تغییر مکانیزم تعیین قیمت خودرو

تغییر مکانیزم تعیین قیمت خودرو

 
سخنگوی دولت و وزیر صنعت، معدن و تجارت دیروز در حالی راهی ایران خودرو شدند که در حاشیه بازدید از خطوط تولید، از تغییر مکانیزم قیمت‌گذاری خودروهای داخلی صحبت به میان آمد. آن‌طور که خبر می‌رسد، کمیته‌ای به‌منظور بررسی روش‌های قیمت‌گذاری خودرو در دولت تشکیل شده و قرار است انواع مکانیزم‌های تعیین قیمت مورد بررسی قرار گیرد. این در شرایطی است که به اعتقاد کارشناسان، خروجی تصمیمات کمیته موردنظر می‌تواند به معنای حذف شورای رقابت از قیمت‌گذاری باشد و درنتیجه زمینه آزادسازی بازار خودرو فراهم شود.
 
 
 
گروه خودرو: دو سه روزی است که فعالان صنعت خودرو شال و کلاه کرده و یک به یک راهی وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌شوند تا حال و احوال این روزهای دومین صنعت بزرگ کشور را برای مقامات بالادستی خود شرح داده و اگر شد، از کمک‌های مادی و معنوی دولت برخوردار شوند. این در حالی است که دیروز، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت راهی ایران خودرو شد تا ضمن بازدید از خطوط تولید این شرکت، نشان دهد خودروسازی تا چه اندازه برای دولت مهم است و در اولویت قرار دارد. گویا حضور سخنگوی دولت در ایران خودرو، در ادامه مراودات چند روز گذشته خودروسازان و مسوولان دولتی بوده و اتفاقی خوش‌یمن برای دو خودروساز بزرگ کشور به حساب می‌آید، چه آنکه نوبخت هنگام خداحافظی، خبرهای خوشی را به آبی و نارنجی‌های جاده مخصوص داده است.
 
رکود، نوبخت را به جاده مخصوص برد
 
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اما در حالی دیروز به ایران خودرو رفت که به اعتقاد کارشناسان، عامل اصلی حضور وی در بزرگ‌ترین خودروساز ایران، رکود حاکم بر بازار خودرو کشور است.
 
 
دو، سه ماهی می‌شود که رکودی سنگین بر سر بازار خودرو کشور سایه انداخته و از پس قهر مشتریان، خزانه خودروسازان آب رفته و انبارهایشان پر شده و به تبع آن، تولیدشان نیز کاهش یافته است. از آن سو، شکل‌گیری کمپین «خودرو نخرید» نیز قوز فروش خودروسازان کشور را بیش از پیش پایین آورد تا غول‌های جاده مخصوص با بحرانی جدید مواجه شوند. مجموعه اتفاقات رخ داده، سبب شد خودروسازان که تازه در مسیر بازگشت به روزهای طلایی تولید قرار گرفته بودند، ترمز کرده و از سر ناچاری (به‌دلیل کاهش فروش)، تیراژ خود را پایین بیاورند. آن طور که خبر می‌رسد، این روزها تیراژ خودروسازان از روزی پنج هزار دستگاه به کمتر از دو هزار دستگاه رسیده است، آن هم در شرایطی که «خودروسازی» یکی از ارکان اصلی رشد اقتصادی کشور طی سال 93 به حساب می‌آید. گویا دولت نیز که اهمیت خاص این ماجرا (کاهش تولید خودرو و نقش منفی آن در رشد اقتصادی) را درک کرده و از همین رو به‌دنبال یافتن راهی است تا جلوی کاهش تیراژ خودروسازان را بگیرد. به‌عبارت بهتر، دولت نمی‌خواهد «رشد اقتصادی» را به عنوان یکی از امتیازات مثبت خود، به واسطه آسیب دیدن خودروسازی، از دست بدهد؛ بنابراین به‌دنبال راهی برای جلوگیری از افت تولید است. در این شرایط، دولت نماینده‌اش را راهی ایران خودرو کرده تا با سنجش شرایط، راهکارهای لازم را برای عبور صنعت خودرو از بحران تقاضا و پایان دادن به قهر مشتریان، ارائه دهد. دیروز البته علاوه‌بر سخنگوی دولت، وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع و ایران نیز میهمان ایران خودرو بودند تا آنها نیز به نوبه خود از بحران و راهکارهای دولت برای رفع آن بگویند.
 
 
شورای رقابت کنار می‌رود
 
اما ببینیم صبح دوشنبه در ایران خودرو چه گذشت و میهمانان بزرگ‌ترین خودروساز ایران پس از بازدید از خطوط تولید و لمس شرایط از نزدیک، چه گفتند. به‌نظر می‌رسد مهم‌ترین خبری که دیروز به خودروسازان کشور داده شده، حذف قریب‌الوقوع شورای رقابت از پروسه قیمت‌گذاری خودرو است، شورایی که جاده مخصوصی‌ها دل خوشی از آن ندارند و کنار رفتنش به ظاهر آنها را خوشحال خواهد کرد. از بهمن‌ماه 91 بود که به دستور رئیس‌جمهوری پیشین، شواری رقابت وارد پروسه قیمت‌گذاری خودرو شد و این «ورود» حواشی بسیاری را ایجاد کرد و در نهایت نه رضایت مشتریان (از قیمت خودروهای داخلی) به دست آمد و نه خودروسازان از عملکرد شورا رضایت داشتند. حالا گویا دولت نیز چندان از شورای رقابت راضی نیست، چه آنکه با وجود گذشت چند ماه از پایان ماموریت شش ساله این شورا، هنوز اعضای جدید آن معرفی نشده‌اند و این می‌تواند به معنای حذف کامل این شورا باشد. اما خبر خوش به خودروسازان در مورد شورای رقابت چه بود؟ آن طور که خبر می‌رسد، وزیر صنعت و فعالان صنعت خودرو خطاب به سخنگوی دولت گفته است که قیمت خودرو در هیچ جای دنیا توسط دولت تعیین نمی‌شود و از همین رو شورای رقابت نباید در پروسه قیمت‌گذاری دخالت کند. واکنش حمید پور محمدی، معاون نوبخت به این موضوع، اما خبری خوش بوده است، چه آنکه وی تلویحا از احتمال حذف شورای رقابت (از پروسه قیمت‌گذاری خودرو) صحبت به میان آورده است. ظاهرا پورمحمدی تاکید کرده که هم‌اکنون کمیته‌ای به‌منظور تعیین مکانیزم جدید برای قیمت‌گذاری خودرو، در دولت تشکیل شده و قرار است ضمن بررسی راهکارهای خروج بازار خودرو از انحصار، روشی جدید برای قیمت‌گذاری خودروهای داخلی نیز ارائه دهد.
 
 
200 میلیارد تومان یارانه در جیب خودروسازان
 
سخنگوی دولت اما خبرهای خوش دیگری را برای خودروسازان داشته که از جمله آنها می‌توان به حذف موقت قانون ذی‌نفع واحد (تا پایان سال 95)، اشاره کرد. طبق این قانون، شرکت‌هایی که زیرمجموعه‌های بدهکار بانکی دارند، برای دریافت تسهیلات از سیستم بانکی با محدودیت مواجه هستند و این در حالی است که قانون موردنظر بارها مورد اعتراض خودروسازان کشور قرار گرفته است.
 
 
دیگر خبر خوش نوبخت به خودروسازان نیز تخصیص 140 هزار میلیارد تومان از منابع مالی بانک‌ها به خرید محصولات صنعتی تولید داخل از جمله «خودرو» است که به اعتقاد کارشناسان می‌تواند بازار راکد خودرو را تا حدی تحرک ببخشد. آن‌طور که سخنگوی دولت عنوان کرده، میزان تسهیلات بانکی امسال، 700 هزار میلیارد تومان است و مقرر شده 20 درصد این منابع برای خرید محصولات داخلی اختصاص یابد. وی همچنین تاکید کرده که طبق توافقنامه میان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت، به‌منظور افزایش تولید، معادل 200 میلیارد تومان از یارانه تولید در اختیار خودروسازان قرار خواهد گرفت و تا اواخر مهر نیز به آنها پرداخت خواهد شد. اما نوبخت در بازدید دیروز خود از ایران خودرو، به افزایش سقف تسهیلات بانکی صنعت خودرو نیز اشاره کرده و گفته که هر کدام از دو شرکت ایران خودرو و سایپا، می‌توانند 500 میلیارد تومان بیش از سقف قبلی، تسهیلات دریافت کنند. سخنگوی دولت در نهایت این را هم گفته که قرار است بدهی خودروسازان به گمرک، با طلب آنها از ستاد مدیریت مصرف سوخت، تهاتر شود.
 
 
چشم‌انداز بازار خودرو نویدبخش است
 
اما وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در حاشیه بازدید دیروز از ایران خودرو، تاکید کرده که اگر خودروهای داخلی فاقد استانداردهای داخلی باشند، این خودروها شماره‌گذاری نمی‌شوند و از همین‌رو استانداردهای یورو 3 به یورو 4 ارتقا یافته و در نهایت به یورو 5 و 6 می‌رسند. محمدرضا نعمت‌زاده همچنین با اشاره به مذاکرات با خودروسازان خارجی گفته که هم‌اکنون با برخی شرکت‌های معتبر خودروسازی جهان در حال مذاکره هستیم و یکی از شروط اصلی ما برای آنها، صادرات 30 درصدی از ایران است. نعمت‌زاده در ادامه تاکید کرده که با توجه به بازدید سخنگوی از ایران خودرو و نشستی که وی با خودروسازان و قطعه‌سازان داشته، چشم‌انداز بازار خودرو کشور در آینده، نویدبخش خواهد بود. به گفته وی، در این نشست بسیاری از مشکلات خودروسازان و قطعه‌سازان مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد با ارائه راهکارهای مناسب وضعیت فعلی با افزایش تولید کیفی بهبود یابد و با ارائه خدمات پس از فروش مناسب به مصرف‌کنندگان بازار خرید و فروش خودرو بار دیگر از رونق لازم برخوردار شود.
 

منبع

دنیای اقتصاد

برچسب : مکانیسم , قیمت , خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

7 نظر

کاربر: چلنجر
0

چه اصراری دارند که برخلاف تجربه موفق سایر کشورها عمل کنند! قیمت گذاری دولتی غلط است ولی تعرفه نجومی هم غلط است و کمک به انحصارها هم غلط است. بازار متعادل وقتی است که خودروهای روز دنیا بعد از پاس کردن استانداردهای لازم با با تعرفه قابل رقابت در کشور بفروش برسند و مردم خودروی روز با قیمت جهانی استفاده کنند.
18:24  1394/07/09
پاسخ دادن
امیر
17

بچها چرا هیچ مسئول و یا مدیری نمیگه ما خودرو ساز رو به کیفی سازی ، کاهش قیمت ،به روز رسانی و بهبود مدیریت مجبور کردیم تا لایق دریافت کمک مالی بشه
20:47  1394/07/08
پاسخ دادن
رضا
0

جالبه . "تغییر مکانیزم قیمت گذاری" و "کمیته برای بررسی چگونگی قیمت گذاری" وا... که این جماعت دیگه اخر حقه بازی هستن.
هر ادم ساده ای هم میدونه یه جنس رو چه جوری جمع قیمت بزنه. هرچی قیمت لوازم هست به اضافه هزینه معقول کارگری و مهندسی به اضافه در صد سود معقول . منتها مشکل اینجاست که تو این روش پاداشهای انچنانی مدیریت بیسواد و دست درازیهای حضرات پشت پرده که نمیخوان اسمشون رو بشه و مردم بفهمن اونها هم از این سفره سهم گنده ای دارن و خون مردم مستضعف رو تو شیشه کردن دیگه جایی نداره این کمیته و این بررسی و این سیاه بازیها برای اینه که چه جوزی این هزینه ها رو بکشن رو قیمت در حالی که مردم نفهمن.
ای داد دروغ و دغل. ای داد از ظالم. ای داد از ....
20:10  1394/07/08
پاسخ دادن
حصین
22

اینقدر غول غول نکن اینا پشه هم نیستن.

البته یه شباهتایی به پشه دارن چون هردوتاشون خون مردما میمکن.
19:05  1394/07/08
پاسخ دادن
امیر
7

لایک
11:48  1394/07/09

امیر
6

لایک
11:51  1394/07/09

امیرحسین
31

همین چندرغاز کاهش هم.دوستان رو ناراحت کرده!!!یعنی آقایان قصد شان این هست که پژو سال 1988 رو به قیمت روز کمپانی های مشهور در کلاس c قیمتگذاری کنند؟؟
من که حاضرم 21 درصد سود بدم و با وام ماشین خارجی بخرم ولی دیگه سراغ ایرانی نرم چون 40 میلیون پول رو آتیش میزنم و دور میریزم
سال 84 پژو 206 تیپ 2 خریدم و سال 87 با تیپ 5 صفر عوض کردم.باور کنید که عرض 3 سال افت کیفیت محسوس و آشکار بود.به همین خاطر تصمیم گرفتم دیگه ماشین ایرانی نخرم حتی اگه 10 سال طول بکشه
17:57  1394/07/08
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
مقالات
اطلاعات خودرو
آخرین نظرات اخبار و مقالات
محمد : سلام منم سامانه یکپارچه شاهین دستی زدم ولی الان زده اتومات (ارسال ب خودرو ساز)ولی واقعا بودجه اتومات ندارم همون دستی میتونم پرداخت کنم ،حالا چکار کنم نمیدونم
گیجی گیج : تا الان که دادن تا آخر سال هم میدم
علی : سلام به بزرگواران راهنمایی کنید الان تاریخ چند فاکتور شد تاراv4 رنگ مشکی هستم تاریخ تحویل زده 1403/06/10 الان چند فاکتور شدن
J4 سفید اردیبهشت : ثبت نام J4 سفید ۱۷ اردیبهشت تحویل ۶۰ روزه، ۲۶ شهریور فاکتور شده و الان در مرحله صدور پلاک هست.
علیرضا : سلام کسی می‌دونه تارا V1پلاس رنگ سفید تا چه موعودی فاکتور شده ؟
تارا v4lx : طبیعیه رنگهای نقره ای حدود یک هفته تا ۱۰ روز از بقیه رنگها عقب تره
وحید : چرت و پرت نگو مگه مدیر عامل سایپایی اینجور صحبت میکنی محکم
تارا v4lx : بستگی به رنگش داره ولی روالش اینه که نیمه اول بهمن تحویل میگیرین
تارا v4lx : تیتانیوم بین ۳۰ تا ۷۰ روز تاخیر داره
تارا v4lx : مشکلی نداره معمولا یه هفته ای زمان میبره تا ارسال مدارکی که نمایندگی ارسال کرده تایید بشه بعدش پیام میاد براتون
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
امیر : تشکر مجید جان
تیگو 8 : متاسفانه من هم چنین شرایطی دارم ثبت نام‌ 2اسفند. تحویل 26شهریور سه چهار روز دیگه نتیجه نگیرم مجبورم برم نمایندگی دزدیران خودرو
صفدر : تبدیل دوگانه به شاهین رو پنجشنبه تایید نهایی کردم هیچ اتفاقی نیافتاد والان که دباره میرم تو تغییر مدل و رنگ این پیغام میاد: شما یک رکورد تغییر رنگ و مدل ارسال نشده به سایپا دارید و امکان تغییر رنگ و مدل مجدد ندارید
X22 : اونایی که میان چرت و پرت میگن یا ماشین ثبت نام نکردن یا مبانی تاخیر رو نمیدونن پسرداییم تو لندن میگه اونجا هم صفر بخری شاید تاخیر بخوره و تو قرارداد میارن
احمد ایکس 55 : با سلام ماشین من x55 pro پنجشنبه 29 شهریور فاکتور شد الان در انتظار صدور بیمه و پلاک هست. موعد تحویلم 14 مرداد بود صبر داشته باشید انشاالله ماشین شماهم فاکتور میشه و میاد
ساینا 85گانه. اهواز : سلام ساینا تک یا دوگانه بودین
حسین : این ایراخودرو هم کاراش خیلی فیلم هستش. پنج شنبه و جمعه طبق فرموده عزیزان دنا اتومات فاکتور کرد. امروز دیگ تعطیلش کرد. خسته شدن از این همه فاکتور طی دو روز... حالا رفت تا کی خدا عالمه دوباره شروع کنننن. دستتون درد نکنه از این همه برنامه ریزی قشنگتون. احسنت.
،،..مهدی : دقیقا منم ماشینم دنا پلاس 6 سرعته هستش که 24 اسفند اولین واریزی بوده که 11/5/1403 هم تکمیل وجه کردم ولی فاکتور نشده موعد تحویل خودرو هم 31/5/1403 بوده به نظرتون کی فاکتور میشه
بهنام مشهد : دنا اتوماتیک آبشنال 29مرداد فاکتور نشد🥺🥺🥺🥺 رنگ مشکی متالیک فرپش فوری 90روز اصلا راه افتاد فاکتور ها دنا اتوماتیک آبشنال
اقتصاد دان : با شروع نیمه دوم سال بعد از این قیمت خودروها هفته به هفته و ماه به ماه و حتی روز به روز افزایش قیمت خواهند داشت نیمه دوم سال با تورم و افزایش قیمت خواهیم بود و تا عید ادامه دار است