حمله مخالفان خصوصی‌سازی به سایپا

حمله مخالفان خصوصی‌سازی به سایپا

 

پس از واگذاری مدیریت گروه صنعتی ایران خودرو به بخش خصوصی و بسته شدن پرونده، این‌بار مخالفانی که حتی تجربه اداره یک نانوایی را در رزومه خود ندارند، حمله به گروه خودروسازی سایپا به بهانه اعلام تمایل کرمان موتور در خصوص خرید سهام این گروه را کلید زدند.

 

سال ۱۴۰۳ در حالی به پایان خود نزدیک می‌شود که بزرگ‌ترین خواسته فعالان صنعت خودرو، محقق شد. مسیری که در زمان رئیس جمهوری مرحوم رئیسی بر آن تاکید شد اما در دوره پزشکیان و با وجود مخالفت‌ و کارشکنی‌های بسیار زیاد به سرانجام رسید.

اندکی پس از اتمام خصوصی‌سازی گروه صنعتی ایران خودرو، انتشار نامه‌ای از اعلام تمایل شرکت کرمان موتور به تملک سهام گروه خودروسازی سایپا، موج جدیدی از حملات را به خصوصی سازی با اسم رمزی جدید اما مشابه همان مسیر قبلی کلید زد.

پروژه همان است و تنها نام کرمان موتور جایگزین قطعه سازی کروز و سایپا به جای ایران خودرو ورد زبان مخالفان شده است.

این‌بار اما مخالفان پرده را کنار زدند و افراد سیاسی را که طبیعتا باید حامی خصوصی سازی باشند به صداوسیما آورده و تخریب را آغاز کردند.

چرا ابراز مخالفت سیاسیون با خصوصی سازی صنعت خودرو، افکار عمومی را همراه خود نمی‌کند!؟  

مهم‌ترین دلیلی که افکار عمومی با نظرات این اشخاص همراه نمی‌شود، جایگاه مخالفان در جلب نظر آرای مردمی است. برخی مخالفان که با آرای زیر ۱۰ درصد راهی مجلس شورای اسلامی شده و امروز از تریبون نمایندگی مجلس، مخالفت با خصوصی سازی را رهبری می‌کنند، جایگاه اجتماعی و سیاسی برای این همراهی را در اختیار ندارند.

موضوع دوم این است که مخالفان، حتی تجربه اداره یک نانوایی را در رزومه خود ندارند که حداقل امیدوار باشیم نظرات آنها در راستای سازندگی و بهبود شرایط صنعت خودرو است.

موضوع مهم دیگر این است که، بیشتر آقایانی که امروز ساز مخالفت با خصوص سازی را می‌نوازند در برهه‌های مختلف، آسیب‌های بسیاری به صنعت خودرو زدند، از تحمیل نیروی مازاد به خودروسازان تا اجبار به ساخت خطوط تولید استانی بدون پشتوانه اقتصادی!

آنچه گفته شد تنها بخش کوچک اما مهمی از دلایل عدم همراهی افکار عمومی با نظرات این دست مخالفان است.

 

در چنین شرایطی آیا مخالفان از مواضع خود کوتاه می‌آیند!؟

یقینا مخالفان از مخالفت با خصوصی سازی دست برنمی‌دارند و برخلاف مسیری که در مخالفت با واگذاری سهام ایران خودرو پیمودند، این بار از ابتدا صداوسیما را نیز پای کار آوردند تا بتوانند از پیشرفت خصوص سازی و سرایت آن به گروه خودروسازی سایپا جلوگیری کنند.

کلیدواژه مخالفان در این دور نیز کرمان موتور است و نامه اعلام تمایل به تملک سهام سایپا این بهانه را به دست مخالفان داده است اما توجیحی که مطرح می‌کنند به هیچ عنوان منطقی نیست.

مخالفان مدعی هستند که کرمان موتور یک مونتاژکار است و سایپا را از مسیر خودروسازی منحرف می‌کند اما به مسیری که کرمان موتور در دو سال اخیر پیموده است، توجه نمی‌کنند.

خودروسازان ایرانی در این سال‌ها با مشکلات زیادی دست به گریبان بودند و سهم خودروسازان بخش خصوصی از این مشکلات بسیار بیشتر بود تا جایی که موجب ایجاد نارضایتی عمومی نیز شد اما باید یک سوال مهم از مخالفان پرسید.

آیا مقصر مشکلاتی که خودروسازان بخش خصوصی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، سیاستی بود که اتخاذ کردند یا در حال تاوان دادن در موضوعی هستند که به هیچ عنوان در بروز آن دخیل نبودند؟ اگر مخالفان پاسخ این سوال را با صداقت بدهند، یقینا وضعیت برای بسیاری از مردم روشن خواهد شد.

هیچ کس منکر وجود مشکلات در صنعت خودرو ایران و خودروسازان بخش خصوصی نیست اما این موضوع، دلیل مناسبی برای مخالفت با خصوصی سازی خودرو ایران نخواهد بود.

عامل اصلی مشکلات صنعت خودرو، دخالت‌های دولتی و بروکراسی اداری ناشی از سیاست‌های دولتی در این صنعت است و خصوصی سازی تنها راه برون رفت از این وضع، حالا این شرکت کرمان موتور باشد یا کروز یا هر شرکت دیگری که توان مالی اجرای چنین کاری را دارد.

منبع

ایران جیب

 

برچسب : خودرو , وان کار , خصوصی سازی , خصوصی سازی سایپا , مخالفان خصوصی سازی , مخالفان خصوصی سازی سایپا , خصوصی سایزی صنعت خودمو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
990
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 66 نظر
X33 Cross cvt 20 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
محسن اسفند ماه : اونی که امروز جلو ایران‌خودرو می دوید تو بودی؟
محسن اسفند ماه : اونی که امروز آتیش گرفته بود داشت می دویید تو بودی؟
یوسف : سعید جان من کسی رو تشویق نکردم تبدیل بزنه .ایران خودرو هم همین وضع دارن میگن ۳۰ روزه ۴۵ روز زمان میبره تا فاکتور بشه دوما سخا رو باید زود ثبت کنن. اینا دنبال افزایش قیمت هستن. ببینین کی گفتم ۹۰ روزه ها نه ولی پیش فروش ها افزایش میخوره بین ۲۰ تا ۳۰ درصد. دلیلشم بخاطر افزایش ارز نیمایی هستش.
سجاد : دارن دپو کردند الان تو دیوار 1401هم دارن هم 1402 با پول مردم دارن ماشین واردات میکنند
عارف : عجیبه دیروز فاکتور شد،امروز برگشت روی صدور فاکتور برای کسی تا حالا اینجوری شده!!!!!!!!
نرگس : سلام‌جناب چندروزه فاکتور پلاک شدین کدوم‌شهر هسین
سعید : کسانی که تبدیل بهgl زدن گفتن سریع فاکتور میشه ما ساعت ۱۰ هفتم میخوایم بریم جلو سازمان فروش سایپا اگه میخواین بیاین احتمالا برای ما اسم بگیرن ماشینامون سریع فاکتور بشه کسی اومد لطفا نره داخل تا تعداد زیاد بشه بعد
سعید : سایپا بی شرف مردم گول زد تبدیل کنین سریع میدیم دروغ گفت بریم تجمع کنیم چرا گول زد ما ۱۰ نفر هستیم اگه تا هفتم فاکتور نشیم میخوایم بریم جلو سازمان فروش کسی اگه هست اطلاع بده ساعت دقیق بزارم
علیرضا : سلام دوستان عزیز، یک سوال مرحله صدور اسناد چقدر طول می کشد؟
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
تارا : من که واریز کردم مال من 126 تومان بود
محمد سلیمه : سلام بالاخره رفت رو تحویل خرداد ماهی ها من تحویل 6 خرداد هستم ولی هنوز خبری از فاکتور نیست
الی جون : سلام هیچ خبری نیست من1ماهه ردشده ازتاریخش انگار نه انگار
مهدی 17 بهمن : سلام منبع خبرت کجاست عزیزم.
محمد سلیمه : سلام وقت بخیر خدمت دوستان منم مثل شما هستم ولی هنوز فاکتور نشده
دنا 6دنده تحویل تیر : سلام واسه من میزنه این کد کلاس فاقد صف فاکتور می باشد
منتظر : ان شاالله هر چی خیره پیش میاد..به قول آقا قاسم دیگه این چن روز هم صبر میکنیم..ولی این ظلمی که به ملت می کنند پایدار نیست..
امپراطور : دوستان عزیز کسی میدونه بر چ اساسی فاکتور میکنم.یکی16 خرداد میگه فاکتور شدمیکی13خرداد فاکتور نشده دوستان 31 خرداد میگم فاکتور شدن ما هم 17 خرداد خبری نیست
ساینا دوگانه تیر : برپدر دروغگو لعنت
اسی : چرا دروغ می گی، خجالت بکش