در حال حاضر علاقهمندان دو آتشه گیربکسهای دستی در شرایط بسیار سختی قرار دارند. زیرا به عقیده کارشناسان حالا صنعت خودروسازی به نقطه خداحافظی با این دست از گیربکسها رسیده است. با این وجود گیربکس دو کلاچه با قابلیت تعویض به صورت دستی امکان تجربه رانندگی مشابهای را فراهم میکند تا عشاق رانندگی همچنان کور سوی امیدی داشته باشند.
گرچه خودروسازان به طور کامل تسلیم نشدهاند و هیوندای جدیدترین محصول خود یعنی کونا N را با گیربکس ۸ سرعته دو کلاچه خیس روانه بازار کرده است. این گیربکس پیش از این در مدل های ولوستر N و همینطور i30 N استفاده شده بود.
این گیربکس توسط قطعه سازان داخلی شرکت هیوندای تولید شده است که با نام هیوندای Transys شناخته میشود.
این گیربکس با نام D8F48W شناخته میشود و به طور خاص برای موتورهای با قدرت زیاد طراحی شده است. این موتور میتواند گشتاور ورودی ۴۷۹ نیوتن متری را تحمل کند و چندین حالت مختلف بسته به نوع رانندگی دارد.
همانند دیگر گیربکسهای دو کلاچه، این گیربکس بر پایه یک گیربکس دنده دستی توسعه پیدا کرده است و فرق اساسی آن داشتن ۲ کلاچ است.
همانند اکثر گیربکسهای دو کلاچه دندههای اصلی بین دو شفت تقسیم شدهاند و به ازای هر شفت نیز یک کلاچ تعبیه شده است. در نتیجه دنده اول، سوم، پنجم و هفتم با کلاچ اول و دنده دوم، چهارم، ششم و هشتم نیز با کلاچ دوم کنترل میشود.
گیربکسهای دو کلاچه کوچک همانند گیربکس ۷ سرعته قبلی هیوندای از کلاچ خشک بهره میبرند. اما برای مدیریت سایش کلاچ و کنترل دما از کلاچ های خیس استفاده میشود. در نتیجه کلاچ همانند موتورسیکلت و دیفرنسیال در روغن قرار دارد.
گیربکسهای دو کلاچه خشک از محرک برقی برای تعویض نسبتها استفاده میکند٬ اما در گیربکس دو کلاچه خیس از سیستم هیدرولیک و دو پمپ روغن استفاده میشود.
یک پمپ با جریان بالا وظیفه روغن رسانی به دندهها و خنک سازی کلاچها را بر عهده دارد و پمپ دیگر فشار مورد نیاز برای تعویض دنده را فراهم میکند. هر دو این پمپ ها توسط موتور برقی به حرکت در میآیند و نیروی مکانیکی مستقیم از موتور نمیگیرند. در نتیجه فشار کمتری به موتور میآید و ضریب دنده نهایی تحت هر شرایطی ثابت باقی میماند.
ادغام کلی گیربکس با موتور سطح یکپارچه سازی را به طور محسوسی افزایش میدهد.
به طور مثال در زمانی که راننده در حال شتاب گیری است و بیش از ۹۰ درصد دریچه گاز را درگیر کرده است گیربکس رفتار تهاجمی به خود میگیرد و امکان تعویض سریع تر دنده را فراهم میکند.
در صورت قرارگیری موتور گیربکس در حالت N Grin امکان اوربوست به میزان ۲۰ ثانیه فراهم میشود تا شتابگیری در حداکثر مقدار خود قرار گیرد. گرچه پس از استفاده از این حالت تا ۴۰ ثانیه بعدی امکان استفاده از اوربوست فراهم نیست.
شرکت بوش آلمان نیز یک پیشرانه جدید الکتریکی معرفی کرده که با هدف استفاده در انواع و اقسام وسایل نقلیه کاربرد دارد.
بوش به جای استفاده از گیربکس دو سرعته معمولی و رایج در پیشرانه الکتریکی از یک گیربکس CVT، یک موتور الکتریکی و یک اینورتر استفاده کرده که هر سه در یک بسته قرار دارند.
گیربکس CVT امکان دور گرفتن به صورت نامحدود را به موتور میدهد و در بهینه ترین حالت دور را انتقال خواهد داد.