در حالی بازار سرمایه سال جدید را با رشد آغاز کرده و تابلوی سبز بازار این روزها عیدی سرمایه گذاران این بازار بوده، این پرسش مطرح می شود که سهم صنعت خودرو در سال جدید از این سبزپوشی چه خواهد بود؟
صعود نماگر بورس تهران به کانال ۵۷۴ هزار واحدی در روز گذشته بورس را با رکوردهای جدیدی همراه کرده به طوری که شاخص در روز گذشته با شش هزار و ۵۹۴ واحد رشد به آرامش رسید. در این شرایط خودروسازان که سال گذشته را با افزایش سرمایه به پایان رساندند به روزهای رونق سهام خود امیدوار هستند و از آن جا که این بازار در حال حاضر با رونق مواجه است، انتظار برای رشد قیمت سهام افزایش یافته است. فعالان این بازار نیز معتقدند که روند رشد بازار سرمایه با وضعیت فعلی اقتصادی ادامه دار خواهد شد که این امر بر سهامخودروسازان نیز تاثیرگذار است.
مهدی حاجی وند، کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با اشاره به تاثیر مقطعی کرونا بر کاهش تولید در صنعت خودرو می گوید: هرچند پیش بینی می شود کرونا منجر به کاهش تولید در صنعت خودرو شود اما در عین حال نباید از تاثیر تحریم ها نیز غافل شد اما به دلیل حفظ ارزش سرمایه از سوی مردم عادی یکی از بازارهایی که با استقبال روبرو می شود، بازار سرمایه خواهد بود.
وی با اشاره به تبدیل شدن خودرو به یک کالای سرمایه ای می افزاید: در این شرایط مردم علاوه بر در اختیار داشتن خودرو به دنبال حفظ ارزش سرمایه های خود هستند از سوی دیگر رکود و کرونا و مجموع عواملی که منجر به کاهش تولید می شود این امکان وجود دارد که سهم یک شرکت خودرویی چندان جذاب نباشد این در حالیست که بازار سرمایه از ابتدای امسال یکی از پربازده ترین بازارها بوده است.
حاجی وند با بیان این که کرونا در حال حاضر همه بازارها را زمین گیر کرده و تنها بازار رو به رشد بازار سرمایه است، اظهار می کند: این بازار به دلایل شرایط خرید و فروش، عاری از هرگونه انتقال ویروس است به همین دلیل نقدینگی وارده منجر به افزایش قیمت سهام می شود بنابراین تزریق نقدینگی مناسب به بازار سرمایه می تواند این بازار را تحت تاثیر قرار داده و با رشد مواجه کند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه ادامه می دهد: از سوی دیگر انتظارات تورمی اثر خود را در بورس نشان داده به طوری که انتظار برای افزایش قیمت دلار و سکه به طور پیش فرض وجود دارد و در این شرایط بورس به اصطلاح در حال پیشخور کردن است چرا که سرمایه گذاران آینده را پیش بینی کرده و نسبت به خرید سهام اقدام می کنند.
به گفته وی، با توجه به این عوامل رشد سهام پیش بینی می شود که خودروسازان نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
حاجی وند در خصوص تاثیر جهش تولید بر قیمت سهام خودروسازان می گوید: زمانی این موضوع می تواند تاثیرگذار باشد که برای بنگاه ها اتفاق خوبی رخ دهد و این اتفاق ارایه تسهیلات ارزان قیمت، سریع و شفاف است اگر قرار باشد خودروسازان همان روالی که تاکنون در زمینه تامین مالی طی کرده اند را در پیش رو داشته باشند به هیچ عنوان شاهد جهش تولید نخواهیم بود.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با تاکید بر ضرورت تامین منابع مالی صنعت خودرو از بازار سرمایه می افزاید: در صورت تحقق جهش تولید در اقتصاد و همه صنایع شاهد این اثربخشی در صنعت خودرو نیز خواهیم بود بنابراین تحقق این امر نیازمند پیش شرط هایی است تا تولید ارزان و رشد در همه صنایع از جمله خودرو محقق شود.
به گزارش خودروکار، این اظهارات در حالی مطرح می شود که خودروسازان در روزهای پایانی سال گذشته نسبت به انجام تجدید ارزیابی با هدف افزایش سرمایه اقدام کرده و این موضوع را به تصویب رسانده اند که این امر خود نیز بر قیمت سهام خودروسازان اثرات مثبتی بر جای گذاشته است و حال با تزریق نقدینگی بیشتر به بازار سرمایه پیش بینی می شود، سال جاری سال پر رونقی برای سهام خودرویی ها باشد.