این روزها تبوتاب طراحی، تولید و عرضه کراساوورها (خودروهای شاسیبلندی که بر پایه پلت فرم خودروهای سدان یا در اصطلاح عامیانه سواری توسعه یافتهاند) توسط خودروسازان از یکسو و استقبال زیاد مشتریان در کشورهای مختلف اروپایی، آمریکایی و نیز آسیایی شدت و سرعت زیادی گرفته است. دراینبین کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نبوده و در دورانی که حضور کراساوورهایی از برندهای مطرح خودروسازی به دلیل شرایط سخت تحریمی در این بازارِ تشنه، بسیار کمرنگ شده و یا بهطورکلی از بین رفته، شاهد رقابت تنگاتنگ شرکتهای تولیدکننده و واردکننده دولتی و خصوصی در معرفی، تولید و عرضه کراساوورهای از برندهای “چینی” هستیم.
چری تیگو ۷ پرو (Tiggo 7 Pro) جدیدترین محصول چری است که قرار است، بهزودی و پس از برادر بزرگتر خود یعنی تیگو ۸ پرو و با برندی تحت نام فونیکس (Fownix) که برگرفته از کلمه انگلیسی (Phoenix) به معنای ققنوس است وارد بازار ایران شود. بر همین اساس متنی که در ادامه مطالعه میفرمایید, نقدی است بر طراحی ظاهری و کابین این کراساوور تازهنفس.
در سال ۲۰۱۲ بود که کمپانی چری، در نمایشگاه خودروی پکن با معرفی کانسپت TX، خود و بهنوعی خودروسازی چین را وارد مرحله جدیدی از طراحی خودرو کرد و بسیاری از سرعت پیشرفت خودروسازی چین در این زمینه شگفتزده شدند. در ادامه و در سال ۲۰۱۶, چری با معرفی کراساوور تیگو ۷ که بر اساس همان کانسپت TX طراحی و تولید شده بود که با فاصله زمانی اندکی نیز به بازار ایران راه یافت و در آن برهه زمانی لقب لوکسترین و البته گران محصول چینی بازار را به خود گرفت و بار دیگر توانست تحسین منتقدان و کاربران را به خود جلب کند. چراکه چری با معرفی تیگو ۷, فلسفه و زبان طراحی اختصاصی خود را معرفی کرد که برخلاف گذشته چری، این بار خبری از کپی و یا الگوبرداریهای ناشیانه از محصولات مطرح اروپایی، آمریکایی و یا آسیایی نبود، اتفاقی که در آن زمان و در بین محصولات خودروسازی چین غریب و ناآشنا بود, هرچند که به دلیل پیروی طراحی تیگو ۷ از ترند یا مد روز طراحی, وجود برخی شباهتها با محصولات مطرح اروپایی انکارناپذیر بود.
بااینحال و پس از موفقیتهایی که چری با مدل تیگو ۷ کسب کرد, تصمیم گرفت تا از مدل جدید آن با نام Tiggo 7 Pro و با طراحی کاملاً متفاوت و دگرگون شده و بر پایه فلسفه جدید طراحی این برند رونمایی کند.
چری در تیگو ۷ پرو, رویکرد زیباییشناختی جدیدی را به کار برده است که اولین المان و ویژگی آن را در جلوپنجرههای بزرگ جلو تحت عنوان Sunshine Galaxy یا ماتریس کهکشانی میتوان مشاهده کرد. جلوپنجرهای که با فرم چندضلعی خود و استفاده از الگوهایی به شکل الماس سهبعدی در آن, علاوه بر آنکه جزئیات بصری زیادی را به این نما اضافه کرده است، تداعیکننده آسمان شب نیز هست.
چراغهای باریک و LED ماتریسی که سه برابر چراغهای هالوژنی نوردهی بهتری دارند, با تم گرافیکی تیره خود و برخلاف تیگو ۸ پرو, به جلوپنجره متصل شدهاند که چری آنها را Tigger Eyes یا چشمان ببر مینامد. ترکیب این چراغها با سپرهای زاویهدار و هندسی که چراغهای روشنایی در روز نیز بر روی آن قرار گرفته است نمایی خشن، عضلانی و جسورانهای را به نمایش گذاشته است.
در نمای جانبی همانند تیگو ۸ پرو, سه خط شخصیتی, تشکیلدهنده کلیت این نما است که البته از ساختاری بهمراتب اسپرت تر در مقایسه با تیگو ۸ پرو برخوردارند. این خطوط شخصیتی که تحت عنوان Life in Motion شناخته میشود, اولین بار توسط جیمز هوپ (James Hope) مدیر طراحی سابق فورد, دایملر کرایسلر و جنرال موتورز در محصولات چری پیادهسازی شده است. این سه خط شامل یک خط کمر (beltline) بالایی که بهصورت افقی و سرتاسری از چراغهای جلو تا چراغهای عقب امتداد یافته که حسی از استحکام و ثبات را تداعی میکند. در کنار آن دو خط شخصیتی دیگر وجود دارد که یکی بر روی گلگیر و قسمتی از در عقب و دیگری در بالای رکابهای پایین درها قرار دارند که فرمی گرد و منحنی داشته که تداعیکننده حسی از پویایی و حرکت را مطابق با ترند و مد امروزی میباشند.
نکته دیگری که در نمای جانبی تیگو ۷ پرو به چشم میخورد, فرم DLO یا فریم دور شیشههای جانبی است که در قسمت ستونهای C و D و در لچکی عقب, جدا از اینکه به لحاظ بصری در عقب را به در صندوق بار متصل کرده و حالتی یکپارچه ایجاد نموده است, به لحاظ فرمی نیز یادآور BYD Tang EV600 است. از دیگر ویژگیهای این نما میتوان به رینگهای ۱۸ اینچی, خط سقف کمانی و نیز باربند یکپارچه باقابلیت حمل بار تا ۵۰ کیلوگرم اشاره کرد.
در نمای عقب اما با طراحی بهمراتب سادهتری در مقایسه با دو نمای دیگر تیگو ۷ جدید روبهرو هستیم که استفاده از یک چراغ باریک و یکتکه که در مرکز آن لوگوی چری قرار گرفته است و به همراه یک سپر عضلانی که دربرگیرنده دو سر اگزوز تزئینی است، نمایی بروز و درعینحال اسپرت را به نمایش میگذارد. اما نکتهای که در این نما وجود دارد، درب صندوق آن است که از فرمی ساده به همراه یک برآمدگی برخوردار است و ازآنجاکه محل نصب پلاک در زیر آن و بر روی سپر نصب شده، با نمایی به اصلاح لخت و عریان روبهرو میشویم که ارتفاع خودرو را بلندتر از آنچه هست نشان میدهد.
نمای داخلی اما شباهتهای زیادی با تیگو ۸ پرو دارد و به همین دلیل میتوان گفت با کابینی شیک، ساده و مینیمال و درعینحال مدرن روبهرو هستیم که بهواسطه متریال و تم رنگی استفاده شده در آن حال و هوای اسپرت تری در مقایسه با تیگو ۸ دارد. استفاده از یک صفحه نمایش مرکزی ۱۰.۲ اینچی با قابلیت پشتیبانی از آندروید اتو و اپل کارپلی در کنار دو صفحه نمایش لمسی دیگر و نیز سیستم نورپردازی داخلی با قابلیت هماهنگی با موزیک پخش شده، از دیگر ویژگیهای کابین بزرگ و جادار تیگو ۷ پرو است.
اما در پایان اگر بخواهیم بهعنوان نتیجهگیری و به دور از هرگونه تعصبی نسبت به طراحی ظاهری Tiggo7 Pro بهعنوان یک کراساوور سایز متوسط نظر دهیم، باید بگوییم که تیگو ۷ جدید از ظاهر و استایلی زیبا و هماهنگ، جسور، پویا و بهمراتب اسپرت تر در مقایسه با تیگو ۸ پرو برخوردار است.