اگر شما هم به طراحی خودرو علاقمند هستید و قصد دارید مهارت خود را در این زمینه بالا ببرید، بهتر است تا جای ممکن از اشیاء مختلف اسکچ بزنید و از این طریق به مطالعه بصری آنها بپردازید. این کار باعث میشود جزئیات را بهتر درک کرده و در ترسیم آنها به مهارت برسید. با مداومت بر طراحی، ذهن شما به مشاهده جزئیات عادت میکند و در پی آن دقتتان در تجزیه و تحلیل فرم بالا میرود.
همانطور که در فیلم تهیه شده در ادامه مطلب خواهیم دید چراغ جلوی اتومبیل به عنوان جزئی از کل بدنه خودرو طراحی میشود. ممکن است ترسیم کامل یک خودرو برای شروع کار کمی خسته کننده و مشکل باشد. برای حل این مسئله میتوانید بر روی قسمتهای مختلف به صورت جداگانه کار کرده و پس از دستیابی به مهارتهای لازم، به سراغ ترکیب کردن اجزا و طراحی حجمی یکپارچه بروید. این روش سه ویژگی دارد:
۱. ترس از شروع را از بین میبرد
شروع کار طراحی خودرو با اجزا بزرگ و پیچیده که متشکل از جزئیات زیادی هستند برای تازهکاران کمی دلهرهآور است. همه ما میتوانیم زمانهایی را به یاد آوریم که قصد طراحی یک خودرو یا محصولی فوقالعاده خلاقانه را داشتهایم، اما در کنار آن همه شوق دلهرهٔ شروع کار را نیز تجربه کردهایم. منبع این ترس درونی ایدهآلهایی هستند که در ذهن خود ساختهایم اما نمیدانیم چگونه آنها را به تصویر بکشیم.
۲. اعتماد به نفستان را بالا میبرد
تکرار تجارب موفق در طراحی اجزاء یک محصول بزرگ، این اطمینان را به شما میدهد که از عهدهٔ قسمتهای پیچیدهتر نیز برخواهید آمد، و در نهایت با مشاهده دقیق و درک جزئیات توانایی تجزیه و تحلیل فرم را به دست آورده و از آن پس خودتان به خلق فرمهای جدید و مبتکرانه میپردازید.
۳. به مشاهده دقیقتر جزئیات کمک میکند
وقتی شما جزئی از یک کل را طراحی میکنید تمرکزتان فقط بر روی همان قسمت است، در صورتی که اگر برای طراحی کامل بدنه خودرو تلاش کنید به احتمال زیاد نکات ظریفی از دیدتان پنهان میماند. البته منظور این نیست که طراحی کامل خودرو کنار گذاشته شود، چرا که این کار برای تمرین فرمهای مختلف و درک پرسپکتیو لازم است، اما اگر در روند انجام آن دچار مشکل شدید به طراحی اجزاء برگشته و سپس با کنار هم قرار دادن آنها به یک خودرو کامل برسید.