تسلا در رویداد CVPR 2021 اعلام کرد قصد دارد به سیستمهای خود بیاموزد که چگونه باید بهخوبی و بهسرعت انسانها فکر کنند. از دید این شرکت دستیابی به این هدف از طریق ابرکامپیوتری به نام Dojo ممکن میشود.
«آندری کارپتی»، مدیر ارشد هوش مصنوعی تسلا در رویداد CVPR 2021 توضیح داد که کامپیوترها با تکیه بر فناوری بینایی باید بتوانند در محیطهای جدید مثل انسانها عمل کنند. با این حال، دستیابی به چنین سیستمی نیازمند حجم عظیمی از داده و قدرت پردازشی یک ابرکامپیوتر است.
خوشبختانه تسلا چنین ابرکامپیوتری دارد؛ دستگاهی که با اسم Dojo شناخته میشود و از توان ۱.۸ اگزافلاپس و فضای ذخیرهسازی ۱۰ پتابایت NVME بهره میبرد. کارپتی درباره این ابرکامپیوتر میگوید: «اگر قدرت فلاپس این دستگاه را در نظر بگیرید، جایگاه آن احتمالا در حوالی رده پنجم خواهد بود. رده پنجم در حال حاضر رسما در اختیار Selene انویدیا قرار دارد که از معماری و تعداد GPU مشابهی استفاده میکند.»
ابرکامپیوتر Dojo برای آموزش دادن به این سیستم از هشت دوربین روی خودروهای این شرکت که هر کدام نرخ ۳۶ فریم بر ثانیه دارند، ویدیو گردآوری میکند. این روش دادههای بسیار عظیمی را در اختیار تسلا قرار میدهد و نسبت به جمعآوری اطلاعات از نقشههای باکیفیت در سراسر دنیا مقیاسپذیرتر است. منتها در این روش به پردازش آنی نیاز داریم که خود چالشی جداگانه است.
این سیستم تاکنون در مناطق نسبتا پرجمعیت درست عمل کرده و در حین رانندگی خودکار دچار مشکل خاصی نشده است. با این حال، تسلا متوجه شده که رانندگی در مناطق پرتراکم سختتر است. این شرکت ادعا میکند که سیستم جدید آنها توانسته به شناسایی انواع جدید هشدارهای ترافیکی، تداخل حرکت پیادهها و خطا در استفاده از پدالها بپردازد. منظور از مورد آخر زمانی است که راننده به اشتباه به جای ترمز پدال گاز را فشار میدهد.
علیرغم تصادفهایی که تاکنون برای خودروهای تسلا رخ داده، ایلان ماسک همچنان مصرانه معتقد به استفاده از تکیه به فناوری بینایی است. تسلا باور دارد که ابرکامپیوتر آنها در نهایت میتواند به خلق یک سیستم خودران پیشرفته کمک کند، با این حال فعلا باید منتظر بمانیم تا این سیستم به بلوغ برسد.