چگونگی عملکرد پیشرانه‌های بوکسوری و تخت

 

چگونگی عملکرد پیشرانه‌های بوکسوری و تخت

 
پیشرانه‌های احتراق داخلی طرز کار مرموزی دارند. مکانیسم اولیه شناخته شده در این پیشرانه‌ها استفاده از میله اتصالی و میل لنگی خاص است. البته تکوین پیشرانه‌های احتراق داخلی در نتیجه تلاش‌های جان جوزف اتین لنیور بود. این مهندس بلژیکی پیشرانه بنزینی را توسعه داد که از میله‌های اتصالی، پیستون‌ها، سیلندرها و فلایویل بهره می‌برد. این پیشرانه مربوط به سال 1860 می‌شود. این طراحی بدون نقص نبود اما نیکلاس اوتو اختراع بهتری داشت که می‌تواند سوخت را با راندمان بالاتری بسوزاند.
 
چگونگی عملکرد پیشرانه‌های بوکسوری و تخت
 
از آنجایی که این تغییر و تحولات در سال 1862 رخ داد بنابراین سرعت این پیشرانه کند بود اما قطعاً توجهات زیادی را به خود جلب کرد. اختراع اوتو یکی از مهم‌ترین کاربردهای همراه الکتریسیته و آب داغ بود؛ اما علیرغم اینکه این پیشرانه از اواسط قرن نوزدهم وجود دارد اما اکثر مردم و حتی ماشین بازهای مطلع هنوز هم نمی‌دانند که تفاوت بسیار کوچک اما مهمی بین یکی از خبرسازترین پیشرانه‌های تاریخ وجود دارد. پیشرانه‌های بوکسوری را نباید با پیشرانه‌های تخت اشتباه گرفت.
 
 
قطعه کوچکی به نام یاتاقان میل‌لنگ Crankpin به بخش بزرگ میل‌لنگ متصل شده و باعث ایجاد تفاوت بین پیشرانه‌های بوکسوری و تخت می‌شود. در پیشرانه بوکسوری از یک یاتاقان میل‌لنگ در هر سیلندر استفاده می‌شود درحالی‌که پیشرانه تخت (V افقی) از یک یاتاقان میل‌لنگ به ازای دو سیلندر افقی روبروی هم سود می‌برد.
 
چگونگی عملکرد پیشرانه‌های بوکسوری و تخت
 
نمونه بارز این مسئله به فراری برلینتا بوکسور مربوط است. حتی نام این خودرو نیز نشان می‌دهد که از پیشرانه‌ای بوکسوری و دو محفظه 6 سیلندر در مقابل هم استفاده می‌کند که هر یک بصورت افقی قرار گرفته ولی این خودروی ایتالیایی دهه 70 دارای یک پیشرانه 12 سیلندر با زاویه 180 درجه بوده و از یک پیشرانه بوکسوری کامل سود نمی‌برد. با وجود زاویه 180 درجه‌ای بین سیلندرها شما یک پیشرانه بوکسوری نخواهید داشت زیرا پیستون‌ها و میله‌های اتصالی هنوز هم از یک یاتاقان میل‌لنگ مشترک استفاده می‌کنند.
 
 
در تصویر سمت چپ شاهد یک پیکربندی V شکل تخت همانند نمونه بکار رفته در فراری برلینتا بوکسور هستید درحالی‌که تصویر سمت راستی یک طراحی بوکسوری کامل را با یاتاقان‌های جدا برای پیستون نشان می‌دهد.
 
چگونگی عملکرد پیشرانه‌های بوکسوری و تخت
 
اشتباه نکنید، پیشرانه تخت یک شاهکار مکانیکی بوده که انسان را به وجود می‌آورد. تمامی پیشرانه‌های 12 سیلندر صرف‌نظر از زاویه بین سیلندرها ذاتاً بالانس شده هستند زیرا از دو محفظه 6 سیلندر تخت استفاده می‌کنند. در هر لحظه از سیکل احتراق، شاهد دو پیستون در بالا، دو پیستون در پایین و دو پیستون در میانه هستیم بنابراین عدم توازنی وجود ندارد؛ اما اگر فردی به شدت علاقه‌مند به پیشرانه بوکسوری واقعی باشید تنها راه برای دست‌یابی به آن سر زدن به نمایندگی پورشه یا سوبارو خواهد بود.
 
چگونگی عملکرد پیشرانه‌های بوکسوری و تخت
 
آلفارومئو نیز برخی از پیشرانه‌های بوکسوری جذاب را در سال‌های گذشته ساخته اما هم‌اکنون این موضوع به تاریخ پیوسته است. اگر هم به موتورسیکلت علاقه دارید باید به BMW اشاره کنیم که در این زمینه واقعاً کار بلد بوده و پیشرانه آب‌خنک توانایی را ساخته که در شرایط داخل و خارج جاده می‌درخشد.
 
خب اوضاع درباره پیکربندی‌های مرسوم این روزها یعنی 4 سیلندر خطی چیست؟ این طراحی ذاتاً عدم توازن را نشان می‌دهد اما نگران نباشید. لرزش‌هایی که می‌تواند پیشرانه را به دردسر بیندازد با استفاده از قطعاتی همچون شفت توازنی یا فلایویل های خاصی که مسیر دورانی عالی را دنبال نمی‌کنند خنثی می‌شوند. البته دیگر روش‌های پیشرفته نیز برای خنثی کردن این عدم توازن وجود دارد اما در خودروهای ارزان و اقتصادی نمی‌توان آن‌ها را بکار برد.
 
 
 
 
 

source

pedal.ir

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , پیشرانه‌های بوکسوری






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
990
 
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 72 نظر
X33 Cross cvt 19 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
مهدی صدرا : درود قربون همه تان برم . سپاسگزارم . خیلی عزیزید .
علی : خوب چرا ثبت نام کردی وقتی می‌دونی وضعیت اینجوریه😑😑😑☹️
الیاس : همینه دگ، باید عادت کنید یا اعتراض، تو مجازی اعتراض میکنیم ودروافعیت اتحاد نداریم و همه منفعت طلب یکی دگ بره کارها و انجام بده,واقعا ما ایرانی ها اعجوبه هستیم در دنیا ، همش مینالیم و هیچ کاری نمی کنیم ، اصلا قفله این اتفاقات دردنیا، همه اقلام ده برابر مردم می‌نالند ولی دریغ از اتحاد ، مگه داریم مگه میشه، پس اگه اتحاد نیست لااقل صبر کنیم خودش درست بشه
الیاس : ما شاسی داریم مگه دوچرخه یا گاریه مال مارو موتورشو بندازن رو ماشین دگ فروش بیست روزه بزارن، صبر صبر
الیاس : داداش حمل و باربری ربطی به کرمان موتور ندارها همه اعتصابن، اخبار نگه گوش نمیدی، ما مردم همه چی رو بهم ربط می‌دیم ، یکم اطلاعاتشون روبالاببریم
داود : من با ۳تا بچه ماشینمو فروختم خدا موتور سوار میشم لغت به مدیران سایپا پس کی قرار تحویل بدید شاهین جی رو
.x5 آبان : ماشین های ما رو تحویل نمی دن، الان نمایندگی های کرمان موتور تحویل فوری بیست روز کاری دارن x5 و j7 و t9 می فروشن
Sr3 : غلط میکنن ندن این خرداد هم صبر میکنیم ندن میریم سراغشون
Sr3 : غلط میکنن ندن این خرداد هم صبر میکنیم ندن میریم سراغشون
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
اطلس جی آدز سفیدقرمز : شنبه صبح هستیم در کنار خریداران سهند و شاهین در اعتراض به مدیریت ضعیف سایپا
کارن : حالا جریمه یک ماه تاخیر چقد میشه
کـنـنده : بلـاخـره ایـن تــ و حــیـ د کــ و نی رو هم فـــاااکــ طور کـردیـمـش
شاهین جی : ما بخاطر شاهین شنبه تجمع داریم انشالله شنبه شماها هم تشریف بیارید
سالار : سلام سورن موتور پارس پیش فروش تحویل 31 مرداد نصفشو 11/21 ریختم نصف دیگش بنظرتون کی دعوت نامه میاد؟؟ جالب اینه تو سایت هم زده دعوت نامه های مرداد ارسال شده است که
مجید : اره یه بار اونم بخاطر أین بود که فول تیونینگ بود . ماشینت کاتالیزش و بر نداشتى؟
دنا آپشنال تحویل 18 خرداد : دنا آپشنال فروش فوری ها تا تاریخ 31 خرداد فاکتور شده، رنگ سفید و مشکی ولی پلاک نشده کسی هست پلاک شده باشه؟
رضا 23 مهر : اطلس مهر شما چی رنگی هست ماشین دیر فاکتور شدین
وحید، فوق العاده : آقا توحید، خوش خبر باشی. مبارکت، ان شاء الله فاکتوری همه ی چشم انتظارها
اطلس 21مهر : آقا محمد 19مهر شما خبر ندارید بعد فاکتور چقد طول میکشه ماشین رو تحویل بدن؟