حدود یک ماه از آغاز فعالیت بازار خرید و فروش خودرو میگذرد اما این بازار در سال جدید همانند بازار داخلی ها با افزایش قیمتها همراه شده است. البته رشد قیمتها به حدی غیر منطقی است که مشتریان خودرو فقط نظاره گر بازار بوده و دست از خرید کشیدهاند چرا که خرید این خودروها با این قیمت های نجومی اصلا برای مشتریان قابل تصور نیست. نبود ترخیص خودروهای وارداتی سبب شده تا دلالی در بازار خودرو رونق بگیرد و اگر هم خودرویی خرید و فروش شود به سبب آن است که هرکس برای سود بیشتر خودروی خریداری و در انبار نگهداری میکند.
در همین رابطه محسن علیخانی یکی از فعالین بازار خودروهای وارداتی به می گوید: رشد قیمت ها در خودروهای خارجی غیر قابل باور شده است .چرا که هر روز به صورت میانگین قیمت خودروهای خارجی 10 الی 20 میلیون تومان افزایش پیدا می یابد.
او در مورد علل رشد قیمت ها تصریح می کند: ترخیص نشدن خودروهای در گمرک مانده و سرنوشت نامعلوم واردات خودرو و همچنین افزایش قیمت ارز از جمله دلایلی است که بازار خودروهای وارداتی را با التهاب همراه کرده است. دولت سرنوشت واردات را مشخص نمی کند و برنامه ای برای آن ندارد و این به آشفته بازار خودروهای وارداتی بیشتر آسیب می زند.
علیخانی ادامه می دهد: درحالیکه دو ماه از آغاز ترخیص خودروهای خارجی از گمرک میگذرد اما فقط ۵۰۰ دستگاه ترخیص شده است و شرکت ها نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند. حال گویا بنا به اخبار منتشره وزارت اقتصاد برای افزایش میزان ترخیص، به رییسجمهور پیشنهاد کرده خودروهایی هم که ثبتسفارش بانکی نشدهاند، ترخیص شوند. شاید اگر این کار انجام شود از آشوب بازار خودروهای واراتی کاسته شود.
چندی پیش مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو عنوان کرده بود آخرین فرصت اجرایی شدن مصوبه هیئت دولت، ۱۶ اردیبهشت ۹۸ است و در صورت عدم اجرایی شدن آن از وزیر صمت و معاون اول رئیسجمهور تقاضا کردیم نسبت به تمدید بدون انقضا اقدام کنند. درصورتیکه تمدیدها بهصورت پیدرپی انجام نشود برداشتهای متفاوتی از این مصوبه صورت خواهد گرفت. اگر این مصوبه همچنان تمدید شود امکان موفقیت آن نیز بالاتر خواهد رفت.
او در مورد آینده بازار خودروهای وارداتی نیز این گونه بیان کرد که تصور می شد در صورت ترخیص خودروها از گمرک که شاهد افزایش ۲۰ الی ۳۰ درصدی قیمت خودروهای وارداتی در بازار خواهیم بود اما این اتفاق پیش از اینکه ترخیصها انجام شود صورت گرفت و از ۱۰ روز گذشته تاکنون شاهد قیمتهای عجیبوغریب در بازار هستیم. در حال حاضر ورود خودروهای گمرک درصورتیکه بانک مرکزی در دریافت مابهالتفاوت منطقی عمل کند احتمال عقبگرد ۱۰ الی ۱۵ درصدی خواهد داشت. بازار تقاضا در خودروهای وارداتی وجود دارد و زمانی که عرضه نیست احتمال افزایش قیمت نیز وجود دارد.