رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه یکی از محورهای برنامه کاهش آلودگی هوا حذف خودروهای کهنه و فرسوده از چرخه حمل و نقل است، گفت: 25 درصد خودروهای سواری با سن بالای 20 سال در سطح شهر تردد می کنند و حدود 45 درصد از مصرف سوخت را به علت فرسودگی به خود اختصاص داده اند .
محمد حقانی در گفتگوبا خبرنگار مهر با بیان اینکه باید ترتیبی اتخاذ شود که مردم از هوای سالم استفاده کنند، گفت: در حال حاضر 80 درصد از ریشه های آلودگی هوای پایتخت در گرو خودروهایی است که آلودگی ایجاد می کنند و به عنوان آلودگی متحرک هستند و بخشی نیز مانند صنایع آلاینده ثابت هستند.
وی با اشاره به قانون کاهش آلودگی هوا مصوب مجلس تصریح کرد: قانونی در سال 79 به منظور کاهش آلودگی هوا در هفت محور تهیه شد که اگر اجرا شود بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد. ما نیز در شورای شهر پیگیر اجرای آن خواهیم بود. برنامه جامعی است که ناشی از حمل و نقل و خودروها و سوخت است و در آن باید از خودروهای استاندارد و مطابق با استانداردهای بین الملل است.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه یکی از محورهای برنامه کاهش آلودگی هوا حذف خودروهای کهنه و فرسوده از چرخه حمل و نقل است، گفت: 25 درصد خودروهای سواری با سن بالای 20 سال در سطح شهر تردد می کنند و حدود 45 درصد از مصرف سوخت را به علت کهنگی به خود اختصاص دادند.
وی در خصوص اهمیت حمل و نقل عمومی در طرح کاهش آلودگی هوا افزود: یکی از دیگر محورها توجه به حمل و نقل عمومی است که باید تا حد امکان از تک خودروهای تک سرنشین خودداری کنیم. از طرفی باید در برنامه دوم پنج ساله شهرداری تهران در سال 30 کیلومتر مترو داشته باشیم که خطوط مترو شهر تهران باید به 700 کیلومتر برسد که اگر این امر محقق شود در کاهش آلودگی هوا بسیار اثرگذار است.
حقانی با بیان اینکه زمانی می توانیم سوخت پاک و استاندارد داشته باشیم که خودروها نیز استاندارد باشند، گفت: همچنین معاینه فنی که باید سالی یکبار انجام شود، در مجلس قبل 5 سال یکبار شد که امید است با کمک مجلس بتوانیم سالانه یکبار معاینه فنی را داشته باشیم.
عضو شورای شهر تهران، آموزش عمومی را آخرین محور طرح کاهش آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: محور آخر آموزش عمومی است که باید مردم رعایت کنند و بدانند در شهری که زندگی می کنند باید از تخریب محیط زیست جلوگیری کنند چرا که دود آلودگی هوا به چشم خود مردم می رود.
وی با بیان اینکه طبق قانون باید در تمامی فعالیتهای روزانه اعم از فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی از تخریب محیط زیست جلوگیری کنیم، خاطرنشان کرد: بنابراین اگر هر یک از ما به این اصل قانونی توجه کنیم بسیاری از مسایل حل می شود. درست است این وظیفه بر عهده سازمان محیط زیست است اما برای حرکت به محیط زیست سالم وظیفه ای همگانی تلقی می شود.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران تأکید کرد: محیط زیست به عنوان ظرفی است که انسان ها مظروف آن هستند، بنابراین ما به محیط زیست سالم نیاز داریم، از طرفی مهم ترین خطری که امروز زمین را تهدید می کند، آلودگی هوا و گازهای گلخانه ای و در نهایت گرم شدن زمین است.
حقانی با اشاره به آلودگی صنایع مختلف در شهر تهران تصریح کرد: تولیدات صنعتی ما هر چند کم هستند اما آلودگی آن ها زیاد است، که در برنامه هایی که توسط شورا و شهرداری و سایر مراکز مربوطه انجام می شود کاهش آلایندگی ناشی از صنایع آلاینده در دستور کار قرار دارد.
عضو شورای شهر تهران همچنین با بیان اینکه مهم ترین مطلبی که در شهر تهران و سایر کلانشهرهای کشور اهمیت دارد بهداشت و سلامت مردم است، تأکید کرد: این سلامتی در گرو سالم بودن محیط زیست و سالم بودن آب و هوا است. بنابراین مهم ترین اولویت شهر تهران در سال 93 سالم سازی هوای پایتخت قرار دارد.