با فرا رسیدن زمستان و بارش برف، جاده ها لغزنده شده و احتمال تصادف وسایل نقلیه بسیار افزایش می یابد. این مساله در شب و اوایل صبح که معمولا لایه ای از یخ روی سطح خیابان ها و جاده ها ایجاد می شود، بیشتر شدت پیدا می کند. برای مقابله با این شرایط، استفاده از ماشین آلات سنگین برف روب و پاشیدن نمک جزو روش های سنتی هستند که در اکثر کشورها رواج دارند.
اما با وجود سادگی، این روش به دلیل صدمه زدن به سطح مسیرها، هزینه های زیادی را تحمیل می کند. به عنوان نمونه بد نیست بدانید در ایالات متحده برای ترمیم صدمات وارده به جاده ها و محیط اطراف، سالانه حدود 5 میلیارد دلار صرف می شود.
نتایج تحقیق اخیری که توسط دانشگاه دولتی واشنگتن انجام شده، حکایت از آن دارد ماده ای استخراج شده از پوست انگور می تواند نقشی به مراتب بهتر از مواد یخ زدای سنتی داشته و با محیط زیست سازگارتر باشد. نکته جالب توجه اینکه در بین اعضای تیم محققین دانشگاه واشنگتن، نام فردی به نام مهدی هنرور نظری دیده می شود.
آنطور که در تحقیق فوق آمده زمستان هر سال حدود 27 میلیون تن نمک (سدیم کلرید) در جاده های آمریکا پخش می شود و آزاد شدن این حجم از کلرید در طبیعت، در بلند مدت ممکن است اثرات مخرب زیادی ایجاد کند.
ترکیبات شیمیایی بسیاری از مواد یخ زدای کنونی باعث خوردگی المان های فلزی حاشیه جاده ها، رویه آسفالت و بتن به کار رفته در مسیرها می شوند؛ همچنین این ترکیبات وقتی با پخش شدن در اطراف به آب می رسند، اثراتی منفی بر زندگی موجودات آبزی می گذارند.
گاها برخی از شرکت ها به ترکیب مواد یخ زدا، عصاره چغندر اضافه می کنند تا از شدت فرسایندگی آنها کاسته شود؛ اما این ماده نیز هنگام ورود به آب، با کاهش میزان اکسیژن، خطراتی را برای جانداران بوجود می آورد. اما براساس تحقیقات این دانشمندان، یک ماده یخ زدا که مبتنی بر ترکیبات شیمیایی پوست انگور ساخته شده است، می تواند صدمات ناشی از استفاده از نمک را به شدت کاهش دهد. ناگفته نماند در کنار سازگاری بهتر با محیط زیست، ماده ابداعی محققان دانشگاه واشنگتن سرعت عمل بیشتری نیز داشته و سریع تر یخ سطح جاده یا خیابان را آب می کند.