وزیر صنعت ، معدن وتجارت با بیان اینکه در زمینه خودرو با شرکای سابق از فرانسه و همچنین شرکت فولکس واگن آلمان و فیات ایتالیا در حال مذاکره هستیم گفت: علاقمندیم شرکت های خودروساز ژاپنی نیز در این زمینه با ایران همکاری اساسی داشته باشند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا نعمت زاده که با وزیر خارجه ژاپن و هیئت همراه دیدار کرد در پایان سخنان روسای شرکت های بزرگ ژاپنی افزود: تجربه نشان داده که شرکت های ژاپنی بیشتر دنبال فروش ماشین یا تامین قطعات خودرو از خود ژاپن بوده اند که این مغایر سیاست های جدید ما است.
وزیر صنعت گفت: به شرکت های ژاپنی توصیه می کنم که حداقل یک یا دو شرکت خودرو ساز ژاپنی به صورت فعال در زمینه ساخت عمده قطعات در ایران و برای تعداد بالا مثلا بالای 70 هزار خودرو در سال با ایران مشارکت کنند.
وی افزود: بنابراین امیدواریم در غالب سیاست صنعتی ایران بتوانیم فعالانه شرکت کنید و نگران تحریم ها نیز نباشید که از لحاظ ما و ژاپن این تحریم ها تمام شده است و توافق نهایی در یکی دو ماه آینده حاصل می شود .
وزیر صنعت همچنین از آمادگی ایران برای مشارکت با شرکت های ژاپنی در زمینه تولید لوازم خانگی خبر داد و افزود: ما هم اکنون در زمینه ساخت تجهیزات پیشرفته پزشکی در حال مذاکره با شرکت های فیلیپس و زیمنیس هستیم و مایلیم شرکت های ژاپنی در این زمینه ورود کنند و اگر می خواهید حضور داشته باشید باید زودتر تصمیم بگیرید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به علاقه ایران برای همکاری با شرکت های ژاپنی گفت: این شرکتها اگر علاقه مند به همکاری دراز مدت با ایران هستند، باید روی سرمایه گذاری به صورت جدی فکر کنند زیرا همکاری مشترک و دراز مدت مد نظر ما است.
محمد رضا نعمت زاده گفت: ما همچنین علاقه مند با همکاری با ژاپن در زمینه مهندسی، دانش فنی و تولید هستیم.
وی افزود: همانگونه که بازار بزرگ ایران در اختیار شرکت های ژاپنی قرار می گیرد انتظار داریم محصولات ایرانی را که به اتفاق شرکت های ژاپنی تولید می کنیم و یا تحت لیسانس ژاپن تولید می شود در بازارهای ژاپن و خارج از ایران عرضه شود.
وی گفت: ما حتما باید مقیاس اقتصادی در سرمایه گذاری ها و همکاری ها را مدنظر قرار دهیم به همین دلیل نمی توانیم به تعداد محدود خودرو به صورت منتاژ فکر کنیم زیرا اینها قابلیت رقابت پذیری در بازار های خارج را نخواهد داشت.
وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: زمینه های مورد همکاری دو کشور زیاد است که ما اولویت های خود را در قالب برنامه های راهبردی 10 ساله مشخص کرده ایم.
نعمت زاده با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود یک سوم تولید ناخالص ملی کشور را عهده دارد گفت: همه فعالیت های معدنی و تجاری اعم از تجارت داخلی و خارجی جزو وظایف این وزارت خانه است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با تلاش فراوان توانست به توافق برد برد و منصفانه با طرف های مذاکره کننده 1+5 برسد گفت: این مذاکرات می تواند نمونه خیلی خوبی باشد که چطور می شود اختلافات بسیار پیچیده و سخت را با تفاهم و گفتگو حل کرد.
نعمت زاده گفت: در این مدت روابط اقتصادی ما با ژاپن به حد نازل رسید اما اغلب ارتباطاتمان برقرار بود.
وی افزود: این مذاکرات نشان داد ما از ابتدا صادق بودیم و اینکه می گفتیم ایران نمی خواهد از امکانات اتمی برای مصارف غیر انسانی استفاده کند صحیح است و کشور های غربی بالاخره به این نتیجه رسیدند و سازمان ملل هم به این واقعیت صحه گذاشت و قطعنامه های قبلی خود را لغو کرد.
وی گفت: ما همیشه هم در اظهار و هم در عمل ثابت کرده ایم که یک کشور پیشرو در صلح و امنیت منطقه و جهان هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امیدواریم بعد از یکی دو ماه که توافق به مرحله اجرای کامل برسد دوباره کشورهای دوست بتوانند همکاری های خود را در ایران شروع کنند.