با اجرای طرح فروش فوق العاده خودروسازان، گام های اولیه ایجاد تعادل در بازار خودرو با حذف واسطه ها برداشته شد تا با روشی عادلانه مصرف کنندگان واقعی قادر به تامین نیاز خود باشند.
پیش ثبت نام فروش فوق العاده خودروسازان با صدور مجور فروش ۲۵ هزار دستگاه روز گذشته آغاز شد. براساس پیش بینی های صورت گرفته در زمان ثبت نام نیمی از مبلغ واریز و پس از انجام قرعه کشی مبلغ از سوی مشتری تکمیل خواهد شد و کسانی که در قرعه کشی برنده نشوند، پس از یک هفته مبلغ پرداختی را دریافت خواهند کرد.
به گفته خودروسازان در فاز دوم ۳۰ هزار دستگاه خودرو در طرح قرعه کشی قرار خواهد گرفت که با این تفاسیر امکان خرید برای مصرف کنندگان واقعی فراهم خواهد شد.
بر اساس برنامه ریزی انجام شده مقرر است تا خودروسازان ماهانه ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو تولید داشته باشند تا ضمن پذیرش های جدید نسبت به انجام تعهدات پیشین نیز اقدام کنند.
در شرایطی که تقاضای کاذب منجر به بهم ریختگی بازار خودرو شده و قیمت ها را به شکل فزاینده ای افزایش داده بود، بازار به محرکی نیاز داشت تا ضمن کنترل ، شرایط را برای خرید مصرف کنندگان واقعی فراهم سازد.
عدم کنترل قیمت خودروها در بازار و افزایش بی رویه تقاضا در حالی بود که سرپرست وزارت صمت پس از روی کار آمدن با دستور مستقیم رییس جمهوری، کنترل این بازار را در دستور کار اصلی خود قرار داد و
حال پیش بینی می شود فروش فوق العاده خودروسازان با تبدیل شدن به اینمحرک نقش اساسی در تعادل عرضه و تقاضا برقرار سازد چرا که در این طرح نقش واسطه ها به کمترین میزان رسیده و خودرو به متقاضیان اصلی عرضه خواهد شد، همانگونه که در در اطلاعیه صادر شده از سوی خودروسازان نیز بر این موضوع تاکید شده است.
به گزارش خودروکار، بدون شک فراهم کردن امکان خرید برای همه مصرف کنندگان واقعی نیاز اساسی بازار بود اما در عین حال باید دید خودروسازان نیز با افزایش ظرفیت های خود نسبت به تامین به موقع این نیاز اقدام خواهند کرد یا خیر؟
بازار نیز در انتظار اثرات دور نخست پیش فروش ها باقی میماند تا بر اساس آن خود را با شرایط وفق دهد. حال باید دید با توجه به شرایط در نظر گرفته شده چه میزان از نیاز کاذب بازار کاسته خواهد شد.
در همین حال کارشناسان بازار خودرو بر اثرات مثبت این اقدامات و فروش اینچنینی خودرو تاکید داشته و به روند نزولی قیمت ها در بازار خودرو امیدوارند چرا که با حذف واسطه ها، مصرف کنندگان واقعی در بازار باقی خواهند ماند که تا یکسال اجازه فروش خودرو را ندارند و این امر می تواند هیجان موجود در بازار را تا اندازه زیادی از بین ببرد.
در اینمیان همکاری خودروسازان و قطعه سازان نیز از عوامل اثرگذار بوده چرا که رشد تولید جز با همدلی همکاران اینحوزه محقق نمی شود هرچند که می توان ورود نقدینگی جدید به خودروسازان را به فال نیک گرفت چرا که توان پرداخت مطالبات قطعه سازان به مراتب فراهم می شود و این امر می تواند رونق تولید را در صنعت قطعه به همراه داشته باشد، بنابراین برنامه افزایش تولید خودروسازان می تواند نوید بخش روزهای بهتری برای صنعت قطعه نیز باشد.