محصولات کیا که نخستین بار در اواسط دهه 90 میلادی وارد بازارهای آمریکا شدند، در سال های نخست نتوانستند به موفقیت چندانی دست یابند؛ اما خودروساز کره ای در سال های اخیر توانست با برداشتن گام هایی بلند در زمینه مهندسی، کیفیت و طراحی، شهرت و اعتبار زیادی برای خود کسب کند. از جمله این افتخارات، معرفی و تولید کیا کادنزا به عنوان یکی از گزینه های مطرح در کلاس خودروهای سدان بزرگ است. کیا کادنزا 2015 که از پلت فرم هیوندای آزرا بهره میبرد، یک پله جلوتر از اپتیما قرار دارد و به همین دلیل، بزرگ تر و قدرتمندتر میباشد. طی این سال ها کیا روز به روز بر قدرت محصولات خود افزوده است؛ تا آنجا که پیشرانه شش سیلندر خورجینی 3.3 لیتری کادنزا با تولید قدرتی حدود 300 اسب بخار این سدان کرهای را به پیش میراند. گفتنی است، این قدرت از طریق گیربکس شش سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل میشود. اگرچه کادنزا با هدف ارائه رانندگی اسپرت تر نسبت به آزرا تولید شد، اما در حال حاضر بیشتر به عنوان یک خودروی لوکس شناخته میشود تا یک سدان اسپرت؛ چراکه کمپانی کیا فهرستی بلند بالا از تجهیزات استاندارد و سفارشی برای کادنزا فراهم آورده است.
با این وجود، عدم امکان انتخاب پیشرانه های دیگر یکی از بزرگ ترین نقاط ضعف این سدان خوش چهره و جذاب به شمار میرود. در حالی که رقبا با ارائه موتورهای چهار سیلندر مجهز به توربوشارژر در کنار پیشرانه های هیبریدی، برای مشتریان خود حق انتخاب قائل میشوند. به همین دلیل بهتر است پیش از تصمیمگیری نگاهی به فهرست رقبای این کرهای زیبا بیندازید. کرایسلر 300 و تویوتا Avalon، هر دو قدت مناسب، رانندگی نرم، و کابین جادار و شیک را در اختیار خریدار قرار میدهند. از جمله تفاوت های این دو خودرو میتوان به امکان سفارش موتور پر قدرت هشت سیلندر خورجینی برای کرایسلر 300 اشاره کرد، در حالی که کمپانی تویوتا سدان خود را با پیشرانه هیبریدی نیز، روانه بازار میکند. بیوک LaCrosse، شورولت ایمپالا، و فولکس واگن پاسات از دیگر رقبایی هستند که با پیشرانه های مختلف در اختیار خریداران قرار میگیرند. با وجود تمامی این موارد، کیا کادنزا در کلاس خودروهای سدان بزرگ گزینه بسیار خوبی محسوب میشود.
طراحی بدنه و امکانات رفاهی
همانطور که گفته شد، کیا کادنزا سدانی بزرگ است که در دو تیپ Premium و Limited در دسترس خریداران قرار میگیرد. از جمله تجهیزات استاندارد تیپ Premium میتوان به رینگ های آلومینیومی 18 اینچی، چراغ های جلو اتوماتیک، چراغ های مهشکن، برف پاک کن مجهز به حسگر باران، آینه های جانبی برقی، دسترسی و استارت بدون کلید، سیستم کنترل آب و هوای اتوماتیک دو نقطهای، آینه الکتروکرومیک، تودوزی چرم، فرمان تلسکوپی با قابلیت خم شدن به چپ و راست، تنظیم برقی صندلی راننده مجهز به سیستم تهویه در 10 جهت و سرنشین جلو مجهز به گرمکن در 8 جهت، دوربین دید عقب، دوربین دنده عقب، نمایشگر لمسی 8 اینچی، سیستم فرمان صوتی UVO، مسیریاب ماهواره ای، اتصال تلفن همراه و سیستم صوتی از طریق بلوتوث، سیستم صوتی Infinity مجهز به 12 بلندگو و امکان پخش CD، رادیو ماهوارهای، و ورودی های USB و iPod و یک ورودی صوتی کمکی اشاره کرد.
|
|
از جمله تجهیزات سفارشی تیپ Premium میتوان به پکیج Luxury اشاره کرد که تجهیزاتی چون چراغ های جلوی زنون، سانروف پانوراما، برف پاک کن مجهز به سیستم یخ زدا، صفحه کیلومترشمار 7 اینچی، تودوزی چرم فوقالعاده با کیفیت و مرغوب، فرمان مجهز به گرمکن و قابل تنظیم به صورت برقی، صندلی های عقب مجهز به گرمکن، امکان ذخیره وضعیت صندلی راننده در حافظه، بالشتک های جانبی صندلی راننده با قابلیت تنظیم الکتریکی، و آفتابگیر برقی شیشه عقب را به تجهیزات استاندارد خودرو میافزاید. پکیج Technology نیز، تجهیزاتی چون رینگ های 19 اینچی، شیشه جلو ضد آب، کروز کنترل قابل تنظیم، ترمز دستی الکترونیکی، سیستم هشدار نقاط کور، هشدار تشخیص فاصله عقب، هشدار عبور از خط را به خودرو میافزاید. شایان ذکر است، سانروف پانوراما به صورت مجزا نیز قابل سفارش است.
در تیپ Limited علاوه بر تمامی موارد بالا، تزئینات خارجی بیشتر، دوربین با دید 360 درجه، فرمان انعطاف پذیر (Flex Steer)، تزئینات چوبی بیشتر در داخل کابین، روکش سقف جیر، آفتابگیر عقب، نورپردازی داخلی با چراغ های LED، ساعت آنالوگ و زیرآرنجی تاشو برای صندلی عقب مجهز به پورت USB دیده میشود. این تیپ همچنین سه پکیج رنگی مختلف را بدون دریافت هیچگونه هزینه اضافی در اختیار خریداران قرار میدهد؛ پکیج White Interior تودوزی چرم سفید رنگ و دو پکیج Black و Gray نیز، همین تودوزی را با رنگ های متناسب خود ارائه میدهند.
قدرت و عملکرد موتور
همانطور که پیش از این گفته شد، کمپانی کیا تنها یک پیشرانه شش سیلندر خورجینی 3.3 لیتری برای کادنزا در نظر گرفته است که با تولید قدرتی حدود 300 اسب بخار و گشتاوری در حدود 345 نیوتن متر این سدان لوکس را به پیش میراند. این قدرت و گشتاور از طریق گیربکس شش سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل میشود. در ارزیابی های صورت گرفته کادنزا توانست طی 6.7 ثانیه از سرعت 0 به 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد که برای خودرویی در این کلاس، میزانی متوسط به شمار میرود. طبق برآورد EPA مصرف سوخت کادنزا 12 لیتر در سیکل ترکیبی، 14 لیتر در شهر و 10 لیتر در بزرگراه تخمین زده شده است.
ایمنی
ترمز دیسکی ضدقفل، کنترل کشش و پایداری، کیسه هوای جانبی برای سرنشینان جلو و عقب، کیسه هوای پردهای، و سیسم کنترل در سربالایی از جمله تجهیزات ایمنی استاندارد در تمامی تیپ های کیا کادنزا 2015 به شمار میروند. دوربین دید عقب و دنده عقب در تیپ Premium به صورت استاندارد عرضه میشوند، در حالیکه سیستم های هشدار نقاط کور، تشخیص فاصله عقب و هشدار عبور از خط جزو تجهیزات سفارشی هستند. گفتنی است، تمامی موارد بالا به همراه دوربین 360 درجه به صورت استاندارد در تیپ Limited دیده میشوند. در تست ترمز انجام شده، کادنزا توانست با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت پس از طی 37 متر متوقف شود که برای خودرویی در این کلاس در حد متوسط میباشد. موسسه ایمنی بزرگراه ها نیز، به این سدان کرهای رتبه "خوب" را برای برخورد از جلو، بغل، و مقاومت سقف اعطا کرده است. طراحی صندلی ها و پشت سری های کادنزا نیز، از نظر محافظت از گردن رتبه "خوب" را کسب کرده است.
طراحی داخلی و تجهیزات خاص
اگرچه کمپانی سازنده تجهیزات بسیار زیادی برای کادنزا در نظر گرفته، اما طراحی داخل کابین آن بسیار مرتب بوده و اصول ارگونومی در چیدمان ادوات آن به خوبی رعایت شده است. کیفیت مواد به کار رفته بسیار عالی بوده و دکمه های مربوط به سیستم صوتی، تهویه مطبوع، تلفن همراه و مسیریاب ماهوارهای در دسترس قرار دارند و کار با آنها بسیار ساده و راحت است.
بزرگ بودن دکمه های مجازی نمایشگر لمسی نیز، کار با این سیستم را بسیار راحت ساخته است؛ تا جایی که میتوان گفت همچون نمایشگرهای محصولات کرایسلر و دوج، یکی از بهترین گزینه های موجود در خودروهای حال حاضر به شمار میرود.
طراحی صندلی های کادنزا، چه در جلو و چه در عقب، به گونهای است که سرنشین را به خوبی در بر میگیرد و راحتی بینظیری برای وی به ارمغان میآورد. داخل کابین بسیار جادار بوده و فضای سر و پای مناسبی در اختیار سرنشینان قرار میدهد؛ با این وجود، رانندگان قدبلند ممکن است به منظور برخورداری از چند سانتی متر فضای سر بیشتر، در انتخاب سانروف پانوراما تجدیدنظر کنند. قابلیت تنظیم فرمان و صندلی، کنترل خوبی نسبت به فرمان برای راننده فراهم میآورد.
تجربه رانندگی
اگرچه کیا کادنزا 2015 سدانی بزرگ به شمار میرود، اما هنگام رانندگی کاملا تحت کنترل راننده بوده و کوچک تر از آنچه هست، به نظر میرسد. هنگام رانندگی در شهر سیستم تعلیق عملکرد خوبی از خود نشان داده و بدون کوچکترین تکان یا ضربه ای از ناهمواری ها عبور میکند. سکوت حاکم بر کابین و صندلی های نرم و راحت، رانندگی های طولانی مدت با این سدان کرهای را نیز به امری لذتبخش تبدیل میکند. عملکرد کادنزا بسیار عالی بوده و با فراهم آوردن قدرت مناسب و انتقال به موقع آن از طریق گیربکس اتوماتیک، رضایت خاطر راننده را جلب میکند.
مشخصات فنی تیپ پایه کیا کادنزا 2015
|
تعداد سیلندر |
6 |
حجم موتور (لیتر) |
3.3 |
قدرت موتور (اسب بخار) |
300 |
گشتاور (نیوتن متر) |
345 |
گیربکس |
6 سرعته اتوماتیک |
شتاب 0 تا 100 (ثانیه) |
6.7 |
مسافت توقف از 100 کیلومتر بر ساعت (متر) |
37 |
مصرف سوخت به ازای 100 کیلومتر رانندگی در سیکل ترکیبی (لیتر) |
12 |
قیمت (تومان) |
210 تا 245 میلیون |