بلاتکلیفی خودروسازان از نرخ نهایی خودروهای تولیدی

 

بلاتکلیفی خودروسازان از نرخ نهایی خودروهای تولیدی

 
افزایش حقوق و دستمزد، افزایش نرخ نهاده‌های تولیدی، مواد اولیه و غیره همگی دست به دست به هم داده تا هزینه تولید یک خودرو داخلی را افزایش دهد. حالا با وجود اینکه نرخ قیمت گذاری خودرو در سال 97 از ابتدای تیرماه امسال برای خودروسازان کلید خورد، حالا دوباره خودروسازان پیشنهاد افزایش قیمت آن هم به میزان 17 درصد را پیشنهاد داده‌اند. حال این پرسش مطرح است که آیا خودروسازان در این دو راهی به خواسته خود می‌رسند؟
 
به طور معمول افزایش قیمت خودرو در هر سال با توجه به میزان حقوق و دستمزد کارگران، افزایش قیمت مواد اولیه، نرخ تورم و سایر مولفه های اثرگذار بر قیمت تمام شده بازار اعمال می شود.
 
 امسال اما مدل افزایش قیمت خودروهای داخلی کمی با سال های گذشته اش متفاوت بود؛ چرا که در نیمه دوم خردادماه افزایش قیمت از 5 تا 7 درصدی از سوی شوری رقابت اعلام و اعمال شد. حالا دوباره خودروسازان به دلایل متعددی پیشنهاد افزایش قیمت 17 درصدی خودروهای داخلی را داده اند. البته اعلام افزایش قیمت از سوی خودروسازان در خردادماه در حالی اعمال شد که قیمت‌ها در بازار بسیار بیشتر از نرخ مصوب کارخانه بود و اختلاف قیمت برخی خودروها از کارخانه تا بازار به 5 تا 45 میلیون تومان رسید. با این حال اما گروه های خودروسازی داخلی طرح های فروش خودرو را برای مشتریان و تعدیل بازار تدارک دیدند. 
 
حال آنچه بیش از هر چیز مطرح است، تولید خودروهای داخلی با ضرر خودروسازان است. چرا که پیشنهادات افزایش قیمت از سوی خودروسازان و گفته های برخی مقامات از تولید برخی خودروهای داخلی نشان از آن دارد که حتی قیمت تولیدی برخی خودروها تا دو میلیون تومان بیشتر از نرخ عرضه شده است. چرا که خودروسازان در حال حاضر مواد اولیه و قطعات خودرویی را با قیمت های روز خریداری می کنند و در مقابل نیز هزینه هایی که به طور طبیعی هر ساله افزایش می یابد را در سبد هزینه های خود دارند. البته برخی کارشناسان بر این باورند که نباید مردم هزینه های اضافی یا حق بیمه و دستمزد پرسنل شرکت ها را بدهند و این شرکت های خودروساز هستند که باید از پس هزینه های خود برآیند. 
 
در همین زمینه نیز سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفته است که  افزایش قیمت ها باید بر اساس آنالیز قیمت خودرو صورت گیرد و مردم نباید تاوان حقوق و دستمزد ۱۱ هزار پرسنل مازاد در یک شرکت خودروسازی را بدهند. چرا خودروسازان هزینه های سربار خودروسازی را کاهش نمی دهند؟ چرا مردم باید تاوان حقوق و دستمزد 11 هزار پرسنل مازاد خودروسازی سایپا را پرداخت کنند؟ البته ما تورم و افزایش مواد اولیه تولید و به تبع آن افزایش قیمت را قبول داریم اما عدد آن باید بررسی شود.
 
به گته او، نزدیک یک سال است که قطعه سازان از خودروسازان پولی دریافت نکرده اند. ایرادات در این زمینه فقط مربوط به خودرو ساز نیست بلکه ایراد اصلی به وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی کل صنعت است.
 
باستانی این را هم گفته که استراتژی صنعت ما مشخص بود و صنعت خودروسازی به عنوان یکی از صنایع ما تلقی می شد قاعدتا باید در طول این 40 سال زیرساخت های توسعه ای صنعت خودرو از جمله تامین مواد اولیه از پتروشیمی های داخل فراهم می شد. اکنون دولت به اندازه 15 درصد سهام در خودروسازی نقش دارد اما بیش تر از آن دخالت می کند، شاید باید دولت باید پای خود را از خودروسازی کنار بکشد.
 
حالا این پرسش مطرح است که تکلیف خودروسازان در این برهه از زمان چیست؟ آیا باید خودروهایی با با قیمت هایی بیشتر از قیمت های فعلی تولید کنند و به دلیل نبود مشتری آن ها در کف کارخانه بمانند، یا اینکه تعداد تولیدات خود را کاهش دهند و با قیمت های قبلی و ضرر و زیان از پرداخت قطعات و نهاده های با قیمت های جدید خودرو تولید کنند؟ 
 
احمد نعمت بخش- دبیر انجمن خودروسازان- در همین رابطه به خبرنگار می‌گوید: « هنگامی که نرخ آلومینیوم و فولاد و سایر نهاده ها تا 80 درصد گران می‌شود، خودروساز نیز چگونه این قیمت ها را اعمال نکند». 
 
به گفته او، به جای اینکه از خودروسازان پرسیده شود که چرا درخواست افزایش قیمت دارند، باید ابتدا از تولید کنندگان مواد اولیه این پرسش مطرح است. 
 
نعمت بخش تاکید می‌کند: «طی سه سال اخیر نرخ خودرو تنها 12 درصد افزایش یافته است و نهاده های تولیدی تا 80 درصد گران شده است و به همین دلیل است که مجموعه های خودرویی دچار زیاد شده اند».
 
درست 22 خرداد ماه بود که رضا شیوا- رییس شورای رقابت- مجوز افزایش ۵.۶ تا ۷.۱ درصدی قیمت محصولات سه شرکت خودروسازی ایران خودرو، سایپا و مدیران خودرو را از اول تیرماه امسال صادر کرد. حالا پس از دوماه، خودروسازان دوباره پیشنهاد افزایش قیمت 17 درصدی خودروهای داخلی را اعلام کرده اند و گویی وضعیت تولید خودرو با قیمت های فعلی چیزی جز ضرر برای خودروسازان ندارد.  
 
 

source

khodrocar

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , بازار خودرو , سایپا , ایران خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
X33 Cross cvt 25 نظر
پارسا. 24 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
j4 مشکی : معمولا یک هفته بعد از اومدن کارت
J7 خاکستری : امروز پلاک شد
کوییک کوییک : اخه x3 هم ماشینه که خوشحالی به موقع گرفتی ایکس تریا رو دستشون باد کرده چوه همه میگن همون کوییکه😆😆 🪿🪿🦆🦆
تارا امین : سلام شما که زنگتون زدند برای تحویل خودرو سود دیر کرد هم به شما دادند و برای مابه‌التفاوت چیزی هم از سود شما کم کردند یا نه
Sadegh : دوستان برای واریزی اول به تاریخ 1403/6/10 هنوز پیامک تکمیل وجه نیومده؟
مسعود پزشکیان : این چه وضعیه بابا چرا فاکتور نمیکنن کسی تو این چند رور فاکتور شده از ملت شریف ایران؟
احسان : میشه یکی توضیح بده بروز رسانی چیه ؟
X3sefid : ثبت نام قسطی😍 ثبت نام۱۴۰۳/۰۹/۱۵😍 تحویل سیستمی۱۴۰۳/۱۲/۲۹🥺 شاسی وفاکتوروبیمه۱۴۰۴/۰۲/۰۱😍😂😄 صدورپلاک۱۴۰۴/۰۲/۰۶🎊🎊🎉🎉🥳🥳🧿🧿🌹🌹 جهت اطلاع دوستان وآرزوی موفقیت برای ایشان🤲😍🌹🌹
محمد : ثبت نام شهریور1402و تکمیل وجه 1آذر1403هنوز در انتظار صدور فاکتور هستیم این زمان انتظار برای فاکتور شدن واقعا عجیبه اگر خودرو ندارید چرا دعوتنامه تکمیل وجه دادید؟ اینکه تعداد زیادی شاهین پلاس بعد از درخواست ما ثبت نام و تحویل شده نادیده گرفتن حقوق من و امثال من هست که شاهین اتومات ثبت نام کردیم هیچ طرح تعویضی هم اعلام نکردید نمایندگی میگه برای بعضی از متقاضیان این کار انجام شده و امکان تغییر خودرو اتومات به اتومات پلاس پیامک شده برای چه کسانی این امکان فراهم شده؟ اگر شاهین اتومات ندارید چرا به همه امکان تغییر درخواست به شاهین پلاس رو ندادید؟ اگر مسئولی هست و براش مهمه لطفا پاسخ بده
تارا دستی رنگ سفید ۳۰ بهمن : سلام دوستان امروز صب از ایران خودرو زنگ زدن گفتن بیاین ماشین تحویل بگیرین 😍😍😍انشالله قسمت همه
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
سورن تاکسی : سلام اگه کسی فاکتور شده سورن دوگانه 100لیتری بی زحمت خبر بده ممنون تحویلی خرداد
هایما s7 : وقتی نمیخان پلاک کنن چرا فاکتور میکنن!
مهدی : بروز شدن قراردادت هستش اصلا مهم‌نیستش برا یکی هم هس تحویل تیر‌پانا بروز شده
محمد : خدا ازشون نگذره الان زنگ زدم نمایندگی میگه هنوز امسال هیچی فاکتور نکردن از مهر ماه مونده منم گفتم خدا ازشون نگذره این مسئولین بی خاصیت سایپارو گفتم منی که آذر باید دعوت نامه میدادین اسفند پارسال تکمیل وجه کردم کی خودرو تحویلمون میدن گفتش تا تابستون طول میکشه تو بهترین حالت بخدا تا الان میگفتم که جمع شدن و اعتراض خوب نیست ولی کاملا نظرم عوض شده حتما میام برا حقم که از این سایپای نامرد بگیرم همه با هم برای حقمون
مقدم : سلام یعنی منظورشون از نمایندگی بری تحویل بگیری یا بری کارخونه
22 آبان سفید قرمز زاهدان : چیشد دوستانی که میخاستن اعتراض کنن خواب موندند مثل اینکه ؟ مشکل ما ایرانیا همینه ، بقیه رو شیر میکنیم و میندازیم جلو و اونوقت خودمون قایم میشیم ،اگه ما اعتراض کردن بلد بودیم وضعمون این نبود ، من خودم 90 روزه کوییک نوشتم و داره 170 روز رو رد میکنه و فاکتور نشده ، دو هزار کیلومتر با تهران فاصله دارم و گرنه اول صبح اونجا بودم ، بی غیرت واقعی اون نفریه که همون تهران و کرجه و نشسته تا بزنن تو سرش و همش سواری ازش بگیرن و هیچ کاریم نمیکنه🫥🫥🫥🫥🫥
علیرضا : ببین باید تاریخ تایید محل سکونت رو چک کنی. من 18 مهر تکمیل وجه کردم و 23 مهر سخام تایید شد. فاکتور نشدم.
ali : دوست عزیز شما کاری لازم نیست بکنی خودشون هر وقت صلاح بدونن درستش میکنن. با توجه به این که از زمانی که فاکتور بشه دیگه جریمه تاخیر پرداخت نمیکنن وضعیت رو میزنن فاکتور شده بعد با خطاهای مختلفی که میزنن وقت رو تلف کنن و از اون ور هم جریمه تاخیر کمتری بدن. دلیل این خطاهای مختلف شماره گذاری فقط همینه.
محمد 19مهر : ما که رفتیم کسی ندیدیم ولی دوستان که هفته ی بعد سیزدهم میخوان بیان آدرس دقیق بذارید که اشتباه نرن الاف بشن اصل ساختمون سایپا که مدیر عامل اونجاست سر خیابون پنجاه و پنج کیلومتر پونزده معاونت فروش هم کیلومتر یازده
آریزو 8 مجید : زر مفت میزنن کنتور نداره که،ما زنگ زدیم میگن روی یک ماه تاخیر حساب کن هر جا هم دوست داری شکایت کن