پیچ خطرناک زیاده خواهی در انتظار «رنو»

 

پیچ خطرناک زیاده خواهی در انتظار «رنو»

 
قرارداد رنو با گروه خودروسازی سایپا که قرار بود اسفندماه سال گذشته به امضا برسد گویا به سنگ بزرگی خورده، بعد از نزدیک به شش ماه هنوز هیچ خبری از زمان قطعی امضای این قرارداد نیست.
همان روزهای نخست پسابرجام در زمستان سال 94 بود که بعد از امضای قرارداد ایران خودرو و پژو، نام رنو به عنوان دومین شریک خودروسازی ایران، در پسابرجام به میان آمد تا بعد از ایران خودرو، این سایپا باشد که با یک خودروساز خارجی قرارداد امضا می کند.
 
گرچه هم مدیرعامل رنو پارس و هم مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا زمان امضای این قرارداد را تا پایان اسفند اعلام کرده بودند، اما نه تنها هیچ امضایی صورت نگرفت، بلکه پس از شش ماه مقامات ارشد سایپا همچنان تاریخ دقیقی را برای امضای این قرارداد اعلام نمی کنند.
 
رنو در پیچ خطرناک
 
قرار بود پس از سایپا این قرارداد ایران خودرو و رنو باشد که به امضا می رسد اما هاشم یکه زارع، مدیرعامل ایران خودرو، در مجمع عمومی سالانه این شرکت از تفاهم اولیه برای تولید محصولات مشترک با رنو خبر داد. اما دلیل این تعلیق در امضای قرارداد با خودروسازی که از شرکای قدیمی صنعت خودروی ایران محسوب می شود چیست؟
 
شریکی که گرچه به بدقولی هایش در پروژه ال90 انتقادهای زیادی وارد می شود اما محصولاتش در ایران به دلیل کیفیت از استقبال خوبی برخوردار بوده است.
 
سیدمحمد علی سیدابریشمی، رئیس هیأت مدیره سایپا، در این زمینه می گوید: «توقعات رنو زیاد است، این شرکت می خواهد در سایت ما تولید کند، از بازار ما استفاده کند اما در مقابل هیچ هزینه ای پرداخت نکند. شرایط ما برای رنو مشخص است و اجازه زیاده خواهی به هیچ کسی داده نمی شود. هرکس چارچوب قرارداد ما را بپذیرد، همکار ما خواهد بود. »
 
مهدی جمالی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز در پاسخ به این پرسش اظهار می کند: «اکنون شرایط سایپا بسیار خوب است، بنابراین ما شرایط خودمان را به طرف های خارجی ابلاغ کرده و هر کسی که این شرایط را بپذیرد، می تواند با ما همکاری کند. »
 
چارچوب سخت وزارت صنعت
 
این نظر متولیان دولتی ایران درباره نحوه مشارکت با رنو است. اما یک موضوع دیگر را در تعلیق امضای این قرارداد باید در نظر گرفت. آن هم چارچوب قرارداد سخت گیرانه وزارت صنعت است که به گفته یکی از مسئولان سابق پروژه ال 90، پذیرش آن برای شرکای خارجی از جمله رنو سخت است؛ چارچوبی که شریک خارجی را ملزم می کند در سال اول تولید سقف ساخت داخل خود را به 40 درصد رسانده و از سوی دیگر طی پنج سال 30 درصد از محصولات تولید شده در ایران را صادر کند.
 
هر دو این درصدها به چالشی برای شرکای خارجی تبدیل شده است، زیرا سقف 40 درصد برای ساخت داخل زمانی منطقی خواهد بود که حداقل 200 هزار دستگاه خودرو تولید شود. از سوی دیگر با وجود موقعیت استراتژیک ایران، مشکلات ترانزیت کالا و نبود مشوق ویژه برای صادرکنندگان، مانعی برای صادرات است. اکنون پرسش اینجاست که تنها علت تعلیق در امضای قرارداد همکاری با رنو، زیاده خواهی این خودروساز فرانسوی است؟
 
فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو، بیان می کند: «رنو مدت ها است که برای خرید یک کارخانه در ایران ابراز تمایل می کند، اگر این شرکت نمی خواهد که سرمایه وارد ایران کند، چرا قصد خرید کارخانه دارد و آقایان به رنو کارخانه نمی فروشند؟ وقتی کارخانه فروخته نمی شود، مشخص می شود که مشکل زیاده خواهی رنو نیست، بلکه این ترس وجود دارد که این خودروساز فرانسوی با توجه به اصول مشتری مداری که رعایت می کند، ممکن است بازار را در دست بگیرد. »
 
او می افزاید: «به نظر می رسد وزارت صنعت، معدن و تجارت علاقه ای به رنو ندارد زیرا سرمایه گذاری از این بالاتر که این شرکت می خواهد 80 درصد یک کارخانه را خریداری کند، وجود ندارد. »
 
مانع تراشی بر سر راه رنو
 
یکی از نکات دیگری که به عنوان دلیل عقب افتادن همکاری رنو و سایپا مطرح می شود به تجربه تلخ گذشته بازمی گردد. از یک سو مدیران خودروسازی ایران مدعی اند که رنویی ها بدقولی کرده اند و از سوی دیگر شواهد نشان می دهد ایجاد مانع تراشی های زیادی بر سر راه فروش محصولات رنو در بازار ایران شده است. زیربار نرفتن خودروسازان ایرانی برای اعمال کنترل های کیفی رنو و قیمت گذاری های گران برای محصولات این خودروساز، از شواهد این تجربه است.
 
زاوه در این زمینه معتقد است: «این ادعا که محصولات رنو به صورت اقساطی فروخته نمی شود تا بازار محصولات چینی یا پژو در ایران به خطر نیفتد، کاملاً صحیح است. مثلاً رنو پارس قیمت خودروی ساندرو را حدود 32 میلیون تومان اعلام کرد اما هنگام فروش پارس خودرو قیمت این محصول را بالای 40 میلیون تومان اعلام کرد. مصداق این موضوع در میزان داخلی سازی محصولات رنو با محصولات پژو نیز بارز است.
 
زمان در حال گذر است و در این گذر، یک رقیب فرانسوی دیگر نظیر سیتروئن نیز به رقبای رنو در ایران اضافه شده است. اما رنو در جاده همکاری با خودروسازان ایرانی به دلایل مختلف در پیچ خطرناکی قرار گرفته است که برای رد کردنش یا باید از منافع خود کوتاه بیاید یا باید بازار ایران را فراموش کند.
 
 
 
 

 

برچسب : خودرو , رنو , سایپا , واردات خودرو , منتاژخودرو , بازار خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

9 نظر

میلاد
2

با سلام آقایان مدیری که مدعی هستند دو آتیشه دلسوز مردم هستن و شعار یکی از شرکت هاهم که مشالله هزار ماشالله پیشرو در کیفیت هستش حالا چطوره با برخی از اعمل روش های کنترل کیفی رنو مخالفت میکنن؟؟؟؟ مگه اینا هی جاااااااااااررررر نمی زنن ما همواره به فکر ارتقا کیفی محصولات هستیم اگه هستن چرا با رنو روی کنترل کیفیت دقیق مخالفت میکنن ؟؟؟
13:02  1395/05/25
پاسخ دادن
نیما....
0

نعمت زاده ازت متنفریم
12:31  1395/05/25
پاسخ دادن
DSID
7

وزیر صنعت منفورترین چهره دولته.کاری که نرکیه دو دهه قبل کرد وبازار وتولید را به دست کمپانی های مادر مثل رنو وفولکس داد.الان برید ببینید ترکیه چه خبره از ماشین های روز.الان مگان جدید2017 هم قراره در ترکیه تولید وبه ببقیه کششورها صادر بشه.اونها مدیران لایق ودلسوز دارند.نه مثل ما...
09:20  1395/05/25
پاسخ دادن
کاربر: نوید جهرمی
9

مسلمه که اونی که زیاده خواهه شما هستید نه رنو. هر چی که باشه حق با رنوه.
کاش امکانش بود که رنو به صورت مستقل برای خودش و تحت نظر خودش کاخونه ی تولید و مونتاژ خودروهاش رو در کشورمون راه مینداخت تا حساب کار دست این حضرات میومد که همیشه هم دوقرت و نیمشون باقیه.
بدقولی های پروژه تندر 90 رو همه میدونن به خاطر سنگ اندازی ها و اهمال کاری حضرات خودروساز داخلی بود. این که دیگه نیاز به کتمان نداره. همون ال 90 رو میدادن خود رنو تولید کنه هم به همون قیمت 7000 یورو(زمانی که یورو 1200 بود) تولید میشد هم به تولید 120 هزار دستگاهی که قراربود برسه میرسید.
آدم چی بگه از دست اینا که حتی مونتاژ کار هم نیستن اما توقع دارن با کمپانی بزرگی مثل رنو کارکنن و رنو توقعی ازشون نداشته باشه. بهتره برن همون گاری و فرعون بسازن تا کسی توقعی ازشون نداشته باشه.
02:37  1395/05/25
پاسخ دادن
امیر(سابق)
6

کاملا موافقم. مشکل اینجاست که مدیرانی فاسد و بیسواد دارند واسه صنعت تصمیم میگیرند. در ضمن فقط واسه ایرانی سخت میگیرند وگرنه واسه عراق،سوریه،آذربایجان و..... از مسئولین خودشون بیشتر بهشون میرسند
11:44  1395/05/25

امیرحسین
3

آقایان هم خدا رو میخوان و خرما رو.از طرفی دوستان خوش اشتها هستن و آش رو با جاش طلب میکنن.رنو میخواد ماشین هایی رو تولید یا صادر کنه رو با نظارت مستقیم و مدیریت خودشون باشه ولی آقایان زیاد خواه هستن
23:04  1395/05/24
پاسخ دادن
سعید
12

با این مطلب که شما نوشتید معلومه رنو که یک شرکت خارجیه دلش بیشتر برای مشتری ایرانی میسوزه ولی مدیران دولتی بازار انحصاری ایران تحمل ندارند این شرایط را تجربه کنند و مردم آگاه شوند چی داره به سرشون میاد
20:23  1395/05/24
پاسخ دادن
کاربر: علیرضا عباسی
3

دقیقا درسته..........................مرسی
من با خارجیهای البته بهتر از فرانسوی ها کار کردم...واقعا کار میکنن و جدی و با انگیزه..اصلا مثل داخلیها نیستن که دنبال حاشیه باشن...بله دلسوزترن و اونچه مرتبا به ما مردم گفته میشه پ.و.پ.و.ل...ه
22:42  1395/05/24

امیر(سابق)
14

هر روز با به خطر افتادن یکی و رو کردن زدو بند رقیب دوم خروسی جدید بیرون میزند. به خاطر همین کثافت کاریهای مدیران منفعت طلب هست که میگیم حداقل 6 ماه از خرید ماشین دست نگه دارید تا ببینیم صاحب این مملکت به فکر جارو کردن اینها میفته یا نه
20:16  1395/05/24
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 26 نظر
X33 Cross cvt 25 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
محمد x5 تهران : سلام من ۲۳ فروردین پلاک ۲۴ ام بیمه و تا الان هم منتظر صدور پلاک هستم. به نظرم این حجم از تاخیر منتسب به راهور نیست و مشکل سمت شرکت کرمان موتور هست. شاید به جهت اینکه بتونن زودتر طرح برای فروش بزارن، یکسری ها رو همینجوری فقط شاسی کردن و بیمه زدن .
حسین : سلام برا من تارا v1تحویل 30بهمن هنوز فاکتور نشده یعنی چی آخه
حسین : هرکی دروغ میگه خدا خیرش نده خدا بیابون گرم نصیبش کنه
نادر مطیع رنجبر دوست : سلام. من KMC t8 دارم پمپ بالایی کلاچ مشکل داشت تو نمایندگی بانیان خودرو خودکار کد ۱۰۰۲ قطعه فوق رو با گارانتی تعویض کردن و برخورد پرسنل این نمایندگی بسیار عالی بود و مشکل من رو ظرف چند روز رفع کردند و من بسیار ممنونم.
مریم j4 سفید مشهد : فکر کنم من و شما باهم کارامون انجام میشه چون منم دقیقا منتظر صدور پلاکم
علیرضا x5 شهریور : سلام ابو محمد من خودم امروز رفتم نمایندگی،مسئول ثبت نام نمایندگی داشت با دوتا از دلال ها صحبت میکرد،متوجه من نشدن داشتن نفری ۵ میلیون بهش میدادن که زنگ بزنه بارگیری کنن براش، متوجه من شدن من سر صدا کردم گفت برو خونه تا ظهر درست میشه،اومدم خونه ظهر دیدم ماشین پلاک شد و رفت برای ارسال مدارک دیگه نمیدونم کی بارگیری میشه،ولی ازشون آتو دارم،متأسفانه دلال ها کار رو خراب کردن داخل نمایندگی هم از خداشه ماشینی ۵ تومن میگیره،ما مصرف کننده ها گرفتاریم
اصغر ابان ۳ : سلام برای منم بعد از پیگیری وشکایت شماره چک صادر شد ولی فک کنم یه یک ماه طول بکشه پیامک بیاد بری بانک
علیرضا x5 شهریور : سلام مبارک باشه بخوای سوار بشی انشاالله، انشاالله قسمت بقیه دوستان هم بشه
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
ساینا : ممنون داداش ما 370 واریز داشتیم کلا
ساینا : 2 میلیون 😲
دنا اوتومات اپشنال : من فروش فوق العاده بودم باید مابه تفاوت واسه سنسور کمربندم پرداخت کنم؟؟
سورن دوگانه : دوستان سورن دوگانه دریچه گازش برقی هست یا سیمی؟؟؟؟
حسین دوگانه 75 تحویل سی اسفند : سلام تو تبدیل 75 به 100 اگه ماباتفاوت رو پرداخت نکنیم فاکتور نمیکنن ؟ کسی اطلاعی داره ؟ یا از خسارت تاخیر کم میکنن خودشون ؟ من تبدیل زدم نوشت با موفقیت انجام شد
مرتضی دوگانه : من زنگ زدم از مبلغ دوازده وپانصد تو میز خدمت مبلغ نه هفتصد بابت تاخیر بهمون پس میدن
علی : 3 اردیبهشت تخصیص پلاک شده اما آماده برای تحویل تیک نمیخوره و وضعیت پلاک هم به نصب شده تغییر نمیکنه
:))) : خودم براش زدم تا دیده بشه :)))
کوییک GXRL کرم مشکی : سلام تاریخ پذیرش 25 مهر که باید 25 دی تحویل میگرفتم هنوز هنوز خبری از فاکتور شدن خبری نیست اول که مشکل رینگ آلومینیومی حالا زنگ میزنم میگه رنگ شما خاص هستش به خاطر این دیر شده . بخدا 3ماه از تحویل گذشته بهونه های الکی هنوز سفارش های قبلی تحویل ندادن وب کلی تاخیر میدن هر هفته دارن ثبت نام میکنن هیچ ارگانی به سایپا نظارت نمیکنه
سورن تاکسی : مابه‌التفاوت پرداخت کردی