از آزادسازی قیمت تا مهندسی بازار/شورای رقابت رفتنی شد

 

از آزادسازی قیمت تا مهندسی بازار/شورای رقابت رفتنی شد

 
افزایش قیمت خودروهای داخلی چند ماه است که به موضوعی جدی در بخش صنعت خودرو تبدیل شده است و تلاش خودروسازان برای واقعی کردن قیمت محصولات شان با توجه به افزایش نرخ دلار و قیمت مواد اولیه بی نتیجه مانده است. قیمت گذاری خودرو از آنجا به یک چالش تبدیل شده است که هنوز مشخص نیست تغییر متولی قیمت گذاری خودرو از شورای رقابت به سازمان حمایت و بازار خودرو چقدر جدی است و این جابه جایی متولی چه نتیجه ای در بر خواهد داشت.
 بار ها و بارها از زبان مسئولین دولتی و غیر دولتی از ساماندهی وضعیت بازار خودرو سخن گفته شده اما هرچه پیش تر می رویم کمتر عملی را از آن ها شاهد هستیم که به وضعیت بازار کمک کند. در جدید ترین اظهار نظر ها در مورد بازار خودرو نیز می توان به صحبت های رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اشاره کرد. او با تاکید بر موافقت شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا با افزایش قیمت خودرو تصریح کرده است اجازه داده شده تا  قیمت بر اساس آنچه سازمان حمایت تعیین و ستاد تنظیم بازار آن را تصویب می‌کند، اجرایی شود.
 
این موضوع در حالی مطرح شده است که هنوز شورای رقابت بر سر قیمت گذاری خودرو اصرار می ورزد و حتی اعلام کرده است بر سر این موضوع به دیوان عدالت اداری شکایت می کند.
 
این بلاتکلیفی در حوزه قیمت گذاری به گفته کارشناسان ضرر زیادی به وضعیت خودروسازان زده و آن ها معتقدند تا زمانی که قیمت خودروها واقعی نشود مشکلات تولید کماکان پا برجا خواهد بود و آن ها اگر این موضوع تداوم یابد برای حفظ کیفیت با کاهش تولید بیشتری مواجه خواهند شد. 
 
امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار بر این موضوع که دولت مردان در ابتدا موضوع افزایش قیمت را انکار می کردند تاکید می کند و می گوید:« پس از مدتی همه متوجه شدند که موضوع افزایش قیمت ها امری اجتناب ناپذیر است و باید قیمت ها افزایش پیدا کند. اما در این مدت دلالان از این موضوع سو استفاده کردند و قیمت ها در کف بازار افزایش یافت و باعث حاشیه بازار وحشتناک شد. اما اکنون که دولتمردان متوجه این موضوع شده اند دو سه ماه است که در تعیین قیمت ها تعلل می کنند. در حالی که این موضوع کاملا روشن است.»
 
او با اشاره به این موضوع که در شرایط فعلی حذف شواری رقابت اشتباه است عنوان می کند:« شورای رقابت یک ساختار فرا وزارت خانه ای است که قوانین خاص خود را دارد. اما خود جابه جایی قیمت گذاری از شورای رقابت به ستاد بازار اگر همه چیز آن مورد تایید همه افراد هم باشد پروسه ای زمان گیر است. به نظر بنده دیوان عدالت اداری به موضوع شکایت  و تقاضای شورای  رقابت جواب مثبت خواهد داد. به هرحال برای عوض کردن متولی قیمت گذاری خودرو نیز باید از مسیر های قانونی پیش رفت. اما آنچه به نظر می رسد این است که به جای راضی کردن شورای رقابت دولتمردان در حال پاک کردن صورت مسئله اند. همانطور هم که می بینید همچنان مسئولان با یکدیگر در حال درگیری هستند.»
 
این کارشناس صنعت خودرو ادامه می دهد:« اما این موضوع مشخص نیست که چرا شورای رقابت هم با صنعت خودرو دشمنی می کند. در زمینه ارزی که قرار است به خودروسازان و قطعه سازان اختصاص یابد، ماجرا شفاف نیست در حالیکه روند فعلی قیمت ارز مشخص است و بهتر است آن را بپذیریم که این عدد امروز آن عدد ابتدایی سال که فکر می کردیم نیست.  حتی باید به این نکته توجه کردکه بخشی از تورم قیمت مربوط به بخش ارزی نیست و مواد اولیه تولید داخل هم با قیمت بالا در حال فروخته شدن هستند. این بخش را دولت می تواند بر آن نظارت کند و دارای ابهام نیست. در نتیجه با این شرایط که همه چیز مشخص است شورای رقابت به راحتی می تواند این قیمت ها را استخراج کند اما این امر صورت نمی گیرد و علت آن هم مشخص نیست. نبود هماهنگی در دولت و ارکان آن یکی از مسائلی است که در صنعت خودرو مشکل ایجاد می کند.»
 
اگرچه منصور معظمی رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز بر این موضوع صحه می گذارد که قیمت‌های فعلی به طور یقین خودروسازان را دچار مشکل جدی کرده است اما مشخص نیست چرا در تعیین قیمت های جدید این همه تعلل صورت گرفته است.
 
او همچنین عنوان کرده است که اگر اصلاح قیمت ها اعلام شود برای نیمه دوم امسال خواهد بود و تاکید می کند قانون این اختیار را به سازمان حمایت داده و این سازمان نیز جلسات متعددی را با خودروسازان داشته و پیشنهادی را مطرح کرده‌اند تا مراجع ذیربط آن را تصویب و ابلاغ کنند. سوالی که پیش می آید این است که قرار است چه سازوکاری برای تعیین قیمت های جدید استفاده شود و از آنجایی که شواری رقابت قیمت گذاری محصولات زیر 45 میلیون تومان که در بازار آن ها انحصار وجود داشت را برعهده داشت اکنون سازمان حمایت می خواهد چه بازه قیمتی را تحت قیمت گذاری خود بگیرد. همچنین موضوع دیگری  که مطرح شده این است که برخی از صاحب نظران خروج شواری رقابت از قیمت گذاری خودرو را  عامل تشدید انحصار می دانند و می گویندکنار زدن شورای رقابت ممکن است یک مهندسی بازار از سوی خودروسازان باشد. باید امیدوارباشیم تا دولت هرچه سریعتر به صورت روشن نحوه قیمت گذاری جدید خودرو را اعلام کند تا همه شائبه و حدس و گمان ها در این زمینه پایان یابد.
 
 
 
 
 

منبع (source)

خودروکار

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , شورای رقابت






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

1 نظر

منتظر تحویل خودرو
0

دولت همدست خودروسازان است چون ذینفع مستقیم است . سازمان حمایت هم زیر مجموعه منصوبین دولت است .با عدم عرضه و یا عرضه قطره چکانی و صادرات شدید به خارج از مرز همچون رب گوجه ، که التهاب در بازار ایجاد نمودند . اینکه با خبر شدم صادرات خودرو نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۰۰% افزایش داشته ، انبار شدن خودرو در پارکینگ به بهانه کسری قطعه ، احتکار بوده و الا چطور خودرو صادر نمودند !!! چون ارز گران شده !!! در صورتیکه با ارز ۳۲۰۰ تومانی تولید کرده اند میخواهند خودرو را با ارز بسیار بالا محاسبه کنند . و تا کنون شورای رقابت به حق جلودار افزایش قیمت کارخانه بوده .

شورای رقابت.، منصفانه تر از دیگران جهت قیمت گذار یست .
ثبت نامی سمند کلاس ۱۶ در بهمن ۹۶ ، موعد تحویل تیر ۹۷ ، تا امروز اول آبان ۹۷ از دعوتنامه خبری نیست !!!
صداقت با مردم لازمه حفظ اعتماد و پایداری است .
16:44  1397/08/01
پاسخ دادن
صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
X33 Cross cvt 25 نظر
پارسا. 24 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
امید شمال : ظاهراً واریز اولیه مهمه شاید از شمال شروع کردن به فاکتور 😁
محسن اسفند ماه : عزیزان و همراهان گرامی ماهیت این کاربر وحید برای همه ما مشخص شده است متاسفانه فکر می‌کردیم فقط عناد و‌کینه داره ولی مشخص شد که او یک ادم‌ متاسفانه روان پریش هست بذارید توی عالم‌خودش سیر بکنه ببینیم تا کجامیخواد پیش بره
تارا دستی ۳۰ بهمن : درجواب تارا امین نه پولی ازمون نگرفتن گفتن دوماه دیه تاخیری پرداخت میکنن
J4 : خیلی قشنگ گفتی دمت گرم
Mahdi : سلام دوستان برای دریافت خسارت دیرکرد باید از نمایندگی شکایت کرد یا خود شرکت کرمان موتور؟
داودa5 : بله متاسفانه قسط دوم داره میرسه
ابوالفضل : اره والا برای پول گرفتن خوب بلدن بچاپن مردمو خدا لعنتشون کنه پول گرفتید تحویل بدید دیگه
شاهین جی واریز 29.9.1403 : من خودم امروز رفتم نمایندگی اینکه سر خود بیان شاهین جی رو جی ال فاکتور کنندهمش حرفه در صورتی میتونن که دعوت بدن خود متقاضی قبول کنه تبدیل رو تو قراردادی که امضا کردید همچنین چیزی نیست هر دو طرفشو بخونید خودتون هم میبینید
اکبر رینگ : مبارکت باشه انشاالله. خدایی جدی میگی؟ سرکارمون نذاشتی؟ من واریز اولیه ام ۳۰ مرداد بوده تکمیل وجه رو هم ۱۵ اسفند انجام دادم سخا رو هم ۹ اطفند تو سیستن برام ثبت شده ولی خودرو فاکتور نشده هنوز
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
کوییک : کوییک برای منم همینو میزنه
کوییک RS : کوییک RS دمت گرم با این شماره ها واقعا آنقدر لایک برازنده خودت داداش انشاالله فردا پلاک بشیم
اردشیر : 207tu5 فوقالعاده تحویل 18 خرداد خبری نیست
اطلس اذر : نمی‌دونم شماها آقای قاضی میبینید یان درسته سریال ولی همش حقیقت ک الان سریال شده هرکی ازحقش دفاع کرده نتیجه دیده ماها خودمون تاالان درحق خودمون ظلم کردیم ولی دیگ بسه 13 اردیبهشت ک جمع شدیم ی شکایت نامه پرمیکنیم وهمه حضورا امضاء می‌زنیم بایدد مدیران بی شرف سایپا بکشیم ب دادگاه وگرنه همچنان اونا سوارن وماپیاده
اطلس G تحویل آبان : دیوار پر شده از آگهی های اطلس GL . انگار هر کی تحویل گرفته برای سرمایه گذاری و فروش بوده . مصرف کننده بدبخت هم که برای روزمره و زیر پای خانوادش می خواد به چوخ میره . طرف یک سال سرویس شده تا یه ماشین بگیره . قیمت گذاشته 597 . سر از کار همونطن هامون دراوردن کار ساده ای نیست
شادمهر : الان بهمن احتمال داره 27به بعدم فاکتور شده باشن بهمن تمام شده باشه
آریا : ماشینتون چی بود؟
اف ایکس : پاسخ کراس اتو: خدا رو شکر تا اخر هم ماشین میرسه
محمدسورن دوگانه : تکمیل وجه 29اذرتحویل 30بهمن.دوگانه کپسول بزرگدوساعت پیش فاکتور شد. فقط یه فاکتور داره جن هم ازش سر درنمیاره چیه.مبلغ پزداختی اصلا با فاکتور همخوانی نداره
آپشنال : تعهداتشونو مقایسه کن . چیزی که من دیدم بیمه بدنه خیلی بهتره