براساس اظهارات «علیرضا احمدی فینی»، سرپرست ستاد مدیریت سوخت، قطع سهمیه سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث اجرایی شده است. البته این محدودیت در ابتدا برای ناوگان حملونقل تجاری اعمال شده و در آینده شامل خودروهای شخصی نیز خواهد شد.
ستاد مدیریت سوخت در ابتدا به مالکان خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث پیام هشدار صادر میکند. درصورتیکه مالکان پس از مدت مشخصی نسبت به تمدید بیمهنامه اقدام نکنند، سهمیه گازوئیل خودروی آنها قطع خواهد شد. به گفته احمدی فینی، این اقدام در راستای مدیریت سوخت و اجرای ماده 48 بیمه شخص ثالث انجام میشود. علاوه بر قطع سهمیه گازوئیل، خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث امکان دریافت کارت سوخت را نخواهند داشت.
به گفته سرپرست ستاد مدیریت سوخت حملونقل کشور، برای جلوگیری از واردشدن آسیب به مالکان خودروها، برای آنها یک وقفه درنظر گرفته شده است. درصورتیکه مالک خودرو فراموش کرده باشد که بیمه اتومبیل خود را تمدید کند، مدتی فرصت خواهد داشت تا نسبت به تمدید بیمه اقدام کند و از قطع سهمیه سوخت جلوگیری به عمل آورد. این کار علاوه بر مدیریت میزان مصرف سوخت کشور، در اجراییشدن بیمه شخص ثالث نیز نقش مؤثری دارد.
براساس ماده 48 قانون بیمه شخص ثالث، خودروهای فعال در صنعت در حملونقل بایستی بیمه شخص ثالث داشته باشند. در غیر این صورت برای آنها کارت سوخت صادر نمیشود و سهمیه سوخت نیز به آنها تعلق نخواهد گرفت. درحالحاضر اولویت اجرای این قانون برای خودروهای نفت گازسوز است، چرا که سهمیه سوخت این خودروها نسبت به خودروهای سواری بیشتر است.
از حدود یک ماه پیش، اطلاعرسانی به مالکان خودروهای سنگین جهت تمدید بیمه شخص ثالث آغاز شده است. هنگامی که مالک خودروی سنگین فاقد بیمهنامه برای سوختگیری به جایگاه مراجعه کند، یک هشدار به او نمایش داده میشود. به گفته احمدی فینی، تاکنون بیش از پنجاه هزار خودروی سنگین و نیمهسنگین فاقد بیمهنامه شخص ثالث شناسایی شده است. این خودروها پس از اطلاعرسانی اولیه، نسبت به تمدید بیمه شخص ثالث خود اقدام کردهاند.