتاور آن را از 490 به 931 نیوتن متر میرساند؛ وزن خودرو نیز، با افزایش 132 کیلوگرمی، به 2,239 کیلوگرم رسیده است. مدل جدید دوج چلنجر Hellcat با 707 اسب بخار قدرت، حدود 881 نیوتن متر گشتاور و بیش از 2,000 کیلوگرم وزن، رقیب تسلا مدل S به شمار میرود. اگرچه تسلا طی 3.2 ثانیه از سرعت 0 به 100 کیلومتر بر ساعت دست مییابد و از این لحاظ، سریع تر از Hellcat با شتاب 3.7 ثانیه میباشد، اما به دلیل محدودیت سرعت 248 کیلومتر بر ساعت، نمیتواند به گرد پای رقیب 326 کیلومتر بر ساعتی خود برسد. در اینجا ذکر این نکته ضروری است که افزودن یک موتور الکتریکی دیگر برای به حرکت درآوردن چرخ های جلو در مدل جدید تسلا، با سیستم چهار چرخ محرک خودروهای درون سوز کاملا متفاوت است. استفاده از سیستم چهار چرخ محرک در خودروهای درون سوز و هماهنگ کردن چرخ های جلو و عقب با موتور، مستلزم افزودن یک میل گاردان اضافی و در نتیجه افزایش وزن ماشین، محدود کردن میزان قدرتی که به هر قسمت وارد میشود، محدود کردن سرعت و کاهش حس رضایتمندی میشود. اما در مدل جدید تسلا قضیه کاملا متفاوت است؛ چرا که در این خودرو گشتاور میتواند به صورت مجزا و البته همزمان به هر چهار چرخ منتقل شود؛ گفتنی است، تا مدتی پیش دستیابی به این امر، رویای مهندسان بود. ماسک در مراسم رونمایی از مدل جدید تسلا اظهار داشت، استفاده از این سیستم با افزایش میزان چسبندگی خودرو به سطح جاده، کنترل بیشتری را در اختیار راننده قرار میدهد. توانایی رانندگی در شرایط نامساعد جوی برای درصد زیادی از خریداران خودروهای لوکس بسیار حائز اهمیت است و تسلا با استفاده از سیستم چهار چرخ محرک در مدل جدید S، میتواند گوی رقابت را از خودروسازانی چون مرسدس بنز، آئودی و بی ام و برباید و میزان فروش خود را افزایش دهد.
سیستم Autopilot: به اعتقاد ماسک، تسلا هنوز پنج تا شش سال دیگر با تولید یک اتومبیل خودران واقعی فاصله دارد. از آنجایی که طبق قوانین فعلی راندن اینگونه خودروها در خیابان ها غیر قانونی است، کمپانی تسلا از چند حسگر پیشرفته در تمامی مدل های جدید S استفاده کرده است؛ این سنسورها با بررسی محیط اطراف خودرو، راننده را از وجود موانع آگاه کرده و با انجام برخی تغییرات در سیستم خودرو، از بروز تصادف جلوگیری میکنند. سیستم Autopilot از چهار بخش تشکیل شده است:
رادار با برد زیاد: این رادار مسیر پیش روی خودرو را از نظر وجود موانع، جهت حرکت، و سرعت دیگر خودروها حتی در هوای مهآلود، آب و هوای بارانی و دیگر شرایط نامساعد جوی بررسی میکند.
دوربین تشخیص تصاویر: این دوربین نیز، چراغ های راهنمایی و رانندگی، تابلوها و علائم نصب شده در جاده، و خط کشی های عابر پیاده را بررسی میکند و اطلاعات آنها را به سیستم اصلی منتقل میکند.
ردیاب صوتی 360 درجه: این ردیاب مافوق صوت با بررسی محیط پیرامون خودرو، حضور هر چیزی اعم از انسان و حیوان و وسایل نقلیه حتی در نقاط کور را تشخیص داده و با هشدار به راننده، از برخورد و تصادف جلوگیری میکند. توجه داشته باشید که استفاده از این سیستم برای موتورسواران نیز، نعمت بزرگی به شمار میرود!
سیستم تلفیق اطلاعات مسیریابی و ترافیک لحظه ای: مسیریاب ماهواره ای با ارسال اطلاعات هر محل به خودرو، راننده را از محدودیت سرعت، ترافیک، و دیگر شرایط جاده با خبر میسازد. شایان ذکر است، سیستم Autopilot با پیروی از جدیدترین قوانین وضع شده در زمینه ایمنی در اروپا، تمامی این اطلاعات را بر روی یک نمایشگر به نمایش درمیآورد. همانطور که پیش از این گفته شد، این سیستم نقاط کور را نیز بررسی میکند و چنانچه شما هنگام رانندگی در بزرگراه چراغ راهنمای خود را فعال کنید، در صورت امکان به طور خودکار، لاین حرکت را تعویض میکند. از دیگر ویژگی های این سیستم میتوان به ترمز خودکار اشاره کرد که در صورتی که خودروهای پیش رو از سرعت خود بکاهند یا متوقف شوند یا مانعی به صورت ناگهانی در جاده ظاهر شود، سرعت خودروی شما را کم میکند. لازم به ذکر است، در مدل جدید تسلا S تمامی سیستم ها اعم از ترمز و فرمان، بدون سیم هستند که همین امر، نه تنها سرعت عمل آنها را در مقایسه با سیستم های هیدرولیک یا مکانیکی قدیمی افزایش میدهد، بلکه در مواقع ضروری امکان کنترل خودکار را نیز برای اتومبیل فراهم میکند. مدل جدید تسلا S در حالت Autopilot نیز، میتواند علائم ترافیکی را بررسی کند و بدین ترتیب شما را در محدوده امن و قانونی به پیش میراند. اگرچه تسلا تا رسیدن به مرز یک خودروی تمام خودکار هنوز فاصله دارد، اما استفاده از این تجهیزات با ارائه اطلاعات مفید و کاربردی، شما را در تصمیم گیری های بهتر کمک میکند و رانندگی در شرایط آب و هوایی نامساعد یا در صورت عدم هوشیاری راننده را آسان میسازد. ماسک باور دارد طی سال های آینده و با ارتقا نرم افزاری، این فناوری ها روی تمامی مدل های مجهز به سیستم Autopilot با کارایی بیشتر و بهتر عرضه میشوند. شاید شما بتوانید بدون حیرت و تعجب از کنار این خودرو که ظاهری قدیمی دارد و پرده برداری از آن بی سر و صدا انجام گرفته است، بگذرید؛ اما باید توجه داشته باشید که تسلا با افزایش ایمنی و بهبود عملکرد محصولات خود، جهشی رو به جلو داشته است و مطمئنا طی سال های آینده انقلابی در صنعت خودروسازی به پا میکند. شما میتوانید برای مشاهده مراسم رونمایی از این خودرو و آشنایی هر چه بیشتر با فناوری های به کار رفته در آن، اینجا کلیک کنید.