پرداخت خسارت افت قیمت خودرو از امروز

پرداخت خسارت افت قیمت خودرو از امروز

 

از امروز اول دی ماه، شرکت های بیمه مکلف به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو بدون دریافت حق بیمه اضافی هستند.

به گزارش تسنیم، دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو از امروز اول دی ماه در شرکت های بیمه دولتی و خصوصی اجرا شده و بیمه ها مکلف هستند بدون دریافت حق بیمه اضافی به بیمه گذاران این خسارات را بپردازند.

در سنوات گذشته بحث افت قیمت به‌شکل موردی و پس از شکایت بیمه‌شده به مراجع قضایی، توسط شرکت‌های بیمه پرداخت می‌شد.

اما طبق قانون جدید ابلاغی از سوی بیمه مرکزی، خسارت افت قیمت خودرو، بر اساس دستورالعمل و فرمول‌ مشخص میزان آسیب دیدگی‌ها و مواردی از جمله ارزش وسیله نقلیه محاسبه می‌شود.

مطابق فرمول محاسبه افت قیمت خودرو، خودروهای تا سن 10 سال مشمول این قانون می‌شوند و این رقم حداکثر معادل‌گران ترین خودرو متعارف است و در خصوص وسایل نقلیه‌ای که ارزش آنها کمتر از مبلغ مذکور است، ارزش معاملاتی بلافاصله قبل از وقوع حادثه با نظر موسسه بیمه، ارزیاب مستقل خسارت بیمه، کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضائیه لحاظ می‌شود.

در دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه توسط بیمه مرکزی، برخی از قطعات خودرو مانند چراغ‌ها، جلو پنجره، آیینه‌ها، شیشه‌ها و ... که پیش از این نیز محاسبه نمی‌شدند از پرداخت افت قیمت خودرو مستثنی شده‌اند.

در دستورالعمل افت قیمت خودرو ضمن تعیین انواع خسارت‌های افت قیمت خودرو بر اساس شدت و ضعف خسارت و قطعات آسیب‌دیده، نحوه تعیین میزان خسارت بر اساس سه عامل سن و ارزش وسیله نقلیه و شدت صدمه وارده به آن فرمول‌بندی شده و میزان خسارت به‌وسیله نقلیه زیان‌دیده از بابت افت قیمت مشخص شده است.

به گزارش تسنیم، افت قیمت خودرو، چالش مهمی است که سال‌هاست مردم هنگام تصادفات رانندگی با آن مواجه هستند ولی تا کنون متولیان صنعت بیمه راهکاری برای آن در نظر نگرفته بودند، اما طبق دستورالعمل جدید، مردم می‌توانند با همان بیمه‌نامه شخص ثالث و بدون پرداخت هزینه اضافی نسبت به دریافت خسارت افت قیمت خودرو اقدام کنند.

 

در دستورالعمل افت قیمت خودرو ضمن تعیین انواع خسارت‌های افت قیمت خودرو بر اساس شدت و ضعف خسارت و قطعات آسیب‌دیده، نحوه تعیین میزان خسارت بر اساس سه عامل سن و ارزش وسیله نقلیه و شدت صدمه وارده به آن فرمول‌بندی شده و میزان خسارت به‌وسیله نقلیه زیان‌دیده از بابت افت قیمت مشخص شده است.

گاهی آسیب‌های جزئی و کلی در تصادفات رانندگی باعث کاهش شدید قیمت خودرو می‌شود، در این شرایط اگر خودرو صفر یا گران‌قیمت باشد، صاحب خودرو هنگام فروش خودروی خود با ضرر چشم‌گیری روبه‌رو خواهد شد.

در فلسفه حاکم بر بازار خرید و فروش خودرو، اصطلاح «افت قیمت خودرو» بیشتر زمانی به‌کار می‌رود که خودرو تصادف شدیدی داشته باشد و آسیب جدی دیده باشد.

بنابراین، افت قیمت در خسارت باید براساس ضربه شدید به خودرو باشد و این‌طور نیست که خسارت جزئی به خودرو وارد شود و بیمه افت قیمت، شامل این خودرو شود، ضمن اینکه دارندگان خودرو باید بدانند که افت قیمت فقط یک‌بار شامل وسایل نقلیه می‌شود.

گفتنی است با توجه به اینکه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو پس از 56 سال از تصویب قانون بیمه شخص ثالث برای اولین بار است به این ترتیب در کشور اجرایی می‌شود، با هدف پرداخت کافی و به‌هنگام خسارت زیان‌دیدگان و جلوگیری از سردرگمی مردم شورای‌عالی بیمه فرصتی را برای بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه در نظر گرفت تا قبل از اجرائی شدن دستورالعمل، اقدامات لازم را جهت برگزاری دوره‌های توجیهی و آموزشی به‌منظور تبیین آن برای عوامل اجرائی شرکت‌های بیمه، ارزیابان خسارت بیمه‌ای و سایر کارشناسان انجام دهند و زیرساختار‌ها و الزامات تبادل اطلاعات و سامانه‌های مربوط را متناسب با این مصوبه طراحی و به‌روزرسانی کنند.

طبق اعلام مدیران بیمه مرکزی، زیرساخت‌‌های این مهم آماده است و شرکت‌های بیمه باید از امروز اول دی سال جاری، دستورالعمل را اجرایی و اقدام به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو کنند.

منبع

ایران جیب

 

برچسب : خودرو , وان کار , پرداخت خسارت , خسارت افت قیمت , پرداخت افت قیمت , خسارت خودرو , بیمه مکلف






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
990
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 69 نظر
X33 Cross cvt 19 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
خانعلی اچنگان : دوستان من خر هستم، ساکن زابل ، هر کی خواست بیاد منزل ما ، بیاد زابل بگه منزل اچنگان همه میشناسن، اچنگان اچنگان اچنگان، خانعلی خانعلی خانعلی اچنگان
مهدی : دوستان به نظرتون اسفند ماه شنبه فاکتورمیشه
ساسان : سلام عزیز..ماکه ۱۱ آذر بودیم هنوز سرکاریم وماشین بهمون ندادن..اون وقت شما دنبال سود وجریمه تأخیر هستید...انشاالله که خدا به دردی گرفتارشون بکنه که ندونن چکار باید بکنن...همينجوری که ما سردرگم شدیم. انشاالله...انشاالله...دیگه عقده ای شدیم%
شهین : خدا کنه این یکی دیگه سرکاری نباشه . دیگه اعصاب نمونده برامون .
ایکس ۵ آبان : اتفاقا دقیقا به کرمان موتور ربط داره چون باید اول اسفند تحویل می‌داده وقتی نمیتونه سر موعد تحویل بده نباید سر مردم کلاه بزاره و مردمو مسخره خودش کنه اعتصاب و گمرک و این چرتو پرتا بهونه هست الان ثبت نام جدید گذاشته منتظره مردم ثبت نام کنند بعد ماشینهای مارو تحویل بده چون الان تحویل بده خیلیا می‌زارن برا فروش و هیشکی خودشو پولشو ۷ ماه الاف کرمان موتور نمیکنه
ایکس5 : سلام برای کدوم شهر بارگیری کردید
راننده ولوو : سلام با احترام امروز ۸ دستگاه x5 بارگیری کردم ولی هنوز که هنوزه پول منو نمیده کرمان موتور
نرگس : اقا سجاد شما سود تاخیرتون ثابت مونده بود یا هرروز تغییر میکرد
مقدم : به به چقدر خبر خوبی دادی ، خوشحالم هم برای شما هم خودمون که بالاخره اسفند شروع شد انشالله که به سلامتی و دل خوشی
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
مهدی : سلام فکر کنم تا وسطای خرداد بیاد من تحویل 31 تیر بودم 16 اردیبهشت اومد
فلز : علی. علی علی علی. علی. اگه راست میگی فردا شروع میشه از کجا خبر داری
پیش فروش6 اسفند : ثبت نامی چه ماهی بودی؟؟
میلاد : سلام من پیش فروش فرسوده تحویلی مرداد برنده شده بودم تاریخ 121 نصف مبلغ پرداخت کردم و هنوز منتظر پیامک اسقاط موندم کسی خبر داره کی پیامک میاد خودرو تحویل بدیم ممنونم
بهمن : ان شاالله بزودی خبر خوشی بشنویم
28بهمن : من وکالت گرفتم 250تمن دادم
سارا : گلستان. طرح پیش فروش یکپارچه اولویت پاییز ..
رضا : سلام داداش شما ازکجا میدانن افزایش قیمت نمیخورن مردادماه خدا از زبانت بشنوه ما کلان با استرس هستیم بخدا
محمد : دوستان چند سوال 1چرا سقف شیشه ای تولید نمیشه و اینکه احتمال تولید هست ؟ 2احتمال هست منی که تحویل 31 خرداد باشم طرح تبدیل بخوره با الویت دومم؟ پس این الویت دوم برای چیه 3تاخیر جریمش چقدر است ؟پیش فروش 4احتمال داره پیشنهاد بدن خودم از تهران برم خراسان تحویل بگیرم چقدر میدن ؟
X33دستی کراس : سلام اقایان مدیران خودرو چراx33دستی مجوز خروج نمیخورد؟