رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در این برنامه به مزایای معاینه فنی خودروها اشاره کرد. وی تأکید کرد که اصحاب رسانه با محوریت رسانه ملی در فرهنگسازی بهمنظور مراجعه شهروندان به مراکز معاینه فنی اقدام کنند. حافظی گفت: ای کاش رسانه ملی به جای اینکه تبلیغات کالاهای مضر را پخش کند، به مسئله آموزش و فرهنگسازی در زمینه معاینه فنی بپردازد.
وی در ادامه با اشاره به آمار 33درصدی خودروهایی که در مراجعه به مراکز معاینه فنی دچار نقص فنی بودهاند، اظهار داشت: آمارها نشان میدهد در ایام نوروز گذشته خودروهایی که دارای برگه معاینه فنی بودند در حوادث جادهای هیچ نقشی نداشتند. بنابر این باز هم تأکید میکنیم قبل از سفر در ایام نوروز شهروندان از سلامت خودروی خود مطمئن شوند.
این عضو شورای شهر تهران در بخش دیگر صحبتهای خود به انتقاد از قانون معافیت 5ساله خودروهای نو از معاینه فنی پرداخت. حافظی تأکید کرد: در نشستی که هفته قبل با کمیسیون بهداشت و درمان و فراکسیون محیط زیست مجلس داشتیم این موضوع را مطرح کرده و نمایندگان مجلس نیز برای اصلاح این قانون اعلام آمادگی کردند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در ادامه با انتقاد از دستگاههای دولتی که خودروهای خود را به مراکز معاینه فنی نمیبرند 3راهکار را برای افزایش مراجعان به مراکز معاینه فنی اعلام کرد؛ نخست اینکه دستگاههای دولتی خودروهای خود را ملزم به دریافت برگه معاینه فنی کنند. دوم اینکه بانک اطلاعات مشترک بین معاونت حملونقل و ترافیک، مراکز معاینه فنی و پلیس راهور ایجاد شود. سومین پیشنهاد نیز به الزام دریافت برگه معاینه فنی برای صدور بیمه شخص ثالث بود.
تقاضای رئیس راهور از شهروندان
رئیس پلیس راهور تهران نیز در این مراسم اظهار داشت: بیش از 30درصد ترافیک کشور در تهران جریان دارد. در ایام تعطیلات طولانی نیز 40درصد ترافیک محورهای ارتباطی کشور مربوط بهخودروهای تهرانی است.سردار حسین رحیمی در ادامه با اشاره به فعالیت مراکز معاینه فنی در تهران تأکید کرد که 10مرکز معاینه فنی تهران دارای استاندارد بالا هستند که مدام بر آنها نیز نظارت میشود.
با توجه به همین امر رحیمی از شهروندان تقاضا کرد در روزهای باقیمانده تا پایان سال برای دریافت برگه معاینه فنی اقدام کنند.
رئیس پلیس راهور تهران نیز با تأکید بر اینکه مراجعه به مراکز معاینه فنی فقط در کاهش آلودگی هوا مؤثر نیست، تصریح کرد: حدود 10درصد تصادفات در تهران مربوط به نقص فنی خودروهاست آن هم در شرایطی که اغلب رانندگان از آن نقص فنی بیخبرند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران همچنین در حاشیه این نشست از برنامه ارسال پیامک مهلت معاینه فنی برای دارندگان خودرو خبر داد و گفت: با شورای شهر صحبت کردهایم اطلاعات تمامی خودروهایی که به مراکز معاینه فنی مراجعه میکنند به سرور مرکز اجراییات پلیس هم ارسال شود.
این دو اطلاعات با هم تطبیق داده میشود و خودروهایی که فاقد معاینه فنی هستند، مشخص میشوند. نرمافزاری برای این منظور تهیه شده تا پس از این به مالکان خودروهایی که بیش از 5سال از تولیدشان و موعد معاینه فنیشان گذشته است پیامک دهیم که برای معاینه فنی مراجعه کنند.
جایگاه پلیس در برخورد با آلایندهها
حسن عسگری، کارشناس محیطزیست نیز در حاشیه مراسم به همشهری گفت: ارزیابی کامل عملکرد پلیس از نظر رویکردهای زیستمحیطی ممکن نیست ولی میتوان گفت که در کلانشهر تهران که آلودگی هوا، صوت و تصادفات منجر به فوت از مشکلات اصلی موجود در حوزه عملکرد پلیس است در نتیجه باید پلیس نقش فعالتری در شهر داشته باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر معاینه فنی را یکی از اقدامات اساسی برای کاهش آلودگیهای هوا و صوت بدانیم میبینیم که مراجعه 25درصدی خودروهای واجد شرایط برای گرفتن برگه معاینه فنی به مراکز، بیانگر جدی نگرفتن موضوع آلایندهها از سوی پلیس است.