چینی ها چند سالی می شود که ضمن ایجاد تنوع نسبی، بخشی از بازار خودروی ایران را به خود اختصاص داده و به طرق مختلف در حال افزایش سهم خود هستند. به تازگی کمپانی BYD که در زمینه انرژی های تجدیدپذیر نیز فعالیت می کند، اعلام کرده که قصد دارد با همکاری کارمانیا به اولین تامین کننده خودروهای کاملا الکتریکی در بازار ایران تبدیل شود.
همکاری استراتژیک BYD با کارمانیا که یکی از بزرگ ترین خودروسازان خصوصی ایران به شمار می رود، شامل موارد دیگری مثل خودروهای هیبریدی، خودروهای تجاری برقی و باتری های قابل شارژ می شود.
“همکاری ما با کارمانیا گامی مهم در گسترش فعالیت های ما در خاورمیانه است. بازار خودروهای پاک در ایران پتانسیل بسیار بالایی دارد، زیرا دولت این کشور به دنبال توسعه بلندمدت در این زمینه است. ما تلاش می کنیم از تکنولوژی عالی خود به منظور تهیه محصولات و خدمات با کیفیت برای مردم ایران استفاده کنیم.” این ها بخشی از صحبت های آقای هوانگ (AD Huang) مدیر بخش فروش کمپانی BYD در خاورمیانه و آفریقا است که در مصاحبه خود اظهار کرده است.
ایران فقط یکی از کشورهای منطقه خاورمیانه است که قصد دارد خود را با تغییرات الگوهای جوی سازگارتر کند، به همین جهت استفاده از خودروهای دوستدار محیط زیست که وابستگی کمی به سوخت های فسیلی داشته باشند یکی از راهکارهای پیش رو در نظر گرفته شده است.
پویا سالاری شریف مدیرعامل کارمانیا نیز در این باره گفته: “به دلیل تکنولوژی بلوغ یافته BYD، مقیاس تولید و موفقیت های عملیاتی، ما نسبت به آینده خودروهای پاک در ایران بسیار خوشبین هستیم.”
بر اساس قرارداد منعقد شده، شاسی بلند تانگ (Tang) اولین محصول دوستدار محیط زیست BYD در ایران خواهد بود.
این اتومبیل خوش فرم که شباهت هایی با نسل سوم لکسوس RX در نمای خارجی دارد، به یک موتور بنزینی و دو موتور الکتریکی مجهز شده که در مجموع قدرتی برابر 498 اسب بخار در مدل پایه و 551 اسب بخار در مدل پرفورمنس تولید می کنند.
شتاب این دو مدل به ترتیب 4.9 و 4.5 ثانیه اعلام شده که برای یک شاسی بلند آن هم از نوع چینی رقم بسیار در خور توجهی است. هنوز از زمان عرضه و قیمت تقریبی در ایران صحبتی نشده اما با توجه به بهای حدود 48 هزار دلاری شاهد گران ترین، قدرتمندترین و پیشرفته ترین خودروی چینی در خیابان ها خواهیم بود.
شایان ذکر است BYD در خاورمیانه و آفریقا در حوزه ذخیره انرژی، خودروهای سبز و بهره برداری از انرژی خورشیدی فعالیت می کند.