قیمت گذاری فصلی هم به داد خودروساز نرسید/ افزایش عرضه راه خروج خودروسازان از زیاندهی

 

قیمت گذاری فصلی هم به داد خودروساز نرسید/ افزایش عرضه راه خروج خودروسازان از زیاندهی

 
در حالی با برگزاری فروش های فوق العاده، انتظارها برای کاهش قیمت ها از یک سو و همچنین تامین نقدینگی خودروسازان از سوی دیگر افزایش یافته که نگاهی به روند فعلی این صنعت با توجه به نرخ تورم و نوسانات ارزی نشان می دهد که قیمت گذاری فصلی در این فروش ها تبدیل به چالشی جدی شده و در صورت بی توجهی، زیاندهی دوباره خودروسازان را به همراه دارد مگر آن که خودروسازان نسبت به افزایش عرضه اقدام کنند.
 
با وارد شدن به فصل جدید به زودی شاهد درخواست خودروسازان برای بازنگری در قیمت ها با توجه به نوسانات ارزی و تورم خواهیم بود. قانونی که به پیشنهاد شورای رقابت در ستاد تنظیم بازار به تایید رسید و بر اساس آن این امکان را برای خودروسازان فراهم کرد تا در هر فصل با توجه به متغیرهای اقتصادی نسبت به ارایه درخواست خود مبنی بر افزایش قیمت ها اقدام کنند و پس از آن با شروع تابستان، خودروسازان نیز درخواست خود دراین خصوص را به شورای رقابت ارایه کردند که هرچند زمان زیادی برای تایید آن برد اما در نهایت به ثمر نشست و دور جدید فروش فوق العاده خودروسازان با قیمت های جدید آغاز شد.
 
هرچند این اجازه داده شده تا قیمت گذاری فصلی در شورای رقابت اجرایی شود اما کارشناسان این صنعت معتقدند که این شورا همچنان در فرایند قیمت گذاری حضور داشته و اجازه نمی‌دهد شرکت‌های خودروساز قیمت محصولات حاضر در خطوط تولید خود را بر اساس مکانیزم تعریف شده عرضه و تقاضا تعیین کنند که این امر منجر به زیان خودروساز خواهد شد. 
 
اما در عین حال این ایراد به خودروسازان وارد شد که با توجه به قیمت گذاری فصلی امکان کاهش عرضه با هدف افزایش قیمت در فصل های بعد وجود دارد به طوری که خودروساز با آگاهی از ایجاد امکان افزایش قیمت در سه ماه آینده با هدف کسب سود بیشتر در ماه های آینده از عرضه بیشتر بپرهیزد تا بتوانند در فصل بعدی با قیمت بیشتری عرضه کنند. 
 
اما در همین حال کارشناسان این صنعت این موضوع را رد کرده و معتقدند که به دلیل سایه سنگین تعهدات معوق بر روی دوش خودروسازان،  امکان مدیریت عرضه به بهانه فروش در فصول آینده با قیمت های بالاتر چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.
 
طبق اعلام شورای رقابت، قیمت خودروهای داخلی هر سه ماه یکبار مورد بازنگری قرار می‌گیرد، بنابراین در صورت تداوم فروش فوق‌العاده ماهانه، خودروسازان مجبورند محصولات خود را در هر فصل دو بار با قیمت‌های به روز نشده عرضه کنند.
 
در حال حاضر قیمت خودرو در بازار تحت تاثیر نرخ ارز، تورم انتظاری و میزان عرضه بوده و با توجه به این موارد افزایش سه ماه یک‌بار نمی‌تواند چندان روی بازار اثرگذار باشد زیرا نقش مولفه‌های دیگر بسیار پررنگ است.
 
با تصمیم کمیته خودرو خودروسازان تا پایان سال موظف به 6 دوره فروش فوق العاده هستند و با آغاز مهرماه امکان افزایش قیمت در پاییز وجود دارد که بالطبع در سه ماه آینده نیز این امکان برای خودروساز دوباره مهیا خواهد شد اما در این میان این پرسش مطرح می شود که این فروش های فوق العاده با توجه به افزایش بی رویه قیمت ارز، زیان خودروسازان را به دنبال خواهد داشت و یا مصوبه شورای رقابت را باید راه نجاتی برای خودروسازان دانست؟
 
به نظر می رسد با این شرایط خودروسازان درخواست تغییر شرایط را داشته باشند چرا که فروش با قیمت های قبلی و تحویل آن ها، زیان دوباره خودروسازان را به همراه خواهد داشت زیرا در شرایط کنونی خودروسازان ملزم به تحویل سه ماهه خودروها خواهد شد که این زمان با زمان ارایه درخواست خودروسازان مبنی بر افزایش قیمت ها مقارن خواهد بود. بر این اساس احتمال تغییر در شیوه قیمت گذاری و یا فروش ماهانه خودرو وجود دارد.
 
این در حالیست که در نیمه نخست امسال زیاندهی خودروسازان به واسطه افزایش هزینه ها معادل کل زیان سال گذشته بوده و این تصمیم می تواند زیان های بیشتری را به خودروسازان تحمیل کند. 
 

source

khodrocar

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , قیمت گذاری فصلی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
X33 Cross cvt 25 نظر
پارسا. 24 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
مهراد : اره خودشه برا هیچ کس فاکتور نشده خیلی دروغ میگه فک کنم اصلا شاهین پلاس ثبت نام نکرده یا پول نداره
تارامارا : بعد سه روز، همچنان منتظر حمل خودرو
میثم : مچکرم انشاالله قسمت شما و همه دوستان بشه در جواب سوال بعضی از دوستان اینه ها برقی نیستن ولی نسبت به مدلی های قبلی مثل ۵ دنده ها خییییلی بهتر شده مخصوصا دنده کشی عالی شده من ۵ دنده سوار شدم انگار گیربکس دنده کشی مشکل داشت دنده جا نمیخورد این عالی عالی شده دنده عقب هم مانیتور داره خطر عقب هم جدید گزاشتن دکمه ها شیشه بالابر هم از کنسول وسط گزاشتن رو تو دری ها که هم عالی شده
مهدی شاهین پلاس اسفندی : آقا منم تکمیل وجه کردم دیروز سخا ثبت شده ولی تکمیل وجه چراغش روشن نشده
تارا v4 تیتا نیوم : یا کارت ملی رفتم درخواست نوشتم ، تهران تو خود نمایندگی ، که سرامیک نمی خوام، خود نمایندگی باید پیگیری کنه
ابراهیم : سلام دوستان ...تحویل اسفند از کسی تا کنون فاکتور شده یا نه؟؟؟؟؟؟؟ کاربری بنام امید شمال ادعای فاکتور شدن شده ...فکر کنم همان شقایق است
ابراهیم : سلام جدی یا شوخی ..واقعا تحویل اسفند فاکتور شد
تارادستی‌فرسوده : منم‌طرح فرسوده‌تحویل فروردین‌هستم‌زنگ‌زدم‌گفتن‌توسیستم‌زده‌تاخیرداده‌تحویل‌شما میره‌۹ام‌خرداد
تارا : مبارک باشه اتومات یا دستی؟
ریرا سفید : من قبلا گفتم که از ایران‌خودرو مطالبه گری دارم ، خوشبختانه به این نتیجه رسیدم که این تاخیر ارزش داره که حداقل یک خودرو خوب تحویل می گیریم، پس در حال حاضر هیچ مطالبه ای ندارم و از شرکت محترم ایران‌خودرو سپاسگزارم، با تشکر فراوان
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
کراس اتو : امیدوارم واقعا
علی ج : سلام بی زحمت جواب بدین اگه درخواست تحویل مستقیم خودرو بدیم مبلغی بر می گردانند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ساینا 4 اسفند : شمس. 24 شماره پلاک آنلاین شدی 27 فیزیک پلاک چاپ شده.
14 بهمن : پول اولیه 22 اردیبهشت تکمیل وجه 14 بهمن 16 تحویل سخا دیروز هم از حالت تخصیص رفت حالت تکمیل وجه
دنا 6 دنده : سلام . دنا شش دنده تکمیل وجه 11 دی . فاکتور 2 اردیبهشت و پلاک 6 اردیبهشت . پیامک تحویل حضوری آمد .
Saheb : من 11 اسفند دارم هنوز فاکتور نشده،طرح مادران
Saheb : من 11 اسفند دارم هنوز فاکتور نشده،طرح مادران
ساینا : من 11 اسفند دارم طرح مادران هنوز فاکتور نشده
علی : سلام زنگ زدم میگن که طبق تاریخ فرم سخا بوده تحویل ها واقعا درسته ؟اخه من چند روز بعد واریز سخت آماده شد
سپیده x : دوستان تا میتونید به صدای مشتری زنگ بزنید. من امروز زنگ زدم میگفت ما آمار روزانه تماس درمورد مجوزها رو به شرکت میدیم و این روزا خیلی بیشتر شده و همه ناراضی ان و احتمالا یه بازخوردی داره.