البته بعدا مشخص شد که یکی از کارکنان شرکت، سیستم ایموبالایزر خودرو را هک کرده و سبب این مشکلات شده است. اما تحلیل کارشناسان نشان میدهد که امکان هک شدن موتور خودروها فجایعی بسیار بیشتر از خرابکاری آن کارمند خودروسازی به وجود خواهد آورد. طبق تحقیق گروه تحلیل دانشگاه راتجر، هکرها میتوانند برای مثال با شنود سیگنالهای بیسیمی که از تایرها به موتور مخابره میشود تشخیص دهند که آیا خودرو در حال حرکت است یا خیر.
رخدادهای مشابه نشان میدهد که خودروها روز به روز در مقابل حمله ویروسها، بدافزارها و هکرها آسیبپذیرتر خواهند شد. اگرچه هنوز این حملات فراگیر نشدهاند اما این امکان در حال افزایش است.
هر چقدر که گجت ها و آپشنهای خودرو بیشتر باشد، خودروی شما ممکن است آسیبپذیری بیشتری در مقابل هکرها از خود نشان دهد. در دهههای قبلی، خودروها بیشتر حالت مکانیکی داشتند و قسمت الکترونیکی موتور ان محدود به برق و توان خودرو میشد و به شبکه اینترنت هم وصل نبودند اما با ظهور فنآوری دیجیتال، خودروها هم هر چه بیشتر هوشمندتر شدند.
خودروهای جدید دارای سیستم پردازش با نام ECU میباشند که در حقیقت مرکز کنترل و پردازش خودرو میباشد. وظیفه این واحد، کنترل ایربگ، سیستم ضد سرقت، ترمزها و در مواردی حتی وظیفه جلوگیری از تصادفات را برعهده دارد. اما مشکل از آنجا شروع شد که با پیشرفت فنآوری میتوان خودرو را از طریق گوشی هوشمند کنترل کرد. هک های man in the middle میتواند با شنود سیگنالهای خودرو و رمزگشایی آن از سد امنیت خودرو عبور کند و کنترل خودرو را به عهده بگیرد.
در پایان باید گفت که هک خودرو قابل انجام است اما در حال حاضر به علت تازه بودن موضوع خطری خودروها را به صورت جدید تهدید نمیکند. با این وجود با پیشرفت فنآوری و همینطور روی کار آمدن روش های جدید برای نفوذ در سیستمها ممکن است هکرها بتوانند کنترل خودرویمان را از دستمان بگیرند.
با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.