مقامهای پلیس شهر بمبئی هند در حال آزمایش سیستمی هوشمند و فعالشونده با صدا برای چراغهای راهنمایی هستند که اگر رانندگان بوقزدن را شروع کنند، چراغ قرمز راهنمایی زمان بیشتری روشن باقی میماند.
برخی افراد بیش از دیگران از بوق خودرو استفاده میکنند؛ اما بوق باید کارکردی حیاتی انجام دهد که همان اطلاعرسانی به افراد نزدیک خودرو است. نباید از بوق خودرو بهگونهای استفاده کرد تا موجبات دلخوری عمومی را در ترافیک فراهم کند یا باعث ترساندن عابران پیاده مثلا در پارکینگ شلوغ شود.
اگر خودرویی بهمحض سبزشدن چراغ راهنمایی حرکت نکند، نباید روی بوق فشار داد و آن را به حرکت وادار کرد. ظاهرا این مسئله یکی از مشکلات بزرگ در شهر بمبئی هند است و رانندگان بیحوصله آنقدر به بوقزدن عادت دارند که دائما از آن استفاده و نگرانیهایی دربارهی آلودگی صوتی ایجاد میکنند. بههمیندلیل مسئولان این شهر در حال آزمایش چراغ راهنمایی خاصی هستند که به صداسنج (دسیبلمتر) متصل شده است و اگر سروصدای زیادی وجود داشته باشد، وضعیت چراغ راهنمایی تغییر نخواهد کرد. میتوانید این نوع چراغ راهنمایی را بهعنوان معلم در کلاس درس و خودروها را بهعنوان دانشآموزان در نظر بگیرید. هرچه دانشآموزان بیشتر سروصدا و شلوغ کنند، بیشتر در کلاس باقی خواهند ماند. بهعبارتدیگر، هرچه دانشآموزان بیشتر صحبت کنند، همگی باید مدت زمان بیشتری انتظار بکشند.
عجیب ترین قوانین راهنمایی و رانندگی در کشورهای مختلف
در شهر ۲۰ میلیون نفری بمبئی که ترافیک بسیار سنگین است، احتمال انتظار طولانیتر میتواند انگیزهی مناسبی برای رانندگان بهمنظور کنترل رفتار باشد. البته این موضوع شاید بتواند وضعیت را حتی بدتر کند؛ اما طبق گزارشها، این آزمایشها نتایج مثبتی بههمراه داشتهاند. پلیس بمبئی اکنون بهدنبال گسترش چراغهای راهنمایی حساس به صدا در سطح شهر است.
چنین سیستم جالبی میتواند در سایر مناطق پرازدحام مانند نیویورک یا لسآنجلس کار کند؟ نگرانیهای ایمنی دراینزمینه وجود دارد؛ مانند شخصی که بهطور قانونی از بوق خودرو خود برای کمک به کاهش ترافیک در شرایط اضطراری استفاده میکند. بااینحال، بهنظر میرسد سیستم فقط هنگام تشخیص صدای بوق زیاد فعال میشود؛ بنابراین، صدای بلند دیگر نباید چراغ قرمز را فعال کند. علاوهبراین، سکوت ممکن است درحقیقت به شنیدهشدن صدای افراد موجود در شرایط اضطراری کمک کند. همچنین، اگر وضعیت ترافیک تا حد راهبندان کامل رسیده باشد، بوقزدن بیشتر یا زمان بیشتر چراغ قرمز راهنمایی باعث رفع مشکل و بازشدن مسیر نخواهد شد.
دیدگاه شما دربارهی این موضوع چیست؟ آیا میتوان از این روش برای رفع آلودگی صوتی در شهرهای بزرگ کشورمان استفاده کرد؟