خودرو خارجی برای تحویل به جانبازان وارد کشور خواهد شد که البته امکانات قانونی واردات این خودروها تنها در مناطق آزاد کشور فراهم است.
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی در این خصوص توضیح داد: «هنوز مشخص نیست که این خودروها از یک منطقه یا چندین منطقه آزاد وارد کشور خواهند شد اما برای ما راحتتر است که همگی خودروهای مذکور از یک منطقه مانند منطقه آزاد اروند وارد شوند. ضمن آنکه تعیین پلاک ثابت برای تردد این محصولات در سطح کشور نیز وابسته به تصمیم هیئت وزیران است.»
وی ادامه داد: «در صورتی که مشکل تردد خودروهای جانبازان رفع نشود دست کم میتوان خودروهای جانبازان خوزستانی را از منطقه آزاد اروند وارد کرد.»
دی ماه سال گذشته بود که برخی از رسانهها اعلام کردند در راستای تنظیم قیمت بازار، واردات خودروی سواری برای جانبازان بالای ۲۵ درصد و خانوادههای شهدا مجاز اعلام شده است که البته این موضوع بلافاصله توسط معاون فنی گمرک ایران تکذیب شد.
واردات مستقیم خودرو
در طی چند سال گذشته بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای کمک و قدردانی از خانوادههای شهدا و جانبازان تلاش کرده است که مشکل مسکن، خودرو و اشتغال این عزیزان را به خصوص در شهرهای آبادان و خرمشهر حل کند و در همین راستا نیز گاها شایعاتی در خصوص اختصاص مجوز به جانبازان برای واردات خودرو شنیده می شود.
با توجه به گفتههای اخیر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران این بنیاد در تلاش است تا با همکاری سازمان مناطق آزاد کشور امکان واردات خودرو برای جانبازان را فراهم کند.
در سالهای ابتدایی دهه ۹۰ به جانبازان بالای ۲۵ درصد جانبازی و فرزندان و همسران شهداء ساکن شهرهای آبادان و خرمشهر اجازه داده شد تا از طریق منطقه آزاد اروند نسبت به واردات خودرو با تعرفه ۵ درصد اقدام کنند. این خودروهای دارای پلاک منطقه آزاد اجازه داشتند تا شعاع ۴۰ کیلومتری حد فاصل شهرهای خرمشهر و آبادان تردد کنند.
گفتنی است که واردات خودرو با مجوزهای جانبازی طی یک دهه گذشته سابقه داشتهاست و در زمان آزاد بودن واردات خودرو به کشور تعداد زیادی از خودروهای خاص نظیر ب ام و های X6 نیز ظاهرا به همین شیوه به کشورمان راه یافتند.