ادامه سناریوی تعدیل نیرو در شرکت‌های واردکننده خودرو/ تبعات ممنوعیت واردات خودرو رو به افزایش

 

ادامه سناریوی تعدیل نیرو در شرکت‌های واردکننده خودرو/ تبعات ممنوعیت واردات خودرو رو به افزایش

 
سناریوی تعدیل نیروهای انسانی که از بهار امسال و به ویژه از اوایل تابستان در شرکت‌های خودرویی و وابسته همچون شرکت‌های واردکننده خودرو، قطعه‌سازان و سایر فعالان خودرویی کلید خورد، گویا هنوز ادامه دارد، چرا که هنوز درهای واردات خودرو روی واردکنندگان بسته است و آن ها راهی جز تعدیل نیرو ندارد.
زمزمه‌های تعدیل نیرو شرکت‌های وابسته به صنعت خودرو از جمله شرکت‌های واردکننده خودرو، قطعه سازان، لیزینگ‌ها و تولیدکنندگان لوازم یدکی خودرو و غیره از بهار امسال و همزمان با افزایش نرخ ارز و خروج آمریکا از برجام آغاز شد و از ابتدای تابستان تاکنون اما شدت بیشتری گرفت؛ به گونه‌ای که از میان 14 هزار نیروی فعال در بخش واردات، تاکنون سه هزار نفر تعدیل نیرو شده و احتمال تعدیل نیروی سه هزار  نفر دیگر در وجود دارد.
 
حال پرسش اینجا است که آیا در مدت زمان باقی مانده ( 29 روز) به اجرای تحریم‌های نفتی، تعدیل نیروها در شرکت‌های واردکننده خودرویی به دلیل نبود خودرویی جهت عرضه به خریداران و کاهش خدمات پس از فروش و سایر خدمات این شرکت‌ها، شدت می‌گیرد و یا تا آن زمان دولت چاره‌ای برای تعدیل شدگان صنعت خودرو و باز شدن درهای واردات خودرو به کشور، می‌اندیشد؟
 
 
ماجرای تعدیل نیروها از کجا آغاز شد
 
با افزایش نرخ ارز از بهار امسال و زمزمه‌های خروج آمریکا از برجام و تشدید نگرانی‌ها از بسته شدن ثبتارش و کاهش تعداد خودروهای وارداتی، برخی شرکت‌های واردکننده خودرو دست به کار شدند و برخی نیروهای انسانی خودرو را تعدیل کردند. اما سوم تیرماه وزیر صمت آب پاکی را روی دست واردکنندگان ریخت و به کلی واردات خودرو به کشور را ممنوع کرد. از همان روز نیز بسیاری از شرکت‌های واردکننده خودرو که فروش خوبی از خودروهای شرکت طرف قراردادشان در ایران داشتند، احساس خطر کردند و به تدریج از تعداد پرسنل خود کاستند. 
 
برخی دیگر از شرکت‌ها اما دست نگه داشتند تا شاید اوضاع کمی بسامان شود، اما با گذشت یکماه از ممنوعیت واردات خودرو، دور جدید تحریم‌های آمریکا با محوریت تشدید محدودیت‌ها برای صنعت خودرو ایران آغاز و تعدادی از شرکای قدیمی خارجی از صنعت خودروسازی ایران خداحافظی کردند. 
 
پس از رفتن فرانسوی‌ها با نمایندگانشان همچون رنو و پژو، تعداد زیادی از شرکت‌های واردکننده و شاید بتوان گفت از جمله بزرگترین آن‌ها مجبور به تعدیل نیروهایی با تعداد بالا شدند. در مقابل برخی دیگر از شرکای خارجی به محض احساس خطر نیز زیر قول و قرارشان با ایران زدند و نیامده رفتنی شدند و صنعت خودرو رو به رشد ایران ماند و چند شرکت چینی و خودروساز داخلی که دیگر نه از قراردادهای جدید خبری است و نه جوینت ونچری باقی مانده است. 
 
 
آمارها از تعدیل نیروی شش هزار نفر می گویند 
 
آمارهای تعدیل نیرو در بخش واردت خودرو از ابتدای امسال تا شهریورماه امسال، حدود سه هزار نفر عنوان شده است وبه گفته دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در صورت باز نشدن واردات خودرو، این آمار تا پایان سال جاری به شش هزار نفر خواهد رسید.
 
حال با اشاره به اجرای دور دیگری از تحریم های آمریکایی همچون تحریم های نفتی از 13 آبان ماه و ادامه ممنوعیت واردات خودرو، ممنوعیت ترخیص حدود  20 هزار خودرو از ابتدای تابستان امسال تاکنون، تحمیل حدود شش هزار نیروی بیکار به صنعت خودرو در آینده نزدیک چه بلایی بر سر صنعت خودرو می آید؟ آیا باید ایران به طور کلی با واردات خودرو خداحافظی کند؟ 
 
پیش تر مهدی دادفر- دبیر انجمن واردکنندگان خودرو به خودروکار گفته بود که بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی انجمن وارد کنندگان خودرو به وزارت کار، تا اوایل شهریورماه بالغ بر 3200 نفر در بخش شوروم و خدمات پس از فروش شر کت های وارد کننده خودرو تعدیل نیرو شده اند؛ اکنون با ادامه روند فعلی از ممنوعیت واردات خودرو و بسته بودن درهای واردات خودرو به کشور، تعداد بیکاران و تعدیل نیروهای این بخش به شش هزار نفر نیز خواهد رسید. 
 
او این را هم گفته بود که تا چند ماه آینده شرکت های وارد کننده خودرو همگی به شرکت هایی صرفا ارائه دهنده خدمات پس از فروش تبدیل خواهند شد. 
 
اکنون علاوه بر رصد بازار و افزایش بی رویه قیمت خودروهای وارداتی در بازار و همچنین مشاهده تعدیل نیروهایی یکی پس از دیگری در شرکت های واردکننده و نمایندگی ها، هرچه از ادامه روند بسته بودن ثبتارش و ممنوعیت واردات خودرو می گذرد، ضررها و تبعات منفی از کنار این تصمیم بیش از پیش گریبان واردکنندگان را می گیرد و آن ها را زمین گیر تر می کند. 
 
با گذشت دوماه از دور جدید تحریم های آمریکا(16 مردادماه) بر سر راه صنایع ایران و تحکیم تحریم ها حدود یکماه آینده (13 ابان ماه)، آیا فرصتی برای جبران تعدیل نیروهای  هزاران نفری در صنعت خودروسازی باقی مانده است و یا اینکه صنعت خودروسازی ایران به ویژه بخش واردات خودرو، باید خودرو را برای روزهای سخت تر آماده کند و لباسی از جنس خودروهای تولیدی اش بر تن کند تا شاید فشار حاصل از عدم واردات خودرو بازارش را درگیر آسیب بیشتر نکند. آیا اصلا صنعت خودروسازی داخلی توان جبران خساران ناشی از نبود واردکنندگان و ورود خودروهای خارجی و رقابت آن ها با خودروهای داخلی را دارد یا خیر؛ باید به تولید انحصاری خود ادامه دهد؟ 
 

source

khodrocar

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , بازار خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
990
 
پربحث ترین خودروی
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 64 نظر
X33 Cross cvt 20 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
صادق تارا v1 : با این وضعیت حمل دوهفته حساب کن، من امروز ده روز پلاک و آماده به تحویلم
شاهین گیی : جریان این دیون دولتی اسقاط چیه پامون نگیره؟
شاهین 11 آذر : من زنگ زدم به کارشناس گفت فاکتور نشدی . گفتم تا اخر ماه فاکتور نکنین یه چهار لیتری بنزین میگیرم میام جلو در شرکتتون خودمو اتیش میزنم
حسینی : امروز رفتم نمایندگی میگن هیچکس هیچ خبری نداره تماس گرفتم شرکت میگن صبر کنید تا اخر ماه برای فروش فوری شاهین G شاید فاکتور شه میگم اگه نشد چکار کنیم میگن هیچ کاری از دست کسی بر نمیاد
محسن : دوستان پنج شنبه سایپا تعطیله؟؟؟؟
مهدی شاهین پلاس اسفندی : آقا این بخشنامه جدید چیه بابت عوارض اسقاط خودرو فرسوده 35 تومن ماوتفاوت میخوان بگیرن
نایس : سلام، یه چیزی گفته، توسیستم اگه تخصیص خورده یعنی فاکتور شده وماشین آمادست،شماره شاسی وهمه مواردشم مشخصه.
حمزه : سلام دزدی مگه چجوری باید از خونه مردمبری بالا ۶ماه که پول ملت گرفتین ماشین بدین
علی شاهین جی آذرماه : دوست عزیز مشکل از سانروف نیست ، چون اگر مشکل سانروف داشتن خیلی راحت خودشون تبدیل اجباری فعال میکردن تا زیر بار سود تاخیر نرن . چون تو قرارداد ما کاملا واضح درج شده که در صورت نداشتن سانروف خودرو به جی ال تبدیل خواهد شد . پس کمبود قطعات دیگه ایه یا شاید یه داستان دیگه🤷‍♂️
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
فروش فوقالعاده 90 روزه : دوستان کسانی که فروش فوقالعاده ساینا اس 90 روزه ثبت نام کردن یه اعلام وضعیت کنید ببینیم بقیه در چه مرحله ای هستن، من 10 اسفند 1403 تکمیل وجه کردم و هنوز فاکتور نشدم
اطلس 17مهر : خودت گزینه تحویل حضوری رو زدید توی پیگیری؟
ساینا اس 30بهمن : کی فکتور میشه ساینا 30 بهمن
تبدیلی سهندsبه کوییکgxrlسفید مشکی : پذیرش 19 خرداد 1403 و تکمیل وجه 10 اردیبهشت هنوز در حال تخصیص لطفا اگر کسی شرایط مشابهی داشته بگه کلافه شدیم یکساله بخدا پولمون رفته هیچی به هیچی
جواد : اگر طبق روال قبل باشه احتمالا تا 15 تیر
حمید : امروز مثل اینکه مجوز خروج صادر نشده هیچی دوستان اطلاع ندارن؟؟
روزبه : مرسی داداش خیالم راحت کردی
مهدی : نه برای منم همین میزنه چک شماتایید شده من منتظر تایید چک هست این سایت امروز اینو مینویسه
حمید : مشکله سیستمیه از منم میزنه اطلاعاتی وجود نداره
آریزو 8 مجید : در کل خیلی امروز ناراحتم از شانس شخمیمون بعد از 5ماه انتظار برای گرفتن مجوز، الان خورده به اعتصاب کامیون داران