فرمان برقی چیست؟

 

فرمان برقی چیست؟

 
امروزه همانطور که می دانید پیشرفت های زیادی در تولید خودرو و صنعت خودرو سازی شده است و تقریبا اجزای مکانیکی و قطعات آنها از حالت دستی به برقی و اتوماتیک تبدیل شده اند. فرمان خودرو جز یکی از اصلی ترین قطعات در خودرو می باشد که به شکل مکانیکی بر روی خودروها نصب می گردد.
یکی از مواردی که در کشور توسعه یافته در زمان انتخاب خودرو بسیار به آن دقت می کنند سهولت چرخش غربیلک فرمان اتومبیل می باشد  و همین موضوع سبب شد تا تولیدکنندگان خودرو به این فکر باشند تا تغییراتی در سیستم فرمان خودرو به وجود بیاورند.
 
عملکرد فرمان مکانیکی به کمک پینیون ها و دنده شانه ها بود به عبارت دیگر انتقال حرکت دورانی غربیلک فرمان به دنده شانه‌ها صورت می گرفت و دنده شانه ها به وسیله مفصل ها ، نیروی وارد شده به خود را به چرخ ها انتقال میدادند.در چنین فرمان های مشکلاتی وجود دارد مثلا زمانی که سرعت بالا بود با لغزش فرمان روبرو بودیم یا پیچاندن فرمان کمی سخت بود. در نهایت وجود این چنین مشکلاتی سبب شد تا فرمان های هیدرولیکی جای فرمان های مکانیکی را بگیرند که البته مزیت های زیادی نیز دارند مثل سهولت در چرخش ، بالا بردن میزان ایمنی خودرو ، کم کردن خستگی راننده ، عدم لغزش در سرعت بالا و …
 
فرمان هیدرولیکی سبب شد تا قطعه های جدیدی به خودروها افزوده گردد و البته میزان مصرف انرژی را در اتومبیل ها بالا برد. فعالیت این نوع فرمان ها به صورت آزاد و مستقل نبود و چون به موتور اتومبیل اتصال داشند ، حتی وقتی در زمان رانندگی هیچ حرکتی نداشتند هم انرژی بسیار مصرف می نمودند. این مواد موجب شد که مهندسان در صنعت خودرو سازی به فکر ساخت سیستم های جدیدی برای فرمان اتومبیل ها باشند و در نهایت  فرمان EPS اختراع گردید که با عنوان فرمان برقی نیز شناخته می شود. فرمان برقی به یک موتور مستقل و کوچک مجهز  است که دیگر مصرف سوخت را بالا نمی برد و از نیروی موتور کمک نمی گیرد. یکی از اصلی ترین مزیت های این فرمان این است که میزان مصرف انرژی را افزایش نمی دهد.
 
نصب فرمان الکترونیکی بر روی خودروها با توجه به مکانیک آنها می باشد که سه حالت مختلف داشته است. و شامل موارد زیر می باشند:
 
۱) نصب بر روی ستون فرمان
۲)نصب بر روی پینیون ها ( این نوع حالت بیشتر برای خودروهای نیمه سنگین استفاده می شود)
۳)نصب بر روی شانه ی خودرو
 
مزیت های فرمان های الکتریکی
 
این نوع فرمان ها به نسبت فرمان های هیدرولیکی دارای مزیت های زیادی هستند که می توان به مصرف کمتر انرژی ، حذف تسمه بین موتور و پمپ الکترونیک ، حذف جک هیدرولیک ، وزن کمتر به نسبت فرمان هیدرولیکی ،حذف پمپ هیدرولیک و چرخ و … اشاره کرد.
البته نکته ی که نباید در مورد این نوع فرمان ها فراموش کرد این است که وقتی مشکلی برای فرمان برقی به وجود بیاید و کارکرد آن توقف پیدا کند به شکل اتوماتیک این امکان وجود دارد که از فرمان مکانیکی استفاده گردد.
 
فرمان های EPS
 
در نهایت می توان اینگونه گفت که فرمان های EPS به فرمان های هیدرولیکی شباهت های زیادی دارند ولی یکی از اصلی ترین تفاوت های بین سیستم های هیدرولیکی و فرمان های الکتریکی این است که بسیاری از قطعه ها و اجزای اضافی در سیستم جدید حذف شده اند و میزان مصرف سوخت خودرو را بسیار کم نموده اند و فقط در مواقعی کار می کنند که فرمان گشتاوری یا فرمان چرخش داشته باشد.
فرمان الکتریکی متشکل از سه بخش اصلی می باشد که به سیستم فرمان مکانیکی اضافه شده اند :
 
– سنسور گشتاور
– موتور با جریان مستقیم
– واحد کنترل الکترونیکی
 
 
 
 
 

منبع

زوم تک

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , فرمان برقی , فرمان هیدرولیک






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 30 نظر
X33 Cross cvt 25 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
تارا تیتانیومی : تارا دستی تیتانیومی تحویل اسفند ۳۰ از نمایندگی پرسیم جمعا ۷۵ ماشین تیتانیوم نقره ای تا ۳۰ اسفند باقی مانده که روزانه ۴ ماشین فاکتور میکنن بدبینانه ترین حالت ۱۹ روز آینده فاکتور خواهد شد طبق استعلامی از سازمان
شاهین جی : بله خط تولید شاهین جی رو بخاطر نداشتن سانروف متوقف کردن بنده پذیرش ۱۴ آذرم
الهام : کسی به تازگی ماشینJ4 ثبت نام کرده؟تحویلش چجوریه؟
چانگان cs55 : من چکم ۴ بهمن صادر شده هنوووووز خبری نیست
بک3 : خودرو بک تحویل اسفند هنوز شاسی نشده
بهارj7 : دوستان با توجه به تجربیاتی که دارید خرید نقدی انجام دادم تحویل 90 روزه معمولا چقدر تاخیر داره ؟ممنون میشم
بستان j4 : فاطمه جی ۴ کی پلاک شدین؟ از کی بارگیری شدین؟
سایپا کلاهبردار : خیر متوقف نشده من الان زنگ زدم سایپا گفتن سانروف ندارن اطلس و شاهین جی تحویل نمیدیم منتظریم قطعه ها برامون بیاد،اینکه خط تولید متوقف شده دروغه
علی : البته "سامان فیروزی" ...
شاهین جی : من تکمیل وج 28اذرم تحویل 28اسفند کسی خبر نداره کی فاکتور میشن شاهین جی
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
آریایی : سلام اگه واقعیت داره 18 مهرفاکتور شده بگید منم 19مهر هستم
علیرضا : بخدا الکیه. چرتو پرت میگن. من امروز زنگ زدم گفت تا 17 فاکتور شده. از بهمن ماه دیگه فاکتور نشده
دریا : من 18 مهر تکمیل وجه کردم هنوز فاکتور نشدم
سعید : بخدا الان دو ماهه میزنه خطایی مجوز شماره گذاری
کوییک اس : این خطای مجوز شماره گذاری کی قراره درس شه
X22poro : 🚘 گول اعلام قیمتهای مدیران خودرو را نخورید! تا زمانی که مدیران دست از بند 49 و به اصطلاح دیون دولتی برنداشته از مدیران خودرو خرید نکنید. این شرکت سال گذشته با همین حربه عدد قابل توجهی از مردم پول دریافت کرد و امسال با گذشت دو ماه از سال جدید هنوز تکلیف بند 49 را مشخص نکرده و چیزی که ما شاهد آن هستیم، کند کردن فاکتور و کاهش شدید (و نزدیک به صفر) ترخیص خودروهای پلاک شده است که کف کارخانه خاک میخورد و از موعد تحویل آن ها گذشته است. مدیران خودرو تنها شرکتی است که 5 شنبه ها را غیر کاری حساب می کند و 90 روز تحویل آن عملا 5 ماه می باشد که تازه بعد از این زمان طولانی وارد تاخیرهای این چنینی هم می شوید. ❌ تنها در صورتی از مدیران خودرو خرید کنید که قیمت و دیون کاملا مشخص و قطعی باشد. ✅
سعید : اسفند فاکتور کردن ماشینو ولی هنوز میزنه خطایی مجوز شماره گذاری کی درست میشه
X33 : دیون دولتی ایران خودرو مشخصه نهایتا 1 0 میلیون گرفته، کرمان موتور همینطور، فقط دزدیران خودرو زیر بار نرفته و قیمت و اعلام نمیکنه، مثل پارسال دنبال بامبوله باز کلی پول از جیب ملت خالی کنه. همشون شدن رانت بازی و کلاهبرداری.، مثل من روزی 3 بار زنگ بزنید نمایندگی و دفتر مرکزی سرویسشون کنید بلکه جواب بدن، شماره 124 شکایت کنید.
اطلس : سلام دوستان الان زنگ زدم 096550 گفتن تا 18 مهر فاکتور شده...آیا درست یا کارشناس الکی گفت..خودم تکمیل وجه 23 مهر هستم..دوستان 18 مهر ایا کسی فاکتور شده یانه
علی : سلام ماشین های سال 1403 که ارتباطی به قیمت نداره وقطعی هنوز تحویل ندادن ومشکل چیز دیگری است که فکر میکنم تا شکایت تعدادی زیادی از مالکین خودروها آن هم حضوری و کتبی به سازمان حمایت ویا سازمان بازرسی کل کشور ویا تعزیرات حکومتی ودرآخر سازمان صنعت ومعدن کاری پبش نمیره