جایگزینی عجیب برای خودرو پراید !

 

جایگزینی عجیب برای خودرو پراید !

 

خودروی برقی جایگزین پراید می‌شود؛ این خبری است که در روزهای گذشته در رسانه‌ها منتشر شده. از سوی دیگر خودروسازان برای ساخت اتوبوس برقی تلاش می‌کنند. اما آیا استفاده از خودروی برقی به جای پراید در بازار ایران امکان‌پذیر است؟ در آینده نزدیک می‌توانیم شاهد تردد اتوبوس برقی در خیابان‌ها باشیم؟

 شرکت‌های خودروسازی ایران تاکنون موفقیتی در عرضه عمومی خودروهای برقی نداشته‌اند.اما حالا زمزمه‌هایی شنیده می‌شود که ایران خودرو می‌خواهد خودرویی برقی را تولید کند که جایگزین پراید در بازار شود؛ خودرویی که شرکت رقیب تولید آن را متوقف کرده است اما هنوز خریداران خاص خود را دارد.


بر اساس گزارش‌ها، این خودرو شباهت زیادی به رنو کوئید دارد؛ محصول اقتصادی و ارزان‌قیمت خودروساز فرانسوی که برای استفاده عموم در کشورهایی مثل هند و برزیل عرضه شده است.


از آن سو اما، چند روز پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه مردی فنلاندی، ماشین تسلای خود را به‌خاطر هزینه سنگین تعویض باتری‌های آن آتش زد!
در این شرایط، آیا امکان جایگزینی پراید با خودروی برقی در بازار ایران وجود دارد؟

خودروی برقی به جای پراید؟


به گزارش تجارت نیوز، فرید زاوه، کارشناس صنعت خودرو عرضه خودروی برقی به جای پراید را نشدنی می‌داند.او توضیح می‌دهد: هزینه اصلی خودروی برقی مربوط به باتری آن است که حدود ۱۵۰ تا ۴۰۰ دلار برای هر کیلووات ساعت قیمت دارد.به گفته او، برای مثال قیمت محصولی که روی برخی محصولات تسلا نصب می‌شود، حدود ۲۵۰ دلار برای هر کیلووات ساعت است.
این کارشناس صنعت خودرو می‌افزاید: هزینه پک کامل باتری‌ای که تسلا برای برخی محصولات معمولی خود استفاده می‌کند حدود ۲۲ هزار دلار است. اما باتری برخی مدل‌های تسلای پرفورمنس، حدود ۴۰ هزار دلار تمام می‌شود.


آخرین نرخ فروش دلار در صرافی ملی ۲۷ و ۴۰۰ تومان بود. به این ترتیب تهیه باتری برای خودروی تسلا در ایران حدود ۶۰۳ میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه دارد.
با این هزینه، مصرف‌کننده می‌تواند خودرویی نو را خریداری کند.


زاوه نیز نیز تاکید می‌کند که برخلاف تصور برخی از سیاستمداران و تصمیم‌گیران کشور، خودروهای برقی کم‌هزینه‌تر از خودروهای احتراقی نیستند و به خاطر استهلاک باتری، هزینه نگهداری آنها زیاد است.

او می‌افزاید: جایگزینی خودروی برقی با محصولی مانند پراید شدنی نیست. احتمالا بودجه‌ای برای این کار در نظر گرفته شده است که باید هزینه شود و عده‌ای به سود برسند.

شرایط متفاوت ایران


این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به اینکه بهره‌گیری از خودروهای برقی در کشوری مانند آمریکا جا افتاده است، می‌گوید: در این کشور قیمت سوخت تقریبا لیتری ۱ دلار و در ایران چند سنت است؛ در این شرایط نمی‌توان مردم را برای استفاده از خودروی برقی اقناع کرد.
او می‌افزاید: متوسط درآمد سالانه مردم آمریکا حدود ۶۰ هزار دلار و میانگین درآمد ایرانیان بسیار کمتر است. این دو بازار را نمی‌توان با یکدیگر مقایسه کرد و نسخه‌ای یکسان را برای آنها پیچید.


زاوه معتقد است: صنعت خودروسازی ایران برای تولید خودروهای برقی، باید تمرکز خود را بر حمل و نقل عمومی و محصولات لوکس بگذارد.
او تاکید می‌کند: در کشورهای غربی نیز معمولا اقشار کم‌درآمد مشتری خودروهای برقی نیستند؛ چرا که یک خودروی برقی برای استفاده عموم با ویژگی‌های مشابه خودروی احتراقی، بسیار گران تمام می‌شود.

پروژه‌های در حال اجرا عملی هستند؟


چندی پیش شرکت سایپا از اتوبوس برقی خود در نمایشگاه حمل و نقل و صنایع وابسته رونمایی کرد.

مصدق، مشاور مدیرعامل این شرکت در گفتگویی با تجارت‌نیوز، قیمت تخمینی محصول جدید را حداقل ۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد؛ رقمی که شرکت خودروسازی سایپا دیزل هنوز آن را تایید نکرده است.


به گفته او، شهرداری‌ها، بخش‌های دولتی و شرکت‌هایی که در حوزه حمل و نقل شهری فعالیت ‌می‌کنند، مشتری این خودروها هستند.اما زاوه می‌گوید: در ایران چند پروژه برای تولید خودروهای برقی در حوزه حمل و نقل عمومی در حال اجراست که هیچکدام ارزش عملی ندارند.


این کارشناس صنعت خودرو توضیح می‌دهد: طراحی و عرضه اتوبوس برقی با مدل‌های احتراقی متفاوت است. در مورد این نوع اتوبوس‌ها باید طراحی بر مبنای شرایط مسیرهای مختلف انجام شود و نمی‌توان محصولی یکسان و عمومی را برای همه خطوط ارائه کرد.


به گفته او، راهکار فنی در حوزه خودروی برقی به مطالعات دقیق نیاز دارد و باید با توجه به شرایط جغرافیایی انجام شود.
زاوه تاکید می‌کند: پروژه‌هایی که در این زمینه در حال اجراست، جنبه اقتصادی ندارند. استفاده از اتوبوس باتری‌دار در ایران به دلیل هزینه بالا امکان‌پذیر نیست.

این کارشناس صنعت خودرو می‌گوید: در حالی که خودروسازان می‌دانند شهرداری‌ها قادر به خرید اتوبوس ۱۰ میلیارد تومانی نیستند، چنین محصولاتی را تولید می‌کنند.
او می‌افزاید: برای موفقیت در این حوزه خودروسازان باید بدانند چگونه می‌توان خودرویی را تولید کرد که نهادهای عمومی امکان خرید آن را داشته باشند.
زاوه می‌گوید: این موضوع نیاز به راهکارهای فنی و اقتصادی دارد. یکی از راه‌حل‌های موجود برای شهری مانند تهران، تولید نوعی اتوبوس برقی است که به آن «ترولی» گفته می‌شود.


به گفته او، در گذشته نیز در پایتخت از این نوع اتوبوس استفاده می‌شد؛ آنها انرژی موردنیاز خود را از سیم‌های حامل جریان الکتریکی که در بالای سطح خیابان کشیده‌ می‌شود تامین می‌کنند.
این کارشناس معتقد است وعده‌هایی که تاکنون از سوی مسئولان در مورد استفاده از خودروی برقی ارائه شده است، عملی نیستند.

منبع

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , جایگزین پراید






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
990
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شاهین : چه قدر ریختی پول ؟؟
S3به sr3 : درود برشما مرسی از پیام های دل گرم کننده شما خلاصه بعد از یکسال خبرهای خوب داره میرسه دوستان فردا هم همگی پیگیری کنیم ببینیم چی میشه بعد همه دوستان اطلاعات خود رو در اینجا به اشتراک بذارنند ممنون و سپاس گذارم
خانعلی اچن گان : چرا دوست عزیز من با مرکز پاسخگویی ایران‌خودرو تماس گرفتم، ازشون پرسیدم که چرا ماشینها فاکتور نمیشن، بهم گفت ردیف قراردادت رو بگو تا بهت بگم چرا ماشینت فاکتور نمی شه، ولی من ردیف قراردادی نداشتم، می دونی چرا؟ چون من اصلا ماشینی ثبت نام نکرده بودم، اونجا بود که خیلی غصه خوردم
خانعلی اچن گان : دوستان سلام من دیشب زنگ‌ زدم به ایران‌خودرو ، خیلی توضیح دادم و گلایه کردم از اینکه چرا ماشین من فاکتور نمیشه، و توضیح دادم که پسر خاله ی باجناقم انسان خوبیه و نمازخوان هست، خلاصه اسم و مشخصات از من خواست، اونجا بود که یادم اومد من اصلا ماشینی ثبت نام نکردم، ازشون خداحافظی کردم، ولی با ناراحتی خیلی زیاد اون آقای امپراتور گوشی رو قطع کرد، کسی دلیل این کارش رو می دونه؟
خانعلی اچن گان : سلام عرض می کنم ،
محمد : من دیشب خیلی خیارشور خوردم نمکم زیاد شده، کسی اطلاع داره باید چیکار کنم نمکم کم بشه؟
محمد : به نام خدا هستم ، سلام دوستان ، ماشین منو چرا ایران‌خودرو نمی ده، کسی می دونه چرا!؟
شاهین G دستی : شما فکر کنم فروش فوق العاده هستید
محمد لاماری مشکی : منم دقیق مث شما منتظرم اصلا معلوم نیس کی دعوتنامه میاد
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
محمد دنا آپشنال مشکی آبنوس : سلام من تحویل 4تیر هستم دنا آپشنال مشکی تا امروز یکشنبه ماشینم فاکتور نشده طرح ماداران فروش فوری ولی هر روز داره برام سود دیر کرد ماشین حساب میکنه مابه التفاوت هم دادم وضعیت زده دهه سوم خرداد ماه سال جاری در حال فاکتور میباشد کسی هست شرایط من داشته باشه
فروش فوق العاده : ماشین منم طرح اسقاط بود اونم گفتن 3 ماهه الان 9 ماه شده هیچ خبری نیست
زینب اپشنال 4 مرداد : تو کمد خوابیدی کمدین شدی؟
پشیمان از ثبت نام : دوستان افرادی که تکمیل وجه کردند و منتظر فاکتور هستند هم شامل افزایش قیمت میشوند یا نه
رضا : نه امکان نداره فقط قسطی که ندادی افزایش میخوره، الکی گفته بی خیال باش، من خودم مثل شما، البته افزایش 25 درصد پارسال بهم خورد، فقط مانده افزایش روز بهش خورد، مثلا اگه 80 ملیون به دنا اضافه شد شما نصفش دادید حالا باید 40 ملیون اضافه بدید
علیزاده : تکمیل وجه چند تومان زدین؟؟
رضا : رضا به رضا، اول دعوتنامه نزدیک 45 تا 2ماه زودتر نمیاد، ثانی افزایش فقط به واریزی اخر میزنن، قسط اول واریز کردی افزایش نداره، شک نکن
محمد حسین نریمان پناه اصل خراسانی : سلام دوستان من امروز با مرکز پاسخگویی ایران خودرو تماس گرفتم ، ازشون سوال کردم که ماشین من چرا فاکتور نشده، ازم ردیف قرارداد رو سوال کرد، ولی من ردیف قراردادی نداشتم که بهش بگم، تو همون حال یهو یادم افتاد که من اصلا ماشین ثبت نام نکردم، خیلی ناراحت شدم، کسی دلیلش رو می دونه؟
هومن پانا : سلام مهران جان تبدیل رینگ برای شما نیومده یا اومده انجام ندادی
ساندرو اتوماتیک : فقط با شکایت به حقتون خواهید رسید.قیمت روز ماشین و هزینه وکیل و کارشناسان دادگستری و تاخیر تادیه و... ازپارس خود رو میگیرند و به شما تحویل می دهند.