یک برنامه تلویزیونی به طرح نظرسنجی درباره صنعت خودرو در ایران پرداخت که پاسخهای داده شده از سوی خبرگان اقتصادی و نمایندگان مجلس تفاوت معناداری با هم داشتند.
در این نظرسنجی سوال شده بود که اگر اختیار تام داشتید با صنعت خودروسازی چه میکردید و سه پاسخ برای آن در نظر گرفته شده بود که ترتیب شامل "الف) سایپا و ایران خودرو را تعطیل میکنم"، "ب) امکان ورود خودروسازان جدید به تولیدخودرو ایران را فراهم می کنم" و "ج) جلوی دخالتهای مسوولان حکومتی در اداره خودروسازیها را میگیرم" بود که 65 درصد از خبرگان اقتصادی گزینه "ب"، 29 درصد گزینه "ج" و شش درصد نیز گزینه "الف" را انتخاب کردند.
63 درصد اقتصاددانان نیز گزینه "ج"، 32 درصد گزینه "ب" و پنج درصد گزینه "الف" را انتخاب کردند.
در همین نظرسنجی 78 درصد نمایندگان مجلس گزینه "ب"، 19 درصد گزینه "ج" و سه درصد نیز گزینه "الف" را انتخاب کردند.
جمعبندی نظرات اقتصاددانان و نمایندگان مجلس میتواند به این معنی باشد که اقتصاددانان مخالف دخالت دولت و سیاسیون در صنعت خودرو بوده و به طور مثال با راهاندازی سایتهای خودرو بنا به سفارش نمایندگان مجلس و سیاسیون در شهرهای مختلف بدون مطالعه امکانسنجی یا استخدامهای بی حد و حساب و نظایر آن مخالفند ولی نمایندگان مجلس این موارد را دلیل اصلی درجا زدن صنعت خودرو نمیدانند!
همچنین این نظرسنجی نشان داد که هیچکدام از طیفهای منتخب، تعطیلی ایران خودرو و سایپا را راه حل برون رفت صنعت خودروسازی از وضعیت فعلی نمیدانند.
نتایج نظرسنجی مردمی از کیفیت خودرو
همچنین بر اساس یک نظرسنجی مردمی ۹۰ درصد از شرکتکنندگان اعلام کردند که اعتمادی به "افزایش کیفیت خودرو" ندارند.
برنامه پایش، اعتماد مردم به وعده خودروسازان برای افزایش کیفیت خودروها را به نظرسنجی عمومی گذاشت که حدود ۹۰ درصد مردم پاسخ "خیر" و تنها ۱۰ درصد پاسخ "بله" را انتخاب کردند.