پنج فناوری خودروهای نسل آینده

پنج فناوری خودروهای نسل آینده پنج فناوری خودروهای نسل آینده پنج فناوری خودروهای نسل آینده

دنیای فناوری به سرعت در حال رشد است، صنعت خودروسازی هم در حال پیشرفت و فناوری های جدیدی را برای امنیت و راحتی بیشتر ما به ارمغان می آورد. برخی از این فناوری ها صرفا اختراعی جدید هستند اما بیشتر فناوری های این صنعت یا صرفاً برای امنیت بیشتر سرنشینان ساخته می شوند و یا نیم نگاهی به امنیت سرنشینان هم دارند. در بررسی که از این فناوری های جدید داشتیم، برخی از آن ها را نه تنها انقلابی در صنعت خودروسازی، بلکه انقلابی در حمل و نقل انسان یافتیم.

ما هم مثل شما دقیقا اطلاع نداریم، اما بر اساس آن چه که در حال حاضر در حال آزمایش شدن است و آن چه که امروزه در خیابان ها می بینیم، به این نتیجه رسیدیم که برخی از این فناوری ها شانس بالاتری برای استفاده شدن در خودروهای نسل بعدی را دارند. بعضی از این فناوری ها به ما امنیت بیشتری می دهند، برخی دیگر اطلاعات را به شیوه ای جدید برایمان به تصویر می کشند و برخی هم به ما اجازه می دهند که دست هایمان را پشت سر گذاشته و تنها از سواری لذت ببریم! در ادامه باما باشید تا از شماره پنج به شماره یک برسیم.

 

5. خودروهایی که در مسیر با هم در ارتباط هستند

پنج فناوری خودروهای نسل آینده

خودروسازان برای تحقیق و توسعه فناوری ارتباط خودرو ها با هم و ارتباط خودرو با اجسام اطرافش سخت در تلاش هستند. تصور کنید که به چهار راهی نزدیک می شوید و خودرویی هم چراغ قرمز را رد می کند. شما در ابتدا متوجه خودروی متخلف نمی شوید اما این سیستم با استفاده از سیگنال های دریافتی متوجه خطر برخورد می شود و به شما هشدار می دهد و شاید هم برای جلوگیری از برخورد به صورت خودکار ترمز کند. پیش تر در معرفی برترین فن آوری  های به  کار رفته در خودروها به معرفی این فناوری پرداخته بودیم.

فناوری جدیدی با نام "خودرو به خودرو" یا “V2V” به منظور تلاش برای کاهش تصادفات جاده ای توسط خودروسازانی همچون شرکت فورد در حال آزمایش است. سیستم “V2V” یک خودرو از وایرلس برای ارسال و دریافت اطلاعات از خودروهای اطراف خود استفاده می کند، اطلاعاتی مانند سرعت و جهت حرکتشان. در مرحله بعدی این اطلاعات بین خودروهای اطراف فرستاده می شود تا سیستم ها بتوانند فاصله مطمئن از هم دیگر را رعایت کنند. محققان دانشگاه MIT درحال کار بر روی الگوریتم سیستم “V2V” برای تحلیل اطلاعات دریافتی هستند تا در مواردی که خطر برخورد وجود دارد، سیستم بتواند اقدامات اجتنابی را انتخاب کند. در بررسی که سازمان کنترل ترافیک آمریکا در سال 2010 انجام داده بود، آمده است که سیستم "خودرو به خودرو" پتانسیل کاهش دادن 79 درصدی تصادفات جاده ای را دارد.

اما این تنها سیستمی نیست که محققین بر روی آن کار می کنند، بلکه سیستم "خودرو به علائم" و یا “V2I” هم در حال تست شدن است. سیستم “V2I” قادر به ارتباط برقرار کردن با علائم ترافیکی و چراغ های ترافیکی است. به علاوه این سیستم توانایی برقراری ارتباط با سیستم ترافیکی را دارد که به آن اجازه می دهد بهترین مسیر حرکتی را انتخاب کند. سازمان کنترل ترافیک آمریکا بر این باور است که همکاری سیستم های “V2V” و “V2I” در کنار هم، تمامی تصادفات جاده ای را به میزان 91 درصد کاهش خواهند داد. ارتباط شرکت های خودروسازی و دولتمردان برای توسعه و پیشرفت این فناوری ها امیدوار کننده است. تمامی این سیستم های ارتباطی، ما را به سمت فناوری بعدی در این لیست سوق می دهند.

 

4. خودروهای تمام اتوماتیک

پنج فناوری خودروهای نسل آینده

ایده ساخت خودروهایی تمام اتوماتیک چندان هم جدید نیست. بسیاری از فیلم ها و سریال های تلویزیونی این ایده را به نمایش گذاشتند، در حال حاضر هم خودروهایی هستند که قابلیت پارک خودکار دارند. خودروی تمام اتوماتیک واقعی، ماشینی است که می تواند به طور اتوماتیک حرکت کند، بدنیست بدانید ساخت و تولید این دست خودروها از آنچه فکرش را می کنید نزدیک تر است.

 در حال حاضر مهندسین گوگل در کالیفرنیا و نوادا ماشین هایی تمام اتوماتیک را در جاده ها و بزرگراه های عمومی به مسافت 320 هزارکیلومتر آزمایش کرده اند. خودروهای گوگل فقط عکس برداری نمی کنند، بلکه نقشه برداری و کامپیوتری کردن علائم هم از وظایف آن ها می باشد.  آن ها همچنین در هنگام نیاز قادر به مسیریابی و خواندن چراغ های راهنمایی هستند، آن هم قبل از این که چراغ های راهنمایی برای من و شما به نمایش درآیند. این خودروها با استفاده از لیزر، رادارها و دوربین ها می توانند اطلاعات اطرافشان را سریعتر از انسان تحلیل کنند.

اگر خودروهای تمام اتوماتیک به تولید انبوه برسند، دیگر فرصتی برای رانندگی نداریم. طبق آمار هر آمریکایی هرساله 100 ساعت از عمر خود را پشت فرمان در ترافیک خیابان می گذراند(این آمار کمی در تهران متفاوت است). احتمالا در آینده ماشین هایی که توانایی حرکت اتوماتیک دارند، به سمت "یک شدن" تمایل دارند. این حالت زمانی است که چند ماشین در ارتباط با یکدیگر و نزدیک به هم به صورت یک واحد به حرکت خود ادامه می دهند. بسیاری بر این باورند که به دلیل ارتباط لحظه به لحظه خودروها در این سامانه تصادفات جاده ای کاهش خواهد داشت.

در برخی از آزمایشات گوگل، خودرو با چند بار طی کردن یک مسیر جزئیات جاده را فرا گرفت و زمانی که در حالت حرکتی تمام اتوماتیک بود قادر به شناسایی خطوط عابر پیاده شده بود و برای گذر عابرین توقف می کرد. با استفاده از این خودروها در آینده می توانیم سفرهای مطمئن تری داشته باشیم. این سیستم باعث کاهش 95 درصدی علت اصلی تصادفات می شود، یعنی دیگر خبری از خطای انسانی نخواهد بود. شاید به نظر ساخت این خودروها در آینده ای نزدیک عملی نباشد، اما هم اکنون شرکت GM در حال آزمایشاتی است و بسیاری معتقد هستند که در دهه آینده شاهد حضور این خودروها در نمایشگاه های خودرو خواهیم بود.

 

3. داشبوردهای تقویت شده

پنج فناوری خودروهای نسل آینده

جی پی اس و دیگر نمایشگرهای داخل خودروهای امروزی بسیار کارآمد هستند، برخی شرکت های خودروسازی هم نمایش گرهایی در شیشه جلو تعبیه کردند. اما خودروهایی که در آینده ای نزدیک شاهدشان خواهیم بود، قابلیت شناسایی اجسام خارجی قرار گرفته در مسیر پیش روی خود را خواهند داشت و این اطلاعات را بر روی شیشه جلویی نمایش خواهند داد.

ترمیناتور یا دیگر فیلم های علمی تخیلی را تجسم کنید، در این فیلم ها ربوت ها با نگاهی به اشخاص و اجسام اطلاعاتی در موردشان به دست می آوردند. داشبوردهای تقویت شده و یا “AR” همانند این ربوت ها عمل خواهند کرد. شرکت بی ام و شیشه هایی تولید کرده که در آن ها نمایشگر تعبیه شده است و از آن ها در برخی از مدل هایش استفاده کرده است. این شیشه ها قابلیت نمایش اطلاعات مختصری را دارند. اما این شرکت همچنین در حال توسعه داشبوردهای تقویت شده ای است که توانایی شناسایی اجسام جلوی خودرو و نمایش فاصله آن ها تا خودرو را داراست. سیستم “AR” اطلاعات را بالای اجسام و در همان مسیر دید راننده نشان می دهد.

برای مثال، اگر به سرعت در حال نزدیک شدن به وسیله ای بودید، کادری قرمز رنگ بر روی ماشینی که به آن نزدیک می شوید باز می شود و چند فلش راهنما برای کمک به شما برای انتخاب مسیر مطمئن به منظور جلوگیری از برخورد نمایش داده می شود. یک سیستم داشبور تقویت شده دارای جی پی اس برایتان مسیرحرکتی را مشخص می کند و زمانی که نیاز به انتخاب مسیر انحرافی و یا دور زدن داشتید، آن را به شما نشان می دهد، بدون اینکه نیازی به چشم برداشتن از جاده داشته باشید.

شرکت بی ام و همچنین در حال کار بر روی داشبورد تقویت شده ای برای تکنسین های خودرو است. شرکت بی ام و ویدئویی پخش کرده که در آن تکنسینی را نشان می دهد که برای بررسی یک موتور و تشخیص قسمت هایی که نیاز به تعویض دارند از عینک های دارای داشبورد تقویت شده استفاده می کند و بعد از اینکه عینک قسمت های تعویضی را مشخص کرد، دستورالعمل چگونگی مراحل تعویض را مرحله به مرحله نمایش می دهد.

داشبوردهای تقویت شده برای سرنشینان هم در حال بررسی است. شرکت تویاتا هم خودروهای ابتکاری خود را مجهز به سامانه ای کرده است که به سرنشینان از طریق یک صفحه لمسی اجازه انتخاب و بزرگنمایی تصویر اجسام خارج از خودرو را می دهد. شاید هنوز زمان لازم برای تولید و بکارگیری این امکانات نرسیده باشد، اما اگر سازندگان خودرو به همین شکل به کار خود ادامه دهند، ممکن است ما هم در خودروهای نسل آینده تجربه استفاده از این ابزارها را داشته باشیم.

 

2. کیسه های هوایی که به متوقف شدن خودرو کمک می کنند

پنج فناوری خودروهای نسل آینده

از زمانی که کیسه های هوا ساخته شدند، همچنان به خودروهای ما راه پیدا می کنند. در حال حاضر کیسه های هوای پرده ای، جانبی، زانویی، کمربندی و حتی کیسه های هوایی که زیرمان باز می شوند ساخته شده است. ممکن است همه این ها را در ماشین عزیزمان نداشته باشیم، اما واقعیت این است که از آن ها در برخی مدل ها استفاده می شود. شرکت مرسدس در حال توسعه سیستمی است که کیسه های هوا را از ابزاری بعد از برخورد به ابزاری فعال و پیشگیرانه تبدیل می کند.

آن ها تکنیکی را آزمایش می کنند که یک کیسه هوا را در زیر خودرو برای جلوگیری از برخورد باز می کند! این کیسه های هوا هم جزئی از سیستم امنیتی خودرو هستند و تنها زمانی که سنسورها تشخیص دهند برخورد اجتناب ناپذیر است، باز می شوند. این کیسه ها دارای پوششی با اصطکاک زیاد هستند که قدرت متوقف کنندگی خودرو را دو برابر می کند. این کیسه ها ارتفاع خودرو را 8 سانتی متر بلندتر می کنند که هنگام برخورد، پایین آمدن خودرو را در ترمزهای شدید جبران می کند و باعث برخورد سپر به سپر خودروها می شود و از سر خوردن سرنشینان به زیر کمربندهای ایمنی جلوگیری می کند.

اگرچه شرکت مرسدس چند سالی می شود که بر روی این سیستم کارمی کند، اما در هیچ مدلی از آن استفاده نشده است و شاید تا چند سال آینده هم خبری از آن نباشد. با تکامل سیستم کیسه های هوا و استفاده بسیار زیاد از آن ها، دور از انتظار نخواهد بود، اگر تصور کنیم که در آینده از آن ها برای متوقف کردن خودروها استفاده شود.

 

1. بدنه های پنلی ذخیره کننده انرژی

پنج فناوری خودروهای نسل آینده

شرکت اگزون موبیل (Exxon Mobil) پیش بینی می کند که تا سال 2040 نیمی از اتومبیل های تولیدی هیبریدی خواهند بود. مثلما این خبر خوبی برای محیط زیست است! اما مشکل هیبریدی ها این است که باتری ها فضای زیادی اشغال می کنند و وزن بالایی دارند. همین باعث به وجود آمدن ایده ساختن بدنه های پنلی ذخیره کننده انرژی شده است.

در اروپا یک گروه تشکیل شده از 9 شرکت خودروسازی در حال تحقیق و آزمایش بدنه های پنلی هستند که توانایی ذخیره انرژی را دارند و سریعتر از باتری های امروزی شارژ می شوند. بدنه های پنلی مورد آزمایش از رشته های پلیمری و کربن رزین ساخته می شوند که برای استفاده در خودروها به اندازه کافی محکم هستند و برای شکل گیری به مانند پنل، به اندازه کافی انعطاف پذیر هستند. استفاده از این پنل ها 15 درصد وزن خودروها را کاهش خواهدداد. این پنل ها انرژی را از تکنولوژی هایی همانند احیای انرژی ترمز و یا از شارژ برقی شبانه خودرو می گیرند و زمانی که خودرو به آن نیاز داشت، انرژی ذخیره شده را به آن می دهند. این فناوری نه تنها به کوچکتر شدن باتری های هیبرید کمک می کند، بلکه وزن کم شده خودرو هم از هدر رفتن انرژی اضافی جلوگیری می کند.

شرکت تویوتا حتی قدم را فراتر گذاشته و در حال تحقیق بر روی ساخت بدنه های پنلی سبک تری است که انرژی خورشید را دریافت و در این بدنه های سبک ذخیره می کنند. حقیقت این است که چه این بدنه ها انرژی را دریافت و یا فقط ذخیره کنند، صنعت اتومبیل سازی به دنبال ایجاد راهکارهای عملی برای ساخت خودروهایی با مصرف انرژی کمتر و سبک تر است.


منابع

howstuffworks

  

برچسب : خودرو , فن آوری , آینده






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

22 نظر

علی 1
1

با سلام از قسمتهای داشبور صندلیها و شیشهای جلو عقب و جانبی برای دریافت و ذخیره انرزی می توان مورد استفاده قرار گیرد.
19:45  1394/12/26
پاسخ دادن
AMIR
0

عالیه
15:27  1394/12/11
پاسخ دادن
عادل
0

گزینه 2 خیلی جالب بود .
17:12  1394/10/30
پاسخ دادن
علی
0

عالی بود
16:48  1394/10/13
پاسخ دادن
فرجی
8

سلام،با تشکر از زحمات شما
12:27  1393/09/06
پاسخ دادن
سامان
1

بیشتر تلاش کنید
01:28  1393/02/05
پاسخ دادن
امیر حسین
1

عالی بود.
15:03  1393/01/19
پاسخ دادن
حسین
2

سلام اگه میشه لینک مقاله های مربوط به نشانگرهای جلوی راننده(abs،شارژ باطری و...) رو رو سایتتون بذارین.
تشکر.
00:42  1392/07/14
پاسخ دادن
حیدر
6

همشون به جز اون راننذگی اتوماتیک خوب بود اگه قرار باشه ماشین خودش رانندگی کنه دیگه برای شما چه فرقی میکنه توی فراری یا تو پراید بشینی چون لذت نشستن تو این ماشینا به رانندگی با اوناس.با سپاس از 1car
00:26  1392/02/30
پاسخ دادن
حمید
1

خوب بود.....چشمامی
18:05  1392/02/03
پاسخ دادن
علی
2

لطفاً در مورد طراحی هم مقاله بذارید.
11:51  1392/01/27
پاسخ دادن
مریم
2

با تشکر از مقالات بسیار ارزشمند شما.
12:56  1391/11/30
پاسخ دادن
داوود
1

دمت گرم
13:07  1391/11/27
پاسخ دادن
هومن
1

معرکه بود با تشکر از همه دست اندر کاران
00:04  1391/11/27
پاسخ دادن
h
2

بیست
20:16  1391/11/24
پاسخ دادن
امیر حسین
1

به من هم 18
18:24  1392/09/07

سپیده
3

موفق باشید
14:27  1391/11/24
پاسخ دادن
مهدی
11

مقاله جالبی بود، موفق باشید.
12:11  1391/11/22
پاسخ دادن
احمد
12

با تشکر
11:07  1391/11/22
پاسخ دادن
shiva
20

این مقالاتی که میذارید فقط باعث نا امیدی در ما میشه . دلمون رو میسوزونه . راسته که میگن در نادانی نعمتی هست .! با آگاهی از وجود چنین ماشینهایی دیگه چطوری با پراید زندگی کنیم ؟!
22:21  1391/11/21
پاسخ دادن
امیرعلی
31

مقالات شما بسیار عالی است.
21:09  1391/11/21
پاسخ دادن
امیر حسین
1

یعنی چه
18:20  1392/09/07

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 74 نظر
X33 Cross cvt 19 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
مهدی ۲ : یک سوال از تارا داران.امپر اب تارا تا کجا بیاد بالا نرماله؟امپر اب ماشین بنده تو ترافیک وقتی میاد وسط دور کند روشن میشه و با خاموش شدن دور کند امپر اب از وسط پایین تر نمیاد که بعد حدود یک دقیقه یه خط از وسط میره بالاتر و با دور تند میاد وسط .ایا طبیعی هست ؟گیج شدم.لطفا یکی راهنمایی کنه
حسن a5 : من دوسال پیش ماشینم کلا سوخت هیچی ازش نموند ولی بعدا بهترشو خریدم زندگی جریان داره
تجمع : دوستان تجمع ۳خرداد یادتون نره تو رو خدا همه بیایید
A5 شهریور : بسیار متاسفم عزیز. اما خیلی خودت را ناراحت نکن. امیدوارم ماشین های شیک تر و بهتر از آن بخری. گاهی جز صبر و شکیبایی راه دیگری وجود ندارد.
Bac x3 poro : سلام منم آذر سفیدم خبری نشده شماره قرارداد رو لطفا میدید ببینیم کی نوبت ما میشه ممنون
J7 : تاریخ 25 اسفند ماشین فاکتور و شاسی شده و 26 اسفند بیمه شده 9 اردیبهشت هم پلاک شده و کارت ماشین هم خیلی وقته ک رسیده امروز زنگ زدم اول کار گفتن دو هفته بعد از پلاک ماشین میرسه الان ک سه هفته شده میگ یک ماه بعد سریع میگه خدافظ گوشیو قطع میکنه
شاهین جی : میگفتین شما که از برج ۸ قطعه نداشتی غلط میکردی برج ۹ از ما پول میگرفتی😐🤨🤨
مرتضی j4 : سلام . اقا چرا سایت کرمان موتور باز نمیشه ؟ . داستان چیه
سهند ۷اردیبهشت : من ۷اردیبهشت تکمیل وجه کردم سخارم همون روز ارسال کردم ولی همچنان فاکتور نشدم
مرتضی j4 : سلام . خیلی حالم گرفته شد داداش ‌ . انشاالله درست میشه و بهترش رو میخری . خدا رو شکر خودت سلامتی .
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
عرفانیان : بله به منم تو وزارتخونه و سازمان حمایت گفتن اگر مجبور شدین بدین دوجا شکایت کنید درصد زیادیش برمیگرده تو سازمان حمایت از مدیران خودرو تو دیوان عدالت اداری از وزارت سمت بابت تصویب دیون برای همه خودروهای 1404 حتی قرارداد شده در 1403
بشیر : محمد جون(محمد19مهر) مبارکه چرخش بچرخه برات♥️
عرفانیان : من از شنبه رفتم وزارت صنعت و سازمان حمایت شکایت کردم تو خود وزارتخونه گفتن اگر تعداد شکایات به سازمان حمایت زیاد بشه حتی مصوبه دولتی هم تغییر میکنه و تجربه اینو پارسال داشتن کرمان خودرو رو همه ماشیناش 5 الی 100 تومن دیون خورده
فاطمه : سلام دوستان من فاکتور شدم پلاک هم شدم شماره بدنه و شماره ساسی تو کاستومر کجا زده برازمن نمیاره فقط شماره پلاک عستش
هومن پانا : از دوستانی که جواب بنده رو دادن خیلی خیلی سپاس گذارم🙏🙏
هادی اریزو : باز اومد زود به زود گشنت میشه قاشق همرات 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣داری
تحویل مرداد : اواسط تیر
فاطمه 24 مهر : خداروشکر مبارکتون باشه به سلامتی و خوشی استفاده کنید
پیش فروش تکمیل وجه8 اسفند : سلام دوستان اینجور که بوش میاد ظاهرا دلیل اصلی کُند شدن فاکتورها بخاطر قانون جدید دیون دولت روی خودرو هاست، این سایپا فاکتور زدنُ قطره چکانی کرده تا پول اضافه از ما بگیره ولی سازمان حمایت از مصرف کننده گان زد تو دهن اینا اونایی که موعد تحویل خودرو شان تا 29 اسفند بوده شامل دیون دولتی 1404 نمیشه ولی اونایی که موعد تحویل خودروشون 1404 تو قرارداد خورده متأسفانه شامل مبلغ اضافه میشه
رضا : مبارک باشه..چرخش به خوشی بچرخه ..ان شالله