سیستم تهویه مطبوع خودرو گاهی اوقات بوی بدی از خود متساعد می کند که باعث می شود استفاده از این سیستم با حس نامطبوع همراه شود. اما این بوی بد از کجا می آید و روش میارزه با آن چیست؟
بوی بد سیستم تهویه مطبوع و روش مبارزه با آن
• بوی بد از کجا می آید؟
سیستم تهویه مطبوع خودرو چه در بخش بخاری یا کولر به هیچ وجه سیستم ایزوله و بسته ای به حساب نمی آید. از این رو به دلیل باز بودن این سیستم مخصوصا از درون اتاق و قابلیت نفوذ مواد بیرونی به درون آن می تواند بوی بدی تولید کند.
ورد هرگونه مایع یا جامد خوراکی و حشرات بر حسب اتفاق به درون سیستم تهویه، می تواند منجر به فساد مواد غذایی و تولید باکتری هایی شود که بوی بدی تولید می کنند. این منشا می تواند از داخل و حتی خارج اتاق خودرو به واسطه نفوذ مواد شوینده در کارواش ها به درون فیلتر اتاق، داکت های سیستم تهویه یا بروز نشتی در سیستم بخاری خودرو نیز اتفاق می افتد.
ازاین رو ابتدا لازم است که سر منشا بوی بد را یافت و سپس در راستای رفع آن اقدام کرد.
• چگونه بوی بد را از بین ببریم؟
روش 1- برای از بین بردن بوی بد باید عامل فساد و ایجاد کننده بو و باکتری هایی که درون سیستم تهویه رشد کرده اند را از میان برد. برای این کار اسپری های مخصوصی در کشورهای خارجی تجویز می شود که معمولا در ایران یافت نمی شوند. از این رو می توان به اسپری هایی دست ساز تکیه کرد که معمولا از مواد دم دستی مانند ترکیبات آب لیمو ترش و آب، یا سرکه و آب تهیه می شوند. آب لیمو و سرکه طبیعی به دلیل داشتن ترکیبات اسیدی طبیعی قابلیت از بین بردن باکتری ها و گندزدایی دارند. می توانید از ترکیب یک به چهار آب لیمو یا سرکه و آب و ریختن آن درون اسپری های دستی برای نظافت درون داکت های سیستم تهویه مطبوع استفاده کنید.
روش انجام کار:
- با برداشت دمپرهای خروجی هوا، ترکیب آب لیمو یا سرکه را تا حداکثر عمق داخل داکت ها اسپری کنید.
- سپس کمی تحمل کنید تا ترکیب اثر کند. بهتر است این فرایند را در چند ساعت چندین بار تکرار کنید.
- در آخرین مرحله، پیشرانه خودرو را روشن کنید تا بتوانید از بخاری خودرو بهره بگیرید. بخاری خودرو را تا آخرین درجه زیاد کنید و اجازه دهید تا به اندازه ای کار کند که باعث داغ شدن داکت ها و بخار شدن ترکیب سرکه یا آب لیمو شود.
- ممکن است پس از خشک شدن داکت ها تا مدت نسبتا طولانی بوی لیمو و سرکه در خودرو بماند. از این رو بهتر است این نوع نظافت را در فصل سرد سال انجام دهید که استفاده از بخاری خودرو بسیار بیشتر است. چون گرما با سرعت بیشتری بودی سرکه و لیمو را از بین می برد.
روش 2- همیشه و در تمام فصول سال حتما از فن سیستم تهویه مطبوع استفاده کنید. حتی اگر نیازی به کولر یا بخاری ندارید حداقل هفته ای یک بار به هنگام رانندگی با خودرو، فن سیستم تهویه را به مدت یک ساعت روشن بگذارید تا هرگونه رطوبت درون داکت ها خشک شود.
پیشگیری:
1- فیلتر اتاق را به موقع تعویض کنید تا آلودگی های درون آن موجب بو گرفتن اتاق خودرو نشود.
2- در فصل های گرم سال، نیم ساعت قبل از خاموش کردن پیشرانه خودرو ترجیحا سیستم کولر را خاموش کنید تا یخ روی اواپراتور ذوب شده و خشک شود. عدم وجود رطوبت روی اواپراتور احتمال بو گرفتن سیستم تهیه را کاهش می دهد.
3- درصورتی که در مکان های مرطوب زندگی می کنید، حتی درصورت عدم بو دادن سیستم تهویه، حتما از روش اسپری کردن درون داکت های سیستم تهویه استفاده کنید تا سیستم تهویه همیشه خوش بو و تمیز بماند.