قیمت خودرو در بازار پس از افزایش قیمت رسمی محصولات خودروسازان مدتی بود که به تعادل رسیده بود و خبری از افزایش قیمت ها به گوش نمی رسید اما در چند روز گذشته به یکباره دوباره قیمت ها روند صعودی به خود گرفت و خودروسازان برای شکست حباب قیمت ها تصمیم به عرضه و فروش فوری محصولات خود گرفته اند.
شرایط تحریمی حاکم بر کشور و به طور خاص صنعت خودرو به عنوان اولین صنعت مورد هدف قرار گرفته سبب شده تا مشکلات بسیاری دست و پا گیر تولید خودرو در کشور شود. افزایش قیمت های تمام شده محصولات و از سویی سخت شدن تامین قطعات برای خودروسازان نیز تولید را تحت الشعاع قرار داده است به نحوی که شاهد کاهش تولید هستیم.کاهش تولید و ضرر و زیان ده شدن خودروسازان آن ها را بر آن داشت تا بر افزایش قیمت ها اصرار بورزند و دولت رابرای افزایش قیمت خودرو مجاب کنند که در نهایت دولت این مجوز را برای آن ها صادر کرد و آن ها مجوز قیمت گذاری پنج درصد زیر قیمت بازار را از متولیان قیمت گذاری گرفتند.
اگرچه وزیر صمت خبر از افزایشی شدن تولید در ماه جاری داده است اما کاهش تولید از ابتدای سال کار خود را کرده است و خودروسازان با افزایش قیمت ها هم نتوانسته اند از پس تعهدات خود به مشتریانشان بر بیایند و هر روز تعداد زیادی از مشتریان آن ها رو به روی این خودروسازی ها صف می کشند و خودروهای ثبت نامی خود را طلب می کنند. خودروسازان نیز با برگزاری جلساتی با آن ها تلاش کرده اند تا مشتریان خود را تکریم کنند و به مشکلاتشان رسیدگی کنند.
یکی دیگر از مشکلات ایجاد شده از فضای تحریم و نوسانات ارز، گرانی بی رویه قیمت خودرو در بازار خودرو و حاشیه بازار است که انتظار می رفت با مجوز افزایش قیمت ها این تلاطم کمی آرام بگیرد و از روند صعودی افزایش قیمت ها کاسته شود که مدت کوتاهی این چنین بود و دوباره در چند روز اخیر شاهد افزایش قیمت بالای خودرو در بازار بودیم. تا جایی که قیمت خوددرویی همانند پراید تا 50 میلیون در بازار بالا رفته است. کارشناسان در این زمینه معتقدند که راهکارهای اتخاذ شده برای کنترل وضعیت بازار ناقص بود و ناکارآمدی این سیستم قیمتگذاری نیز قابل پیش بینی بوده است. امیر حسین کاکایی در این زمیته گفته است که باید قیمتگذاری ها اصولی و بر مبنای اعداد و ارقام واقعی باشد، بطور مثال نرخ واقعی ارز در نظر گرفته شود که در این صورت بازار خود به خود به تعادل می رسد.
او مشکل اصلی را بی برنامگی دولت می داند و عنوان می کند دولت به ایجاد محیط فسادآمیز دامن زده است و در این شرایط بستر فساد برای همه از مردم عادی و نمایشگاه دار تا شرکت های خودروساز و نمایندگی ها فراهم شده است.
همچنین سعید موتمنی رییس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو بارها بر این موضوع تاکید کرده است که نبود عرضه سبب افزایش قیمت در بازار و بر هم خوردن تعادل بازار می شود و بر این موضوع پافشاری کرده که خودروسازان با عدم عرضه محصولاتشان بازار را کنترل می کنند. او می گوید که خودروسازان موظف اند تا با عرضه محصولات از ایجاد حاشیه بازار منفی و سود بردن دلالان جلوگیری کنند.