رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در گردهمایی قطعه سازان اظهار کرد: از قطعه سازان کشور که در ماه های گذشته نگذاشتند شمع صنعت خودرو خاموش شود تشکر می کنم چرا که برخی تحلیل ها حاکی از آن بود که صنعت خودرو به سختی به حیات خود ادامه می دهند.
او افزود: در ماه های گذشته در فضای مجازی حرف های زیادی علیه بنده و همکاران بنده زده شده است که جواب این حملات و بیانصافیها را نمیدهم و این مورد را به شما و همکارانم نیز توصیه میکنم.
رحمانی ادامه داد: در روزهای نخست که به عنوان وزیر انتخاب شدم صنعت خودرو و قطعه بسیار در معرض خطر بود. تولید روزانه سایپا 400 و ایران خودرو بیش از ۷۰۰ دستگاه بود و خودروها ناقص تولید می شد، اما آخر اسفند تولید روزانه 4 هزار دستگاه شد و تولید چهار برابر شد.
وزیر صمت تصریح کرد: همه ناملایمات را به جان خریدیم که تولید کشور به ویژه صنعت قطعه سازی که حدود 600 هزار نفر شغل ایجاد کرده، حفظ شود.
او ادامه داد: از قطعه سازان خواستم که هر طور شده این صنعت را حفظ کنند که این اتفاق افتاد و نتیجه آن 4 برابر شدن تولید خودرو در روز بود این درحالی بود که قطعه سازان طی نامه هایی اعلام کرده بودند که صنعت قطعه دو هفته بیشتر دوام نخواهد آورد. این در حالی است که با تقاضای کثیری در سال گذشته روبرو بودیم بطوری که یک میلیون خودرو پیش فروش شده بود.
او خاطر نشان کرد: منابع مالی بسیار محدود بود و نظام بانکی نیز نمی توانست این منابع را تامین کند. مردم باید در جریان باشند که چه اتفاقی افتاده و چگونه صنعت خودرو حفظ شد.
رحمانی در خصوص برنامه وزارت صمت برای صنعت خودرو عنوان کرد: برای سال 98 بسته ای برای صنعت خودرو که سهم بالایی در تولید ناخالص داخلی و اشتغال دارد پیش بینی شده که باید متناسب با این توانمندی ها برنامه ریزی کرد.
او تاکید کرد: هر قطعه ای که در داخل قابلیت تولید دارد باید تولید و حتی این موضوع به فرهنگ تبدیل شود و از خودروسازان انتظار می رود که این راه را ادامه دهند.
وزیر صمت با تاکید بر این که خودروسازان نباید دنبال قطعه سازی بروند زیرا در 15 استان قطعه سازی صورت می گیرد، اظهار کرد:خودروسازان ملزم به واگذاری اموال غیر تولیدی تا پایان شهریور و واگذاری شرکت های وابسته خود تا پایان سال هستند.
او ساخت داخل، صادرات به کشورهای همسایه، معدن، بازار و فناوری را پنج رویکرد مهم وزارت صمت در سال 98 شمرد و گفت: کشورهای همسایه دو درصد نیاز خود را از ایران تامین می کنند که رقم آن 25 میلیارد دلار است. اگر این دو درصد به چهار درصد تبدیل شد رقم آن به 50 میلیارد دلار خواهد رسید.
وزیر صمت همچنین تاکید کرد که در بورس باید مانع از دلالی شویم که دو معاونت وزارت به این موضوع ورود کرده اند.