دوربین های مداربسته با قابلیت پلاک خوانی، دوربین های تخصصی هستند که دارای یک نرم افزار داخلی برای شناسایی و ضبط پلاک خودرو ها حتی در هنگام حرکت هستند. تجهیز سیستم های ترافیکی توسط دوربین های تشخیص پلاک، امکان تجزیه و تحلیل و ضبط پلاک وسایل نقلیه را در هر شرایط چالش برانگیزی اعم از آب و هوای بد، سرعت بالا و مشکلات مربوط به تداخل نور چراغ ماشین ها میسر می سازد.
سردار محسن حسن خانی یکی از اولویت های مهم پلیس آگاهی در حوزه مبارزه با سرقت را بکارگیری دوربین های پلاک خوان به منظور کشف خودروهای مسروقه بیان کرد و با اشاره به آغاز فعالیت سامانه های پلاک خوان از سال 85 در پنج استان کشور ، گفت: در سال 91، نسل جدید این دوربین ها با همکاری شرکت های دانش بنیان طراحی و به تعدادی از استان ها اختصاص یافت.
وی با اشاره به افزایش 100 درصدی واگذاری دوربین های پلاک خوان به پلیس آگاهی استان های سراسر کشور در سال 97 نسبت به مدت مشابه سال قبل افزود: این دوربین ها در مناسبت های مختلف همچون اربعین، تعطیلات نوروز و ... عملکرد مطلوبی داشته اند و پلیس قصد دارد در آینده ای نزدیک با افزایش تعداد دوربین ها، نسبت به رصد سارقان در هر نقطه کشور اقدام کند.
این دوربین ها مجهز به نرم افزار پردازشگر هستند که با پردازش تصاویر، شماره پلاک آن را استخراج می نماید. تصویرها برای کاربردهای بعدی از قبیل اعمال محدودیت تردد و گزارش عبور و مرور خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.
وی نقش دوربینهای پلاک خوان را در افزایش سرعت عمل کار آگاهان پلیس آگاهی و ارتقای سطح کشفیات تاثیرگذار دانست و گفت: پلیس آگاهی در سالیان اخیر موفقیت های چشمگیری در راستای کشف علمی جرایم و به کارگیری تجهیزات نوین به دست آورده و با افزایش و تجهیز خودروهای گشتی به سامانه پلاک خوان، شناسایی و استرداد سریع اموال مردم را در دستور کار خود قرار داده است.
براساس گزارش سایت پلیس، سردار حسن خانی به شهروندان توصیه کرد: از پارک خودرو در معابر تاریک و خلوت خودداری و در صورت امکان، نسبت به پارک وسیله نقلیه خود در پارکینگ های عمومی اقدام کنند.