خانه
قیمت خودرو
لیزینگ خودرو
اجاره خودرو
اطلاعات خودرو
سواری
شرکت های داخلی :
آسان موتور
اطلس خودرو
ایران خودرو
ایرتویا
پارس خودرو
پرشیا خودرو
دیارخودرو
رامک خودرو
سایپا
ستاره ایران
کرمان خودرو
کرمان موتور
گروه بهمن
مدیران خودرو
شرکت های بیشتر
شرکت های خارجی :
ام جی
آئودی
بی ام و
پژو
تویوتا
دوج
رنو
شورولت
کیا
لکسوس
لیفان
مرسدس بنز
نیسان
هیوندای
شرکت های بیشتر
کامیون
آریا دیزل
آمیکو
ایران خودرو دیزل
بهمن دیزل
خودرو کویر (BMC)
خودروسازان دیزلی آذربایجان
رایان دیزل ایران
زامیاد
سایپا دیزل
سپهر دیزل کاوه (Hyundai)
کاریزان خودرو(KAVIAN)
ماموت دیزل
CAT
اسکانیا
ایویکو
بنز
داف
رنو
مان
ولوو
یو دی
وانت
ایران خودرو
ایرتویا
بهمن خودرو
دیار خودرو
زامیاد
سایپا
ایسوزو
تویوتا
جی ام سی
دوج
رام
سوزوکی
شورولت
فورد
فولکس
کادیلاک
نیسان
هوندا
موتور
ایران دوچرخ
تک تاز موتور
تلاش
آپریلیا
بی ام و
دوکاتی
سوزوکی
کاوازاکی
هارلی دیویدسون
هوندا
یاماها
اتوبوس
ایران خودرو دیزل
رانیران
زامیاد
سپهر دیزل کاوه (Hyundai)
عقاب افشان
اسکانیا
بنز
فورد
مان
میتسوبیشی
هایر
آگهی خودرو
سواری
کامیون
وانت
موتور
اتوبوس
خدمات خودرو
نمایندگی مجاز
آرتاتاک موتور
آریا دیزل
آرین موتور پویا
آسان موتور
اطلس خودرو
آمیکو
ایران خودرو
ایرتویا
پارس خودرو
پرستوی آبی
پرشیا خودرو
جیلران موتور
دیار خودرو
رامک خودرو
سایپا
سایپا دیزل
ستاره ایران
کرمان خودرو
گروه بهمن
گریت وال (ولیکس)
مدیا موتور
مدیران خودرو
معین موتور
جایگاه سوخت
CNG
اخبار خودرو
لیزینگ
قیمت و لیزینگ
داخلی
مسابقات داخلی
فنآوری
سوپر ماشین
کانسپت
کلاسیک
کلیپ تبلیغاتی
موتورسیکلت
عمومی
رسمی
تیونینگ
اتومبیلرانی
مسابقه هفته
سایت
آگهی
مقالات خودرو
فنی
بررسی و مقایسه
پادکست
خودروی سنگین
موتورسیکلت
سوپر ماشین
کلاسیک
خودروهای سبز
خودروهای آینده
فنآوری
اپلیکیشن
اتومبیلرانی
عمومی
مصور
برترینها
مسیریابی
مقالات خودرو
:
بررسی و مقایسه
:
سیاه و سفید استانداردهای جدید خودرو
1396/11/30
15:00
سیاه و سفید استانداردهای جدید خودرو
خودروسازان داخلی در شرایطی به ارتقای استاندارد محصولات خود ملزم شدهاند که با توجه به اعتراضات اخیر آنها و همچنین عدم ارائه برنامهای مدون برای اجرای الزامات و معرفی محصولات جایگزین، بهنظر میرسد اجرای استانداردهای جدید در خودروهای داخلی عملا به محاق رفته است.دنیای اقتصاد: خودروسازان داخلی در شرایطی به ارتقای استاندارد محصولات خود ملزم شدهاند که با توجه به اعتراضات اخیر آنها و همچنین عدم ارائه برنامهای مدون برای اجرای الزامات و معرفی محصولات جایگزین، بهنظر میرسد اجرای استانداردهای جدید در خودروهای داخلی عملا به محاق رفته است.
طبق اعلام سازمان ملی استاندارد، تعداد استانداردهای مربوط به خودروهای داخلی، باید از ۵۵ به ۸۵ مورد افزایش یابد و خودروسازان کشور برای پیادهسازی آنها تنها تا دی ماه سال آینده فرصت دارند. بر این اساس، خودروسازان ملزم شدهاند تعداد استانداردهای خودرویی را تا تیر ماه ۹۷ به ۶۱ مورد رسانده و ۶ ماه بعد نیز ۶۱ مورد را به ۸۵ استاندارد ارتقا دهند. بنا به گفته مدیران سازمان ملی استاندارد، خودروسازان اگر استانداردهای موردنظر را پاس نکنند، با توقف شمارهگذاری محصولاتشان مواجه خواهند شد. این قید اجرایی در شرایطی است که خودروسازان در چند نوبت و بهخصوص هفته گذشته مراتب اعتراض خود را به الزام استانداردها اعلام کرده و بهنظر میرسد اصلا برنامهای برای اجرای استانداردهای جدید ندارند. آنها همچنین تا به امروز برنامه مشخص و مدونی بابت ارائه محصولات جایگزین (در صورت پاس کردن استانداردهای جدید توسط خودروهای فعلی) ارائه ندادهاند. اصل حرف خودروسازان داخلی این است که استانداردهای جدید چندان قابلاجرا نبوده و باید اولا محتوای آنها تغییر کند و ثانیا مدت زمان بیشتری برای اجرایشان لحاظ شود. بنا به گفته مدیران خودروساز، برخی از استانداردهای ۸۵گانه را حتی بزرگان صنعت خودرو نیز پاس نمیکنند و از همینرو بهتر است سازمان ملی استاندارد در این ماجرا تجدیدنظر کرده و منطقیتر تصمیم بگیرد. این اعتراضات در شرایطی است که پیشتر نیز مسوولان انجمن خودروسازان ایران نسبت به بروز بحران تولید خودرو در یکی، دو سال آینده و در اثر اجرای استانداردهای جدید، هشدار دادهاند.
به گفته آنها، بیشتر خودروهای داخلی توان پاس کردن استانداردهای جدید را ندارند، بنابراین اگر سازمان ملی استاندارد روی اجرای آنها مصر باشد، حدود ۸۰۰ هزار خودرو داخلی عملا با توقف تولید مواجه خواهند شد. از مجموع این اظهارات و اعتراضات در کنار بیبرنامگی و بیمیلی خودروسازان به اجرای استانداردهای جدید، این پیام روشن قابل دریافت است که استانداردهای الزامی موردنظر، در خودروهای داخلی پیاده نخواهند شد. طبعا اگر قرار بود این استانداردها در وقت مقرر اجرایی شوند، خودروسازان داخلی این همه اعتراض و انتقاد به این ماجرا نداشته و از طرفی، مقدمات اجرایی شدن آنها را فراهم میآوردند، حال آنکه شرایط کاملا برعکس است. اما پرسش مهمی که در این ماجرا وجود دارد، این است که بالاخره سازمان ملی استاندارد حق دارد یا خودروسازان؟ به عبارت بهتر، باید حق را به این سازمان که میخواهد استاندارد خودروهای داخلی را به اروپا نزدیک کند، داد یا خودروسازان که میگویند استانداردهای موردنظر (با توجه به اثر افزایشی بر قیمت و همچنین آپشنیزه بودن آنها) قابلیت اجرایی ندارند؟ برای پاسخ به این پرسش باید از دو منظر «اثرگذاری استانداردهای جدید بر کیفیت خودروها» و «تاثیر قیمتی استانداردها» به ماجرا پرداخت. در باب موضوع اول (اثرگذاری استانداردهای جدید بر کیفیت خودروها)، میطلبد که با نگاهی به الزامات و دستورالعملهای قبلی سازمان ملی استاندارد، اثر آنها را بر بهبود کیفی خودروهای داخلی بررسی کرد. دو مورد از معروفترین استانداردهای موردنظر که پیشتر اجرایی شدهاند، نصب سیستم ترمز ضدقفل و کیسه هوا در خودروهای داخلی است. اگرچه اثر این دو مورد بر افزایش ایمنی خودروها قابلانکار نیست، با این حال نمیتوان ادعا کرد در مجموع سطح کیفی خودروهای داخلی در نتیجه الزامات لحاظ شده، چندان بالا رفته باشد. مشکل اصلی در سطح کیفی پایین خودروهای داخلی، کیفیت نامناسب و نامرغوب قطعات بهکار رفته در آنهاست، موضوعی که بارها مورد تایید خودروسازان و حتی قطعهسازان نیز قرار گرفته است. قطعهسازان داخلی پیشتر بر این موضوع صحه گذاشتهاند که سطح کیفی محصولاتشان متناسب با قیمت در نظر گرفته شده برای آنها از سوی خودروسازان است.
در واقع ازآنجاکه قیمتگذاری خودرو در ایران آزاد نبوده و خودروسازان متهم به گرانفروشی هستند، معمولا از سطح کیفی قطعات (در راستای کاهش هزینهها)، کاسته میشود و از همینرو کیفیت خودروها متاثر از این ماجرا بهبود چندانی نمییابد. این در شرایطی است که نگاهی به استانداردهای جدید خودرویی نشان میدهد سازمان ملی استاندارد هنوز هم از اصل ماجرا (توجه به کیفیت قطعات) دور مانده و به این موضوع که ریشه کیفیت پایین خودروها از کجا آب میخورد، توجهی نکرده است. البته در اینجا نیز با دو چالش بزرگ مواجه هستیم که اولی بالا رفتن قیمت خودروها در صورت بهبود کیفی قطعات است و دومی نیز به خطر ادامه تولید خودروهای قدیمی مربوط میشود. واضحتر اینکه اگر ارتقای استاندارد قطعات نیز الزامی شود، انتهای ماجرا افزایش قیمت و ادامه تولید خودروهای قدیمی است که بهنظر نمیرسد به صلاح خودروسازی و مشتریان ایرانی باشد. هرچه هست، ظاهرا استانداردهایی که این سازمان الزامی کرده، به نوعی بیشتر به آپشن شبیه هستند و بعید بهنظر میرسد کمک چندانی به بهبود کیفیت خودروهای داخلی کنند، هرچند البته نمیتوان تاثیر آنها را بر افزایش ایمنی منکر شد.
حال اما از منظر دوم یعنی اثر افزایشی استانداردهای جدید بر هزینه تولید و قیمت تمامشده خودروها به این ماجرا نگاه کنیم. تردیدی وجود ندارد که اجرای استانداردهای جدید (جدای از اثربخش بودن یا نبودن آنها بر سطح کیفی خودروهای داخلی)، هزینه تولید را افزایش خواهد داد. بالا رفتن هزینه تولید، به افزایش قیمت تمامشده میانجامد و بنابراین مشتریان باید پول بیشتری برای خرید خودروها بپردازند، آنهم در شرایطی که همین حالا نیز خیلیها توان خرید با قیمتهای فعلی را ندارند. هرچند با توجه به موارد مطروح اعتراض خودروسازان به استانداردهای جدید، تا حدی قابلپذیرش بهنظر میرسد، با این حال این موضوع چیزی از قصور آنها در کیفیت پایین محصولاتشان کم نمیکند. شرکتهای خودروساز داخلی در بیشتر موارد روی خوش به ارتقای استانداردها و بهبود کیفیت و ایمنی محصولات خود نشان نمیدهند و بهانههای مختلفی نیز بابت توجیه رفتار خود میتراشند و نتیجهاش این شده که بعد از این همه سال تجربه، هنوز هم کمتر کسی از سطح کیفی خودروهای تولید داخل رضایت دارد. این نارضایتیها نیز بیش از آنکه به آپشنها و امکانات ظاهری خودروهای داخلی مربوط باشد، مسائل و موارد عمیقتری را شامل میشود، از جمله کیفیت پایین قطعات و مونتاژ نامناسب و بروز ایرادهایی عجیب و غریب در خودروهای صفر کیلومتر. در چنین شرایطی، بهنظر میرسد در مجموع آنچه به خیر و صلاح خودروسازی و مشتریان ایرانی است، خروج خودروهای قدیمی از خطوط تولید و جایگزینی آنها با محصولاتی بهروزتر است. این در حالی است که بهنظر میرسد هم خودروسازان و هم قطعهسازان داخلی بدشان نمیآید تولید محصولات قدیمی ادامه یابد، زیرا سودی که اینها به دنبال دارند، شاید در محصولات جدید نباشد و صدالبته که دردسرشان نیز از جهات مختلف (تولید، تامین قطعه و قیمتگذاری و...) کمتر است.
منبع (source)
donya-e-eqtesad.com
با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در
تلگرام 1Car
، آخرین اخبار را دنبال کنيد.
برچسب :
خودرو
مرتب سازی :
محبوبترین
تاریخ صعودی
تاریخ نزولی
نظرات کاربردی
همه نظرات
1 نظر
کاربر: امیر(سابق)
4
حکایت خودروسازهای ما حکایت چوب تر و .... هست. اگر قرار بود حرکتی بکنند تو این چهل سال میکردند من و دوستانی که با هم صحبت میکردیم 100درصد موافق این موضوع بودند باید به این چپاولگران و قاتلان جان مردم بیشتر از این سخت گرفت
19:16 1396/11/30
گزارش
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1
ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام
پاسخ به :
نظر شما
نظر شما با موفقیت ارسال شد.
مقالات برتر
هفته
|
ماه
|
سال
پربحث ترین خودروی
هفته
|
ماه
|
سال
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
مقالات
محمد-::::::::
14 نظر
سوم بهمن
9 نظر
شاهین اتومات هفته ۴ اسفند ۴۰۳ ، ۲۹۰ واریز
5 نظر
اطلاعات خودرو
دوگانه تیر
34 نظر
توحید ارومیه
27 نظر
مجید غلامی
22 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
مشخصات کامل فنی و رفاهی خودرو شاهین سایپا
درسا
: مبارک باشه ، خدا کنه فردا ۱۲ اسفند شروع کنن به فاکتور کردن
وعده سایپا برای تحویل شاهین، اطلس و سهند
خانم افشار
: دوستان کسی هست که فروردین یا اردیبهشت جی رو تبدیل به جی ال زده و تکمیل وجه کرده باشه؟آیا ماشینتون فاکتور شده؟پیگیر که میشیم میگن جی ال ها تا ۱۵اردیبهشت فاکتور شده.میخوام ببینم حقیقت داره یا نه؟ من خودم خرداد تبدیل به جی ال زدم و تکمیل وجه کردم
وعده سایپا برای تحویل شاهین، اطلس و سهند
محمدتقی افشاری
: سلام خدمت جمیع دوستان شاهین g,gl.cvtوپلاس خواهشاً برای یکبار هم شده بیاییدیه قراری بزاریم همه باهم بریم جلوی شرکت سایپا برای احقاق حقمون.دوستان لطفاً نظربدین یک دست صدانداره
وضعیت خودروی مشتریان کرمان خودرو
آراد ایگل
: سلام. بی زحمت کسی شماره تماس پیگیری وضعیت خودرو رو نداره؟ صدای مشتری که قسمت پیگیری نداره یا شماره تماس کارخانه؟
آغاز پیش فروش خودرو سهند برای اولین بار (اسفند 1402)
سهند دی ماه
: تعطیلات یک هفته ای هم شروع میشه دیگه سهند ول میشه خدا ازشون نگذره که هیچی به هیچی
شرایط فروش شاهین G پس از مدتها اعلام شد [آذر 1403]
شاهین
: نگران نباشید تجمع سر جای خودش هست اینکه از بین هزاران نفر یه نفر فاکتور بشه هم دلیلی بر لغو تجمع نیست
وضعیت خودروی مشتریان کرمان خودرو
رضا
: دوست عزیز چه رنگی ثبت نام کرده بودین؟
وعده سایپا برای تحویل شاهین، اطلس و سهند
شاهین
: سلام. میگم میخوام برم شکایت کنم گفتن قرارداد امضاء زدی سودش رو میگیری گفتم قرارداد یک طرف بود مگه من نوشتم میگن همینه که هست
آب پاکی روی دست متقاضیان شاهین دنده ای
شاهین جی
: سلام رفتم از نمایندگی پرسیدم گفت شاهین جی بعد از عید اصلا تحویل ندادیم .حتی آخرین فاکتورش هم نگفت چه تاریخی بوده .اصلا معلوم نیست پیش فروشای پاییز رو تحویل دادن یا نه چه برسه اردیبهشت خرداد .....فقط باید تجمع کنیم همون تاریخ ۱۱ مرداد روز شنبه فکر کنم خوب باشه
شرایط فروش شاهین G پس از مدتها اعلام شد [آذر 1403]
قلی نیا
: سلام دوستان میبینید تا حرف از تجمع میشه میان میگن ما فاکتور شدیم بد یکی دیگه هم میاد میگه خوش خبر باید مبارک فلان اینا همه بازیه بازیی هستش که چن دهه که خودتون بهتر میدونید و منم نمیخوام دهنم باز بشه پس شنبه هفته اینده را فراموش نکنید این بلاهایی که سرمون اوردن رو یادتون نره
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
سورن ELX EF7
سورن پلاس موتور جدید مهرماه
: قرداد تحویل 90 روزه هست من هم تحویل مهرماه هستم پیش فروش بودم دعوتنامه نامه آمده تحویل خودرو 90 نمایندگی الکی میگه ماشین ندارند بدن تازه درن تیرماه فاکتور می کنند طرح فروش فوق العاده را همن 90 روز فاکتور می کنند زودتر نمیدن
سایپا اطلس جی
بهزاد اطلس اذر
: شهرستانیا چند روز بعد پلاک ماشین تحویل گرفتین؟؟
ساینا
ساینا بهمن
: سلام دوستان کسی هست واریز اولیه اش 22 بهمن باشه؟؟تکمیل وجه کی پرداخت کرده؟
سورن ELX EF7
3تیر
: کسی هم رزور باشه فاکتور شده باشه
سورن ELX EF7
3تیر
: دوستان تحویل 3تیر ی سره زنگ بزنید ایران خودرو اگ کم بیاریم ماشین میره واسه مهر ماه من امروز چند باز زنگ زدم بهم گفتن مهر ماه اگ ماشین باشه لطفا شما هم پیگیری کنید
ساینا
امید
: دوستان کسی از شما تولید تهران هست یاهمگی تولید کاشان لطفا بگید رنگ ساینا چی زده تشکر
دنا 1.7
6دنده 31 خرداد رینگ فولادی سفید
: تماس گرفتم با ایران خودرو گفت تا اخر این هفته یا اوایل هفته بعد فاکتور میشه خدا میدونه دروغه یا راست
ساینا
بهمن
: الکی جو نده فوق بهمن مونده هنوز تازه پول دادی منتظری زود هم ماشین بدن بهت
سایپا کوییک
مرتضی
: سلام مال منم انطوری که شما میگی بود زنگ زدم نمایندگی شماره درخاستم فرق داشت راهنماییم کرد یه شماره درخاست دیگه داد خوب شد
سورن ELX EF7
31تیر
: سلام منم رزو بودم پول ریختم