خودروهایی که بین یک میلیارد و ۵۰۰ تا ۳ میلیارد باید وارد بازار ایران میشده اند، با ارقام نجومی بین ۳ و نیم میلیارد تا ۷ میلیارد تومان وارد بازار ایران میشوند و این روند نه تنها کمکی به ساماندهی بازار خودرو نخواهد کرد بلکه باعث افزایش عجیب قیمتها نیز در بازار خواهد شد، افزایش قیمتی که امید به اندکی ساماندهی را از بین میبرد. البته که هر بار به روند مقایسه قیمتها بین خودروها در ایران و کشورهای همسایه نیز دامن میزند.
اقتصاد آنلاین نوشت: موضوع حواله خودرو جانبازان حالا هر روز ابعاد تازهتر و جالب تری به خود میگیرد. حقیقت این است که مجروحان و جانبازان جنگی در همه کشورها به عنوان قهرمانان ملی تلقی میشوند. به پاس شجاعت این افراد، امتیازهای ویژهای به آنها تعلق میگیرد. جانبازان و ایثارگران در کشور ما نیز امتیازهایی دارند. هر ساله با بررسی مشخصات این افراد و معرفی آنها از سوی نهادهای ذیربط، سهمیه خودرویی برای این دسته از قهرمانان ملی در نظر گرفته میشود.
اما مساله این است که در روند اعطای این امتیازات روند قانونی درست تدوین و اجرایی نمیشود و اعطای تسهیلات نیز با حاشیههایی همراه خواهد شد، حاشیههایی که اکنون نیز مساله واردات خودرو توسط جانبازان را شامل شده است.
از روز چهارشنبه، ۴ بهمنماه ۱۴۰۲، ثبتنام خودروهای وارداتی برای جانبازان واجد شرایط در سامانه آغاز شده و این افراد تا ۹ روز پس از تاریخ اعلام شده، طبق زمانبندی اعلامشده، میتوانند خودروی مورد نظر خود را انتخاب کنند، اما ثبتنام اولیه و انتخاب خودرو در این سامانه به معنی واردات قطعی نیست و مراحل بعدی توسط مسئولان مربوطه، اطلاعرسانی میشود.
نکته، اما اینجاست هنوز که نه وضعیت حواله و نه خودرو مشخص نشده، پای حواله خودروهای وارداتی جانبازان به آگهیها با قیمتهای عجیب و غریب باز شده است. به عنوان مثال حواله خودروی وارداتی تویوتا راو ۴ به قیمت ۳.۵ میلیارد تومان در بازار به فروش میرسد. فرد دیگری حواله ۳۰ هزار یورویی واردات خودرو را به قیمت ۴ میلیارد تومان آگهی کرده است.
این در حالی است که در ارقام اولیه، مبالغی که برای حواله و امتیاز این خودروها مطرح میشد بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان بود، اما به ناگهان ارقام تا ۴ میلیارد تومان نیز افزایش یافته است. البته حوالههای ۴ میلیارد تومانی مربوط به خودروهای ۳۵ هزار دلاری است و خودروهای ۲۵ هزار و ۳۰ هزار دلاری حواله هایشان بین ۲ تا ۳ میلیارد تومان قیمت گذاری شده است.