سیستم روشنایی خودرو به واسطه اهمیتی که در تاریکی پیدا می کند بسیار مورد توجه است. سیستم روشنایی خودرو در تاریکی وظیفه روشن سازی محیط پیرامون خودرو و همچنین اعلام حضور به عابرین پیاده را بر عهده دارد و از انجایی که چراغ های روشنایی خودرو عمر مفید دارند و سوختن آن ها موضوعی کاملا طبیعی است، لازم است نسبت به تعویض آن ها اشراف و اگاهی داشته باشیم.
چگونه چراغ خودرو را تعویض کنیم؟
تعویض چراغ خودرو کاری بسیار ساده است. هرچند در خودروهای مدرن تر انجام این کار به دلیل نوع اتصالات قاب چراغ به بدنه و برخی حساسیت های الکترونیکی کمی پیچیده تر شده است اما ماهیت موضوع تغییری نکرده است. اما پیش از دست به کار شدن لازم است برخی حساسیت های الکترونیکی را در خصوص تعویض چراغ سوخته خودرو دقت کنید.
1- هر خودرو از چراغ روشنایی با کد شناسایی مشخصی استفاده می کند. این کد های شناسایی نظیر H7، 9006 و ... نشان دهنده برخی مشخصات اساسی لامپ روشنایی نظیر نوع پایه اتصال آن در قاب چراغ است از این رو باید هنگام خرید به استانداردی که چراغ اصلی خودرو از آن پیروی می کند توجه کرد.
2- چراغ های روشنایی توان مصرفی مشخصی دارند که با حرف انگلیسی W به معنای واحد وات و همراه با یک عدد مانند 100W نشانه گذاری شده است. در جایگزینی چراغ سوخته باید به توان مصرفی آن دقت کرد. استفاده از چراغ با توان بالاتر می تواند به ایجاد سوختگی در سیم کشی خودرو و بروز آتش سوزی شود. استفاده از چراغ های توان پایین تر نیز باعث نوردهی کمتر چراغ می شود.
3- ولتاژ چراغ روشنایی دگر فاکتور مهم به هنگام خرید چراغ جایگزین است. سیستم برق موتورسیکلت ها معمولا 6 یا 12 ولت، خودروهای سبک و سواری 12 ولت و خودروهای سنگین بیشتر 24 ولت هستند. از این رو چراغ های روشنایی جایگزین باید متناسب با ولتاژ کاری سیستم برق خودرو انتخاب شوند. استفاده از چراغ با ولتاژ اشتباه یا به سوختن چراغ یا به کم نور شدن آن می انجامد.
4- تغییر نوع چراغ روشنایی از تنگستن به نمونه های دیگر چون LED یا زنون و ... جدا از تغییر در دما و شدت نور می تواند به بروز ایرادهای الکترونیکی ختم شود. پیش از تغییر نوع سیستم روشنایی خودرو خود با یک فرد با تجربه در این زمینه گفت و گو کنید چرا که در برخی موارد پلیس با خودروهایی که سیستم روشنایی خودرو خود را تغییر دهند برخورد قانونی می کند.
چگونه چراغ خودرو را تعویض کنیم؟
رویه تعویض چراغ
1- ابتدا چراغ سوخته را به فروشگاه های معتبر برده و چراغ مشابه را خریداری کنید.
2- با احتیاط و با توجه به نوع استاندارد پایه چراغ، پایه را از جای خود خارج کنید تا چراغ در جای خود قرار بگیرد.
3- معمولا خود چراغ و پایه ان به شکلی طراحی شده است تا تنها در یک جهت در جای خود قرار بگیرد. با این وجود به شکل قرارگیری چراغ در محل به صورت صحیح دقت کنید.
4- به هنگام برقراری اتصال چراغ به سیم برق، سیم و فیش را مورد بررسی قرار دهید و از سلامت آن اطمینان حاصل کنید.
چگونه چراغ خودرو را تعویض کنیم؟
5- پس از نصب چراغ جلو خودرو را در فضایی تاریک ماند پارکینگ و رو به دیوار روشن کنید. سپس در مقابل هر یک از چراغ ها قرار گرفته و شدت و زاویه نور چراغ دیگر را کنترل کنید تا از قرارگیری صحیح چراغ در قاب اطمینان حاصل کنید.