گیربکس با کلاچ دوگانه (Dual Clutch Transmission)

گیربکس با کلاچ دوگانه (Dual Clutch Transmission)

سیستم انتقال قدرت از نظر نوع تعویض دنده به دو دسته معمولی و اتوماتیک تقسیم بندی می شوند. در انتقال قدرت معمولی،  راننده با فشار دادن پدال کلاچ و با استفاده از دسته دنده، دنده را تعویض مى نماید. در  سیستم انتقال قدرت اتوماتیک با استفاده از یک مبدل گشتاور و یک یا چند مجموعه چرخ دنده سیاره اى، همه کارهاى تعویض دنده به صورت خودکار انجام می گیرد. اما سیستم دیگرى مابین این دو سامانه   وجود دارد که ترکیبى از بهترین ویژگى هاى هر دو را دارا می باشد و آن سیستم انتقال قدرت دو کلاچه است که به آن، انتقال قدرت شبه اتوماتیک، دستى بدون کلاچ یا دستى انتقال قدرت اتوماتیک شده هم گفته مى شود.

گیربکس با کلاچ دوگانه (Dual Clutch Transmission)

ساختار کلی گیربکس با کلاچ دوگانه

در این گیربکس ها پدال کلاچ وجود ندارد ولی مجموعه دارای دو کلاچ است که به وسیله سیستم های الکترونیکی و هیدرولیکی کنترل می شوند. به این ترتیب هنگام تعویض دنده ها، نیروی درگیر بین موتور و چرخ ها قطع نشده و تعویض بدون ضربه و تکان و به صورت یکنواخت انجام می شود. در این گیربکس چرخ دنده ها روی دو شفت واقع هستند و در واقع دنده های زوج روی یک شفت و دنده های فرد روی شفت دیگر قرار می گیرند. شفت خارجى به چرخ دنده هاى دو و چهار وصل است و شفت داخلى به چرخ دنده هاى اول، سوم و پنجم متصل می باشد. تصویر زیر ترتیب قرارگیرى اجزا در یک گیربکس پنج دنده با کلاچ دوگانه را نشان مى دهد. یک کلاچ چرخ دنده هاى دوم و چهارم را کنترل مى کند و کلاچ دیگر به صورت مستقل چرخ دنده هاى اول و سوم و پنجم را کنترل مى کند. این همان چیزى است که تعویض یکنواخت و مداوم دنده ها را ممکن مى کند و در عین حال قدرت همواره به صورت ثابت به چرخ ها منتقل مى شود.

گیربکس با کلاچ دوگانه (Dual Clutch Transmission)
 

ساختار کلی کلاچ چند صفحه ای خیس

البته در این نوع از سیستم گیربکس مبدل گشتاور وجود نداشته و به جای آن از کلاچ خیس استفاده می شود. در کلاچ خیس اجزای کلاچ درون مایعی قرار دارند که این مایع علاوه بر کاهش گرمای ایجاد شده در آن از اصطکاک بیش از اندازه نیز جلوگیری می کند.

گیربکس با کلاچ دوگانه (Dual Clutch Transmission)


منابع

Howstuffworks

برچسب : گیربکس , کلاچ , دوگانه






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

7 نظر

محمودصدف
1

گیربکس دوکلاچه ساخت کدام شركت وکشوره چون در نمایندگیها ابراز بیخبری میکنند ویابعضیهامیگویند zdfالمان و بیضیها میتسوبیشی رو عنوان میکنند .لطفا شفاف بگویید. ممنون
23:22  1394/11/10
پاسخ دادن
آرش
6

ضمن تشکر ، سوال من اینه که سیستم در زمان شروع حرکت ( راننده در خودرو با گیر بکس دستی از حالت نیم کلاچ استفاده میکنه ) و یا سرعتهای خیلی پایین در ترافیک چطور عمل می کنه؟
07:53  1394/06/15
پاسخ دادن
کاربر: حسین سلطانی
7

با سلام، من همیشه یه سوال داشتم راجب گیربکس های DCT که متاسفانه هیچ جا جوابمو پیدا نکردم.
عملکرد این گیربکسها طوریه که مثلا زمانی که در حال حرکت با دنده 1 هستید دنده 2 هم با شفت خود درگیره و موقع تعویض دنده فقط کلاچ ها جابجا میشن، و شفت دنده بعدی با مجموعه درگیر میشه!
اما سوال من اینه که وقتی با دنده 2 در حال حرکت هستید، کدام دنده با شفت دنده های فرد درگیره؟ دنده 1 یا دنده 3؟
21:41  1392/02/10
پاسخ دادن
مجید
11

سلام بستگی به دور موتور یا سرعت خودرو داره یعنی اگر سر عت بالا باشه دنده در گیربکس با دنده سه درگیر میشه و اگر دور موتور پایین باشه دنده در گیربکس با دنده یک در گیر میشه!
09:34  1392/07/07

کاربر: Goyban Bahar
8

بسیار عالی بود و فقط ویدئو کم داشت..
دیگه ما به دیدن ویدئو عادت کردیم...
14:02  1392/01/07
پاسخ دادن
کاربر: مجتبی مهیار
6

مرسی عالی بود
17:35  1392/01/06
پاسخ دادن
کاربر: مسعود صادقی
13

مرسی خیلی عالی بود
11:19  1392/01/06
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
990
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 71 نظر
X33 Cross cvt 19 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
مسعود خزایی : سلام شما چه برجی ثبت نام کردین قرار بود چه برجی خودروتون رو تحویل بدن چند روز قبل از تحویل دعوت نامتون اومده خودروتون چیه ممنون
مسعود خزایی : کی ثبت نام کردین تحویلی چه برجی قرار بود بدن
قاسم صبپر : کسی نیست جواب بده . هرکس جای کم میاره حمله میکنه تو جیب مردم . دارن پول ضور میگیرن همون زمان اگه با این پول طلا می خریدم الان دو تا ماشین می شد گرفت . خدا لعنت کنه . کسانی که باعث این همه بد بختی مردم
شاهین پلاس : یه 12 سود تاخیر گفت یه 16 سود مشارکت
حمیدرضا : سلام دوستان کاش طرح تعویض بهمون میخوردبا هایما،تارا،دنا. از برج 12تا حالا منتظرم هیچ خبری نشد
امیر : سلام،این قانون آیا شامل ایرانخودرو و سایپا هم میشه.
سعید : ای لعنت ب مرده و زندتون .. خداوند لعنت کنه شمارو ک نمیزارید ی روز خوب داشته باشن مردم...من با وام و فروختن ماشین خودم این پولو پرداخت کردم ک قسط وام اینقد زیاده توانایی پرداخت رو ندارم .. بعدم مگه نمیگید کسانی ک فاکتور کردن خو ماکه پراخت کامل انجام دادیم خو قرارداد دادن فاکتور کردن الان زنگ میرنیم شرکت میگن ن پلاک مد نظر لعنت ب همتون خدا نابود کنه ایرانو ک واقعا جز تحت فشار دادن مردم چیزی ندارن لعنت ب باعثش خدا ی روز خوش نصیبش نکنه.
امیرx5 : با قطعی برق و سود مشارکت که ثبت نام کننده جلب کنه مطمئن باشین کمتر از ۶ماه تاخیر نخواهد داشت
Fatmeh : ایشون خوب از نیشابوره فک کنم استان به استان فرق داره منم ۱۴ آذرم هنوز فاکتور نشدم
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
احسان اف ایکس 403 : من ابان ماه ثبت نام کردم.8 بهمن فاکتور شد. اسفندماه هم مدارک بدستم رسید.تاریخ تحویلم 24 فروردین بود.هنوز ماشینمو ندادن. خبری هم ازش نیست. فقط دارم از کارت سوختش استفاده میکنم. دیون هم شاملم نشد.دیگه شماها که گفتن دبون پرداخت کنین تکلیفتون چی میشه خدا میدونه.
هومن پانا : بله کلاس 60023 دیسک هستش فرق 60023با60027فقد رینگ الومینیومی هستش و بس
نیما : ازنمایندگی پرسیدم
نیما : بله جدید اضافه شده. حدود دومیلیون باید واریز کنیم
207 پانا خرداد : ممنون داداش انشاالله قسمت شمام بشه اخه تبدیل ارزشی نداره تو بازار 10تا14میلیون فرق دارن ولی 21حدودا پول میگیره ایران خودرو
هادی اریزو : شب ها گشنت میشه قاشق با خودت بیار نامسب سیرمونی نداری
یاغی : بعد از افزایش قیمت خودرو،روند فاکتور کردن به صورت انفجاری سرعتش میره بالا
فرهاد : درود بر شرکت محترم مدیران خودرو این شرکت عزیز ورود شما به نمایندگی‌های خود را گرامی می‌دارد احساس آرامش در عقد قرداد با این شرکت پر افتخار است
207پانا تیتانیوم : سلام بله من تحویل سی اسفند ارتقا تیتانیوم رینگ آلمینیومی هستم که 22اردیبهشت فاکتور شدم
قاسم : تبدیل چی زدی