افزایش 3.75 برابری تولید خودروهای تجاری درسال جدید در حالی برنامه ریزی شده که خودروسازان امیدوار به افزایش تولید با تکیه بر نوسای ناوگان تجاری هستند.
بر اساس برنامه ریزی وزارت صمت که ازآن تحت عنوان برنامه جهش تولید یاد می شود، مقرر شده تا در سال ۹۹ تولید خودروهای سواری و وانت با افزایش ۴۵ درصدی به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه برسد و تولید خودروهای تجاری نیز 3.75 برابر شود.
همچنین قرار است در بخش خودروهای تجاری تولید 30 هزار دستگاه خودرو در سال 99 محقق شود در حالی که سال گذشته تنها هشت هزار دستگاه از این خودروها به تولید رسید.
بر اساس آمارهای ارایه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، طی سال گذشته ۷۲ هزار و ۱۹۷ دستگاه انواع محصول تجاری سبک و سنگین توسط تجاریسازان خصوصی و همچنین شرکتهای وابسته به خودروسازان نیمه دولتی به تولید رسید که نشان دهنده افزایش ۱۴.۵ درصدی تولید تجاریها نسبت به سال ۹۷ است.
آمارها گویای آن است که تا پایان سال 98، سه هزار و 251 دستگاه انواع کامیون، کامیونت و کشنده در کشور به تولید رسیده که نسبت به سال پیش از آن کاهش بیش از 67 درصدی داشته است به طوری که ایرانخودرو تولید هزار و 216 دستگاه را به خود اختصاص داده که نشاندهنده کاهش تیراژ 3.8 درصدی بوده و سایپا نیز تنها 638 دستگاه از این مدل خودروهای تجاری در سال اخیر تولید کرده که در مقایسه با سال 97، 80 درصد کاهش داشته است.
در آمار تولید اتوبوس طی سال اخیر 535 دستگاه تولید شده که نسبت به سال 97 کاهش 6 درصدی داشته در مجموع هزار و 48 دستگاه مینیبوس و میدلباس در کشور تا پایان سال 98 به تولید رسیده که در مقایسه با 97، از کاهش 37 درصدی حکایت دارد. این آمار نشان میدهد تولید اتوبوس و مینیبوس و میدلباس در بخش تجاریساز این شرکت (ایران خودرودیزل) بیش از 22 درصد کاهش نسبت به 97 داشته است. در واحدهای تجاریساز گروه سایپا نیز تیراژ اتوبوس، مینیبوس و میدل باس تا پایان سال گذشته، 236 دستگاه بوده است.
کاهش تیراژ تولید تجاری ها در سال گذشته در حالیست که مقرر بود نوسازی ناوگان تجاری ظرف زمان سهسال رخ دهد در حالی که برای نخستین بار نوسازی این ناوگان در اسفندماه 96 و از سوی معاوناول رئیسجمهوری بهطور کامل شرح داده شد.
بر اساس برنامه ریزی ها قرار بود این طرح از سال 97 آغاز شود و طی سه سال از آن تاریخ به سرانجام برسد و تا پایان سال 99 به اتمام برسد که بر اساس آن 202هزار خودرو سنگین و نیمهسنگین فرسوده از جادهها خارج و نمونههای بهروز و استاندارد وارد ناوگان کشور شود.
اما با گذشت مدت زمانی طولانی به دلیل تحریم ها و همچنین خروج شرکای خارجی این طرح وارد فاز اجرایی نشد و اجرای آن به سه سال آینده واگذار شده در حالی که اگر نوسازی با برنامهای مدون از اوایل سال 97 کار خود را آغاز میکرد، امروز حدود نیمی از آن طی شده بود و حداقل 100هزار دستگاه از خودروهای سنگین با گذشت حدود دوسال از اجرای این طرح نوسازی شده بودند.
به گزارش خودروکار، حال با برنامه ریزی وزارت صمت مبنی بر افزایش تولید خودروهای تجاری و همچنین پیش بینی عرضه 12 هزار دستگاه انواع خودروهای تجاری و سنگین در سال جاری از سوی ایران خودرو و رسیدن این تعداد به 23 هزار دستگاه در سال 1400 به نظر می رسد که نوسازی ناوگان تجاری در سال جاری با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.
این در حالیست که مقرر شده با عقد تفاهم نامه و قرارداد با بهره برداران و پرداخت وجه اولیه قرارداد برای تزریق به شبکه تامین، برنامه تولید خودروهای تجاری و سنگین با نظم و یکنواختی بیشتری صورت خواهد گرفت و ایران خودرو دیزل نیز آمادگی خود را برای اجرایی کردن نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اعلام کرده است.