بسیار پیش آمده است که هنگام رانندگی در اتوبان شاهد تصادفهایی بوده باشید که یک خودرو از عقب با خودرو جلوی خود تصادف کرده است یا شاید هم برای خودتان پیش آمده باشد.
این امر دلایل مختلفی مانند خواب آلودگی، حواس پرتی، عدم رعایت فاصله قانونی و غیره دارد. اما سیستم کمکی ترمز اضطراری (Emergency Brake Asist یا EBD) از وقوع این گونه تصادفات جلوگیری میکند. نحوه عمل کرد این سیستم به صورت زیر است:
دوربین و رادار
دوربین، فاصله و نوع شئ را تشخیص میدهد و در طرف دیگر رادار تشخیص میدهد که این شئ یا شخص با چه سرعتی در حال نزدیک شدن به خودرو است.
اما مهمتر این است که این دو سیستم بتوانند به صورت ترکیبی با یکدیگر کار کنند و با ترکیب دادههای هر یک با دیگری، میتوانند فرق بین خودروها و انسانها یا اشیاء غیر خطرناگ (مانند یک قوطی کنسرو) را تشخیص دهند.
واحد کنترل
تمامی این اطلاعات جمع آوری شده توسط رادار و دوربین در کسری از ثانیه به وارد کنترل فرستاده میشود و در صورت وجود خطر، سیستم هشدار خودرو فعال میشود و راننده را از وجود مانع آگاه میکند. این سیستم وظیفه دارد تا چند ثانیه قبل از بروز حادثه، راننده را از آن مطلع کند تا خود او اقدام به ترمزگیری کند.
ترمز اضطراری
این سیستم هنگامی فعال میشود که با وجود هشدار دادن سیستم به راننده، او عکس العملی از خود نشان نداده است. در این صورت، ترمزها خودرو ابتدا به صورت خیلی نرم فعال میشوند و در صورت نزدیک شدن خودرو به مانع با همان سرعت و ترمز نکردن، ترمز گیری شدیدتر میشود تا سرعت خودرو به حد لازم برسد یا حتی در نهایت متوقف شود.
گرچه ممکن است درصدی خطا برای این سیستم وجود داشته باشد اما به طور قطع، سیستم کمکی ترمز اضطراری میتواند به طور چشمگیری از بروز تصادفات جلوگیری کند.
امروزه بسیاری از خودروسازان مانند ولوو، مرسدس بنز و فولکس واگن از این فناوری در خودروها خود استفاده میکنند.