نگاهی به فناوری تراکم متغیر پیشرانه نیسان

 

نگاهی به فناوری تراکم متغیر پیشرانه نیسان

 
نیسان از فناوری تراکم متغیر توربو در خودروهای Mk6 آلتیما و اینفینیتی QX50 بهره می‌برد که امکان تغییر نسبت تراکم پیشرانه را هنگام کارکرد فراهم می‌کند و باعث افزایش قدرت و کارایی می‌شود.
 
تقریبا از زمان وجود پیشرانه‌ها‌، مهندسان سعی کرده‌اند پیشرانه‌های با فشار (تراکم) متغیر را به کمال برسانند؛ گرچه تاکنون فقط نیسان موفق شده است که یک مدل از آن را تولید کند. فناوری تراکم متغیر توربو (VC-T) دقیقا کاری را انجام می‌دهد که بسیاری نتوانسته‌اند انجام دهند. به‌عبارت‌دیگر، این فناوری نسبت تراکم پیشرانه‌ را هنگام کار تغییر می‌دهد.
 
 
نسبت تراکم به حاصل تقسیم حجم جاروب‌شده یک سیلندر (بخشی از سیلندر که پیستون آن را جارو می‌کند) بر حجم جاروب‌شده به اضافه‌ی حجم محفظه احتراق (حجم جاروب‌نشده) می‌گویند. محفظه‌ی احتراق در بالای سیلندر جایی است که سوخت و هوا را پیستون فشرده و مشتعل می‌کند.
 
هرچه فشار در این محفظه بیشتر باشد، احتراق کارآمدتر است و قدرت بیشتری ایجاد می‌شود. بااین‌حال، افزایش فشار بیش‌از‌حد معایبی نیز دارد. ایجاد فشار بیش‌از‌حد به‌جای سوختن یکنواخت (مطلوب)، باعث منفجرشدن پیش از موعد مخلوط سوخت و هوا یا به‌اصطلاح کوبش پیشرانه خواهد شد. این وضعیت نامطلوب است و به‌طور بالقوه می‌تواند موجب خراب‌شدن پیشرانه‌ شود.
 
 
با افزایش درجه‌ی اکتان بنزین می‌توان از کوبش جلوگیری کرد و باعث احتراق آهسته‌تر آن یا عقب‌انداختن جرقه شد. بنابراین، سوخت درحالی‌که پیستون در مرحله‌ی احتراق در حال حرکت به‌سمت پایین است، می‌سوزد و باعث کاهش فشار در سیلندر می‌شود. این کار را می‌توان با استفاده از حسگرهای ضربه برای تشخیص شروع کوبش انجام داد؛ اما این باعث کاهش کارایی و قدرت پیشرانه خواهد شد.
 
وقتی توربوشارژر به پیشرانه اضافه شود، معادله حتی پیچیده‌تر می‌شود. توربوشارژر هوای ورودی را زیر فشار قرار می‌دهد و فشار را در محفظه‌ی احتراق بیشتر می‌کند. پیشرانه‌های توربوشارژ اولیه نسبت تراکم (فشرده‌سازی) نسبتا کمی داشتند تا فشار محفظه‌ی احتراق را هنگام افزایش تراکم زیر آستانه‌ی ضربه نگه دارند. یکی از نکات منفی استفاده از توربوشارژر این بود که عملکرد و کارایی و واکنش پیشرانه‌ تحت‌تأثیر قرار می‌گرفت و تأخیر ایجاد می‌شد. حسگرهای ضربه‌ی مدرن نسبت‌های تراکم مکانیکی بیشتری ایجاد می‌کنند؛ اما حالت ایدئال این است که نسبت تراکم مکانیکی در هنگام کارکرد پیشرانه تغییر کند.
 
روش‌های بسیاری برای بهبود این وضعیت امتحان شده است. پر گیلبراند، نابغه‌ی اسبق پیشرانه‌‌ی شرکت خودروسازی ساب، یک بلوک پیشرانه‌ را از وسط نصف و نیمه‌ی بالایی را از یک طرف لولا کرد و مانند آکاردئون، نشتی قسمت پایین را گرفت و آن را کاملا ایزوله کرد. با تکان‌دادن نیمه‌ی بالایی بلوک با استفاده از وسایل الکترونیکی و بادامک، محفظه‌ی احتراق در بالای بلوک دربرابر میل‌لنگ و پیستون‌ها به‌سمت بالا و پایین حرکت می‌کرد. این طرح جواب داد؛ اما احتمالا عملی نبود.
 
مثال دیگر، پیشرانه‌‌ی دوزمانه‌ی طراحی‌شده‌ی شرکت لوتوس اینجینیرینگ بود. این پیشرانه که آمنی‌ور (Omnivore) یا همه‌چیز‌خوار نامیده می‌شود، می‌تواند با تغییر در نسبت تراکم، خود را با سوخت‌‌های مختلف تطبیق دهد. دیسک کوچک و پیستون‌مانندی در سرسیلندر به داخل و خارج حرکت می‌کند تا حجم محفظه‌ی احتراق بزرگ‌تر یا کوچک‌تری ایجاد کند.
 
هیچ‌کدام از این پیشرانه‌ها و ایده‌ها تولید نشدند؛ اما فناوری VC-T نیسان در پیشرانه‌ی خودروهای Mk6 آلتیما و اینفینیتی QX50 به‌کار گرفته شد. هر‌کدام از شاتون‌های پیستون ازطریق اتصال مفصلی به میل‌لنگ متصل می‌شوند و با کنترل آن اتصال ازطریق مجموعه‌ای از پیوندها، پیستون‌ها به‌سمت بالا یا پایین می‌روند. با بالارفتن پیستون، نسبت تراکم تا ۱:۱۴ افزایش می‌یابد که موجب بهترشدن کارایی می‌شود. با پایین‌رفتن پیستون، نسبت تراکم به ۱:۸ می‌رسد و باعث می‌شود قدرت ناشی از عملکرد توربوشارژر افزایش یابد. این ایده کمی پیچیده، ولی درعین‌حال هوشمندانه است؛ هرچند هنوز در خودروهای کمی استفاده می‌شود.
 
 
 

منبع (source)

zoomit

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , متغیر پیشرانه نیسان






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
990
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 64 نظر
X33 Cross cvt 20 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
مهدی صدرا : سلام انشائ الله همه دوستانی که امروز شاسی شدند ، مبارکشان باشد و به خوشی استفاده کنند .
هادی : من پستی حواله یاب گذاشته بود ان شالله برای ماوشما نیست منم مثل شما همین ااریخ فاکتور شدم ولی از پلاک خبری نیست شما پلاک شدین
صادق تارا v1 : سلام ماشین وقتی فاکتور شد همه ریز هزینه هارو حساب میکنن دیگه نیازی نیس پرداختی بکنی،فاکتور پلاک که بشه دیگه تمام
صادق تارا v1 : با این وضعیت حمل دوهفته حساب کن، من امروز ده روز پلاک و آماده به تحویلم
شاهین گیی : جریان این دیون دولتی اسقاط چیه پامون نگیره؟
شاهین 11 آذر : من زنگ زدم به کارشناس گفت فاکتور نشدی . گفتم تا اخر ماه فاکتور نکنین یه چهار لیتری بنزین میگیرم میام جلو در شرکتتون خودمو اتیش میزنم
حسینی : امروز رفتم نمایندگی میگن هیچکس هیچ خبری نداره تماس گرفتم شرکت میگن صبر کنید تا اخر ماه برای فروش فوری شاهین G شاید فاکتور شه میگم اگه نشد چکار کنیم میگن هیچ کاری از دست کسی بر نمیاد
محسن : دوستان پنج شنبه سایپا تعطیله؟؟؟؟
مهدی شاهین پلاس اسفندی : آقا این بخشنامه جدید چیه بابت عوارض اسقاط خودرو فرسوده 35 تومن ماوتفاوت میخوان بگیرن
نایس : سلام، یه چیزی گفته، توسیستم اگه تخصیص خورده یعنی فاکتور شده وماشین آمادست،شماره شاسی وهمه مواردشم مشخصه.
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
آرتان : درود خدمت مردم آریایی دوستان لطفا فاکتور شدید اطلاع بدین بنده 90 روزه تکمیل وجه 25 بهمن هستم
29 : چه ساعتی تکمیل وجه و چه روزی سخا تحویل دادین؟
امیرحسین : گواهی اسقاط اصلا بحثش یه چیز دیگس و ارتباطی با خرید های معمولی از ایران خودرو مانند طرح عادی .مادران و ..نداره، نگران نباشید اصلا
مصطفی تکمیل وجه 29بهمن : سلام دوستان .29بهمن تکمیل وجه کردم پیش فروش بودم الان فاکتور شدم .
روزبه : منم هنوز علارغم دیون فاکتور نشده
امیر : بگو تا پانزده خرداد
M.Mایکس55 : سلام دوستان کسی ایکس 55 داره که بعد از پرداخت دیون فاکتور شده باشه.؟
دانیال : والا واسه منم هنوز نشده ساعت 1 تکمیل وجه کردم 29 بهمن
امیر.دنا اپشنال : سلام برا من الان ده روزه رو تحویل نمایندگی میچرخه ولی متاسفانه تریلی نیست بیاره تو اعتصابن حتی نمایندگی هم گفت معلوم نیست کی بارگیری بشه
Fx : دوستان عزیز کسی هست اینجا که امسال اف ایکس تحویل گرفته باشه؟